Party blog: Klear Live [vrijdag 20 maart 2015]

Lucas Boon | 23 maart 2015
party reports


Wat: Klear Live
Waar: De Marktkantine, Amsterdam
Wanneer: vrijdag 20 maart 2015
Line-up: Jungle By Night, The Gaslamp Killer, Know V.A.
Naam reporter: Roziena Salihu

Om als dj een avond te openen moet je ballen hebben. Een lege zaal binnen lopen en wat voorzichtige pasjes doen terwijl de overige drie feestganger hun ogen in je rug priemen. Een sigaretje is op zo'n moment een uitkomst. In de rookruimte tref ik de andere hipsterly early peeps aan. Voor The Gaslamp Killer, de hoofdact van vanavond, is op tijd zijn gewoon fashionable.

Locatie

De Marktkantine lijkt de thuisbasis van Klear te zijn geworden en deze twee zijn in korte tijd al synchroon met elkaar. Om half negen opende De Marktkantine haar deuren. Garderobe kostte twee euro evenals een kluisje en twee muntjes kocht je voor €5,50. Uiteraard haalde je een biertje voor één muntje. Een ticket voor het feest kostte aan de deur twintig euro en om alleen naar de afterparty te gaan betaalde je een tientje.

Om bij het begin te beginnen

Jungle By Night opent de avond en draait ons warm voor 'De Gaslampdoder'. Een opwarmrondje mag het wel genoemd worden. Als langzamerhand de zaal vol stroomt staat men rustig wat te praten terwijl er bouncend een biertje gedronken wordt. De zaal vult zich sneller dan mijn maag bier aankan en het mag duidelijk zijn dat het merendeel voor ‘The Killer’ gekomen is. Meneer met baard trekt de aandacht al voor hij begonnen is terwijl hij zijn gear klaar legt achter de dj- booth.

Het publiek is gemengd. Van die-hard fans met een biertje of jaartje teveel op, tot chicks die net komen kijken. The Killer luidt z'n set in met de boodschap te spelen waarvan hij denkt dat het mooi is. En als kers op de taart zegt hij: 'After that, I'm gonna punish you severely.’ En dat is precies wat we willen! De draaitafels worden gestreeld alsof het vrouwelijk schoon de knoppen afdruipt en niet alleen The Gaslamp Killer, maar het hele publiek lijkt in extase te zijn. Vrolijke tonen vliegen de speakers uit en de drukte lijkt niemand te bedrukken. Het mag een feestje zijn vanavond. En The Killer blijft benadrukken hoeveel hij van het Nederlandse publiek houdt.

Muziek

Kees van Hondt meets ska meets alternative hiphop meets killerbeats meets  artistieke hoogtepunten. The Gaslamp Killer neemt ons de hele wereld rond met muzikale invloeden uit Israël, Istanbul, Cairo, San Diego en India. The Killer stopt opeens de muziek omdat hij een mededeling heeft en start Kendrick Lamar in die 'Wesley's Theory' door de zaal blaast. Na een muzikaal orgasme van veertig minuten kondigt The Killer het begin van zijn set aan. Dit was pas de warming up… Van arbic music huppelen we over naar hiphop om vervolgens stijl achterover te slaan van trap dat menig oor bloeden doet. In positieve zin, that is. Als The Gaslamp Killer zijn set af heeft maakt de volgende dj genaamd Know V.A zijn draaitafel klaar. The Gaslamp Killer buigt zich naar V.A. en zegt vol blijdschap dat hij nog vijf minuten door mag gaan met zijn set. Nog geen drie minuten later krijgen we te horen dat de organisatie The Gaslamp Killer vraagt om een half uur langer door te draaien. Prima, natuurlijk! Daarnaast respect voor Know  V.A om een half uur later te beginnen. M'n voeten zijn kapot en mijn telefoon gebroken, maar de avond was perfect.

 

Sommige avonden mogen mooi zijn

The Gaslamp Killer was een hit en deze editie van Klear is geslaagd! Niet alleen goede muziek, ook de vibe die de hoofdact overbracht, droeg bij aan de gehele sfeer van de avond. Wat zijn we Klear dankbaar voor een line-up als deze. Next up? Klear presents Bonobo.

Plus

  • Muziek
  • Sfeer
  • Aparte kaarten beschikbaar voor afterparty
  • The Gaslamp Killer mag een half uur langer draaien

Min

  • We want more!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws