Party blog: Masters Of Hardcore - 20 years of Rebellion [zaterdag 28 maart 2015]

Lucas Boon | 31 mei 2015
party reports


Wat: Masters of Hardcore
Waar: Brabanthallen, Den Bosch
Wanneer: Zaterdag 28 maart
Line-up: Neophyte, Promo, Dana, Adaro, B-front, The Outside Agency, Korsakoff, Day-mar, Frequencerz, Partyraiser, Supreme Team, Noize Suppressor, Paul Elstak en meer
Party blogger: Kim van den Heuvel

Op zaterdag 28 maart zou het grootste indoor hardcore evenement van Nederland weer plaatsvinden. Wij hebben het natuurlijk over Masters of Hardcore. En dit zou niet zomaar een editie gaan worden. Het concept Masters of Hardcore viert namelijk haar twintigste verjaardag. De organisatie Art of Dance heeft al een mooi cadeau van haar bezoekers mogen ontvangen: voor het eerst sinds Masters of Hardcore in de Brabanthallen in Den Bosch is neergestreken, is het feest finaal uitverkocht. Maar wie jarig is trakteert, dus wij zijn razend benieuwd wat Art of Dance voor ons in petto heeft.

Het feest kan beginnen

De tijd was eindelijk daar, er kon afgereisd worden naar de hoofdstad van Noord-Brabant. Wij hadden wel zin in een nachtje stevig beuken, dus de stampschoenen werden weer uit de kast getrokken. Bij de Brabanthallen aangekomen stond er een flinke rij met bezoekers. Wat gelijk opviel is dat er buiten de Brabanthallen munten gehaald konden worden. Een slimme zet van Art of Dance, om de rijen binnen te beperken. De prijs was echter wel aan de hoge kant: €2,75 voor een muntje. De doorstroom was echter perfect geregeld, zowel bij het scannen van de kaarten als de fouillering. Toen wij de jassen op wilden bergen, waren we verbaasd over de chaos die we daar aantroffen. Dikke rijen, geduw en getrek, kluissleutels die op waren: de ellende was compleet. Dit is wel een stevig aandachtspuntje voor Art of Dance. Evenals het aantal wc’s. Te weinig toiletten en teveel mensen. Maar de verloren tijd moest maar snel worden ingehaald en de Masters of Raw area leek ons de plek bij uitstek om dat te doen.

Masters of Raw

Wat een geweldige stage had de organisatie hier neergezet. Achter de dj-booth bevond zich een enorm led-scherm, waarop een farao met een doodshoofd stond afgebeeld. De schermen bewogen ook, dat gaf een prachtig beeld. The  Frequencerz zorgden ervoor dat wij lekker konden opwarmen. De helden Niels en Pepijn draaiden een lekkere mix van oudere en nieuwe rauwe platen. Op de tracks ‘Strike’, ‘Attention’ en ‘Bitch’ gingen de voetjes niet normaal hard van de vloer. Het duo werd afgewisseld door twee Brabantse helden, namelijk Adaro en B-front. Ze openden hun set met een gouwe ouwe: ‘Thugs’ van Fusion-goeroe Zany in een nieuw jasje passeerde de revue. Zo’n plaat roept alleen maar goede herinneringen op. De remix van ‘Answers’ klapte er ook weer heerlijk op en stilstaan was geen optie. Het geluid stond lekker hard, die bas moet je uiteraard niet alleen horen, maar ook voelen! Naast deze twee klappers van sets, waren wij ook getuige van het geweld dat Act of Rage en Titan veroorzaakten. ‘Criminal’, ‘Chainsaw’ en ‘Pattern 2’ zijn namen van tracks die een vloer met denkbeeldige gaten tot gevolg hadden. Wat is het toch heerlijk om al je energie in het losgaan te stoppen. Daar waren de anderen het mee eens, het ging lekker los, de sfeer was lekker relaxed en het was gedurende de nacht lekker fris en rustig in deze zaal.

Masters of Hardcore

Als je de stage in de Masters of Raw al vet vond, kon je je hart al helemaal ophalen in de mainstage. Het Masters of Hardcore logo prijkte aan het plafond en de dikste lasers en lichten ondersteunden de hardcore van de helden geprogrammeerd in deze zaal. Het was helaas erg druk en warm in deze zaal. Gelukkig deed dit niet af aan de sfeer. Wij waren getuige van de sets van Neophyte, Supreme Team en Noize Suppressor. Stuk voor stuk waren dit knalsets. Platen als ’98 to piano’, ‘Coming home’ en ‘Fucking hard’ kwamen voorbij en het zweet gutste van onze voorhoofden. Het geluid was over het algemeen prima, maar op sommige plekken was het niet helemaal zuiver. De show werd ondersteunt door vuurwerk, dit was erg dik!

Eten en drinken

Van zo’n nachtje volle bak gas geven, krijgt je lichaam dorst en honger. Het drankassortiment was vrij standaard, hoewel er Ice Tea en Ice Tea Green aan was toegevoegd. Dit stemde ons zeer tevreden. Jammer dat wij niet de enige waren, de ijsthee was dan ook te snel niet meer verkrijgbaar bij de bars. Dit gold ook voor Flugel en appelsap. Dit vinden wij best een kwalijke zaak; vier soorten drank op is veel! Het eten was super goed geregeld. Voor de kleine en de grote trek was er genoeg lekkers verkrijgbaar. Van poffertjes tot friet tot zakjes chips , fruit en ijsjes. De keuze was reuze.

Conclusie

Wat een lekker feest was Masters of Hardcore. Wij hebben ons op en top vermaakt.  Afgezien van de drukte was er op de muziek, de aankleding en de sfeer niets aan te merken, we hebben genoten van begin tot eind. Masters of Hardcore, hopelijk tot volgend jaar!

Foto’s

Uiteraard was onze fotograaf ook aanwezig op Masters of Hardcore, check hier of je op de foto staat!
Fotoalbum Masters of Hardcore

Plus

 • Muziek
 • Aankleding
 • Sfeer
 • Geluid in Masters of Raw
 • Muntenbalies buiten
 • Voldoende keuze in eten
 • Vlotte entree
 • Schone toiletten

Min

 • Chaos bij kluisjes
 • Te weinig toiletten
 • Drukte en warmte in de main
 • Drinken niet op voorraad
 • Niets extra’s vanwege 20-jarig bestaan

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws