Party blog: Paaspop [zondag 5 april 2015]

Rick Francissen | 8 april 2015
party reports


Paaspop

Wat: Paaspop
Waar: De Molenheide, Schijndel
Wanneer: zondag 5 april 2015
Line-up: Joost van Bellen, RL Grime, Bloody Beetroots, The Flexican, Yellow Claw, Alvaro, Franky Rizardo, Julian Calor, Oliver Heldens, Puinhoop Kolllektive, Sidney Samson, Mike Mago, Secret Cinema, Mr. Polska and many more.
Naam blogger: Walter van der Stelt

Het festivalseizoen begint weer, het is tijd voor Paaspop. Ook dit jaar wordt het seizoen afgetrapt door het fenomeen Paaspop. Tijdens het paasweekend wordt elk jaar een festival georganiseerd voor jong en oud. Het festival duurt drie dagen lang met zelfs een camping erbij! Mij te kou, dus ik ga de zondag eens langs om te kijken.

Bij aankomst bestaat er wat verwarring waar we moeten parkeren. Een aantal weilanden zijn beschikbaar gesteld om de auto’s te parkeren. Door het slechte weer van de afgelopen weken is het echter een blubberpoel geworden. De organisatie heeft wel zijn best gedaan om het zo begaanbaar mogelijk te maken door het toepassen van rijplaten. Uiteindelijk heb ik mijn auto geparkeerd en kijk ik nogmaals naar mijn schoenen. Mijn keuze voor sneakers was niet mijn slimste beslissing van het jaar, maar we moeten het er maar mee doen.

Na dertig minuten lopen zijn we bij de ingang. Daar gaat het echter wel steeds beter. Snel gefouilleerd en voor tien euro een kluisje gehuurd. Aan het einde kregen we vijf euro borg retour dus ik vond het een goede deal. Er was een groot plein gemaakt met de kluisjes. Door middel van een brug ging je uiteindelijk naar het festivalterrein. Ook hier was er een plein gecreëerd met daaromheen alle tenten.

Bij elke tent waar ik binnen kwam keek ik mijn ogen uit. Grote complimenten voor de organisatie. De lichtshow en de aankleding was iets wat je niet vaak ziet. Zo was in een tent heel het plafond bekleed met led-schermen waarop allerlei mooie visuals op te zien waren. De andere tenten hadden vele groten lichten, confetti kanonnen en co2-guns. De beleving van de acts werd daardoor een stuk mooier.

Mijn doel van de dag was zoveel mogelijk acts te zien. Wat me opviel was dat bij de set van Franky Rizardo het erg rustig was in het begin. Maar deze man bewees wederom dat hij weet hoe je een set opbouwt. Heerlijke house met een prachtige flow. Uiteindelijk stond heel de tent vol aan het einde van zijn set. Nu mocht Oliver Heldens het overnemen. Hij draaide precies waar we hem van kennen. Future House zoals het bedoeld is. Vele eigen hits kwamen voorbij en het publiek kon het zeker waarderen.

Tussen de bovenstaande acts door moest ik toch ook even bij Yellow Claw kijken. Makkelijker gezegd dan gedaan want deze tent stond op ontploffen. Het was druk en ging helemaal los. Niets te gek voor de mannen van Yellow Claw en ze mogen weer trots zijn op hun set. Hierna kwam een act waar ik nieuwsgierig naar was: RL Grime. Deze man ga ik volgen! De tent stroomde leeg, maar dat was echt zonde. Hij draaide echt lekkere muziek en het was technisch goed gemixt!

Dit waren daarom ook echt de hoogtepunten van mijn Paaspop. Iedereen heeft het slechte weer en de blubber getrotseerd en ik kijk terug op een heerlijke dag. Een perfecte opening van het nog lange festivalseizoen. We hebben er lang op moeten wachten maar het is nu eindelijk begonnen. Op naar de volgende en Paaspop bedankt!

Plus

  • Lichtshow
  • Uitgebreid aanbod aan eten en drinken
  • Aankleding

Min

  • Niets wat de organisatie te verwijten is

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws