Party blog: Rebirth [zaterdag 11 april 2015]

Lucas Boon | 13 april 2015
party reports


Wat: Rebirth Festival
Waar: Raamse Akkers, Haaren
Wanneer: zaterdag 11 april 2015
Line-up: Noisecontrollers, Bass-D, D-Block & S-Te-Fan, Scope DJ, Josh & Wesz, Adaro, Mental Theo, Frontliner, Warface en vele anderen
Naam Blogger: Kim van den Heuvel

De lente heeft haar gezicht weer laten zien en dat betekent dat het festivalseizoen voor de deur staat. Liefhebbers van hardstyle openen hun festivalseizoen traditiegetrouw op Rebirth Festival; een klein festival dat de laatste jaren een flinke groei heeft doorgemaakt. De organisatie van Rebirth ligt in handen van een groep uit de regio van Haaren – een dorpje gelegen in Noord-Brabant -  waar het festival steevast plaatsvindt. Met een heerlijke line-up verdeeld over maar liefst vier area’s wist Rebirth ook dit jaar weer uit te verkopen, en wij waren erbij!

We mogen weer!

Omstreeks 16.00 uur kwamen we aan bij het terrein en we parkeerden de auto in een weiland. Helaas had het zonnetje plaats gemaakt voor regen, dus het was lekker drassig. Na een flink eindje lopen bereikten we het festivalterrein. Als de playground voor vandaag in zicht komt, giert de endorfine door onze lijven. Het doet denken aan vroeger, toen je als klein kind door je ouders meegenomen werd naar de Efteling en vanuit de auto al een glimp van het park kon opvangen. De entree verliep enorm soepel: binnen vijf minuten stonden we gefouilleerd en wel binnen, hadden we een kluisje én munten (à €2,50 per stuk) gehaald. Tijd om te doen waar we goed in zijn: lekker ronddolen op het terrein en dansjes en drankjes doen. Op naar de Rebirth tent!

Rebirth

De Rebirth area was het paradepaardje van Rebirth Festival, dus besloten wij daar de dag te beginnen.  Wauw, wat had de organisatie deze tent mooi gedecoreerd. Het thema van Rebirth was ‘Rise of the Legions’ en deze tent leek dan ook op een heuse arena met al die trompetten, linten en speren. Bovendien was er een rond scherm verwerkt in de stage, waarop visuals maar ook videobeelden te zien waren. Leuke bijkomstigheid was dat Noisecontrollers aan het draaien was. Wij hoopten op een set vol nieuwe pareltjes, omdat Bas van Noisecontrollers aankondigde dat hij veel nieuwe tracks had geproduceerd. Helaas werden wij blij gemaakt met een dode mus en getrakteerd op een set met oudere platen zoals ‘Down, Down’, wat ook absoluut geen straf is. Het geluid had wat ons betreft wel wat harder gemogen, maar was prima in orde. D-Block en S-Te-Fan traden ook op in deze area en draaiden een mix van oudere en nieuwere platen, zoals ‘Loop Machine’ en ‘Beautiful World’. Genieten geblazen, dus!

Relish

Deze area is dit jaar nieuw gekomen op Rebirth Festival en hier werd de freestyle gerepresenteerd. Wat een feest was het hier, niet normaal. Het was hier eigenlijk steeds lekker druk en de sfeer was echt top. Voor degenen die onbekend zijn met het genre freestyle: dit is een combinatie van verschillende hardere stijlen aan elkaar gemixt. De dj’s maken er een feestje van. Wij waren getuige van de sets van Bass-D en Mental Theo en hebben geen minuut stil kunnen staan. En wat een dikke platen hebben wij gehoord hier. Een gevarieerde greep uit de collecties van de heren zijn: ‘Killing Scum’, ‘Hardcore Vibes’, ‘Drop It’, ‘Braincracking’, ‘Promised Land’, ‘Explode’ en nog veel meer heerlijks. Het geluid stond lekker hard en was vrij zuiver. De tent was leuk aangekleed, maar deze tent heeft weinig opsmuk nodig: de dj’s zorgden er samen met MC Rems voor dat het feest compleet was. Er kwam regelmatig confetti naar beneden gevallen en dit werkte absoluut sfeerverhogend. Wel jammer dat sommige mensen het nodig vonden om met bier te gooien.

Reactivate

Eerlijk is eerlijk, voor deze area zijn wij afgereisd naar het pittoreske Haaren. Wij hebben het natuurlijk over de Reactivate stage, waar hardstyle uit de periode van 2005 tot 2010 werd gedraaid. Er over schrijvende komen de lagen kippenvel alweer opzetten. Wat een fantastische set van de organisatie om deze area toe te voegen aan Rebirth. De sets van Scope DJ, Josh & Wesz en de Alpha Twins waren stuk voor stuk van goud. Voor deze stage geldt eigenlijk hetzelfde als voor de Relish tent: er is geen poespas nodig. De dj’s en hun muziek in combinatie met de liefhebbers in de zaal zorgden samen voor een sfeer met ongekende hoogtepunten. Tracks van weleer knalden uit de speakers: ‘Tonight’, ‘Complex Situation’, ‘Ti Sento’, ‘Lockdown’ en ‘Oxygen’. Stuk voor stuk klappers waar zoveel gevoel in zit, zo wordt hardstyle niet meer gemaakt. Wij stonden regelmatig met onze ogen dicht te genieten van het moment en denken zelfs met een beetje weemoed terug aan gisteren. Heerlijk met een hoofdletter H.

Eten en drinken

De keuze was reuze in Haaren. Een dikke vette pluim voor de perzikwijn die ze hier altijd schenken. Ook fijn dat er spa rood op de menukaart stond. Het barpersoneel was zeer goedgehumeurd, dat zie je ook niet overal. Verder was de keuze aan drank vergelijkbaar met wat je op andere feesten krijgt. Water voor twee munten is wel behoorlijk aan de prijs als er nergens een mogelijkheid is om je flesje bij te vullen. Ook qua eten viel er voldoende te kiezen: van de ordinaire vetkar tot gezonde broodjes en van loempia’s tot pizza en broodjes hamburger. In het midden van het terrein was een picknickmogelijkheid om van je maaltijd te genieten.

Conclusie

Wat was Rebirth Festival een geslaagde dag. Muzikaal gezien hebben wij ons hart hier helemaal op kunnen halen en organisatorisch zat het feest ook goed in elkaar. Toch zijn er wel een paar verbeterpunten te noemen. Bijvoorbeeld het drassige terrein, waar ongetwijfeld veel bezoekers over uitgegleden zijn. Daarnaast vonden wij dat er wel heel weinig beveiliging aanwezig was en dat bij de Reactivate en Relish area wel heel weinig toiletten waren. Dit zijn natuurlijk maar kleine smetjes op een verder geweldig festival. Wij hebben genoten van elke minuut en hopen er volgend jaar weer bij te zijn. Dan rest ons nog één ding te zeggen: wij verklaren het festivalseizoen tot geopend!

Plus


 • Muziek
 • Sfeer
 • Aankleding Rebirth stage
 • Eten en drinken
 • Geluid
 • Niet te massaal
 • Barpersoneel
 • Line-up

Min


 • Drassig terrein
 • Weinig beveiliging
 • Weinig toiletten aan de ene kant van het terrein

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws