Party blog: SLAMKoningsdag [27 april 2015]

Rick Francissen | 29 april 2015
party reports


SLAM! KoningsdagWat: SLAM! Koningsdag
Waar: AFAS Stadion, Alkmaar
Wanneer: Maandag 27 april
Line-up: Blasterjaxx, Fedde Le Grand, Franky Rizardo, Julian Jordan, Kraantje Pappie, Martin Garrix, Sander van Doorn, W&W, The Partysquad, Firebeatz, FeestDJRuud, Robin Schulz, Sunnery James & Ryan Marciano, Wildstylez, Bassjackers, Ronnie Flex
Naam blogger: Céline Schokker
Fotografie: Sam de Joode

SLAM!FM gaat het ook dit jaar weer doen: SLAMKoningsdag. Net als vorig jaar kunnen wederom zo’n 25 duizend party people met zijn allen compleet uit hun plaat gaan op P8 van het AFAS stadion te Alkmaar. De kaartverkoop ging van start op 13 maart en op 18 april luidde het bericht: uitverkocht! Voor degenen die niks willen missen is er dit jaar zelfs een gratis SLAMKoningsdag App Service de lucht in gegaan. Gemakkelijk alle updates direct op je telefoon via WhatsApp. Wat wil je nog meer?

Uiteraard komt óók Clublife Magazine weer een kijkje nemen op dit grote outdoor dancefestival van de populaire jongerenzender SLAM!FM. Wij hebben ons mentaal voorbereid op een dag vol Oranjegekte en megadrukte ten top. De line-up liegt er wat ons betreft dan ook niet om! Wat wel meteen opvalt is de grote overlap met de line-up van 2014. Zo’n twaalf artiesten stonden óók vorig jaar op het overweldigende SLAM!FM Stage. Nieuwkomers in de samenstelling dit jaar zijn: Fedde Le Grand, Franky Rizardo, Julian Jordan, Sander van Doorn en Robin Schulz. Wordt dit een gevalletje déjà vu of een geheel nieuwe ervaring? Wij gaan het vandaag met zijn allen beleven!

https://www.youtube.com/YevZ1ugC7jc

Het moment van de waarheid is zowaar aangebroken. Na het parkeren van de auto lopen we heerlijk in het zonnetje met de menigte mee richting het festivalterrein. Tegen alle verwachtingen in valt het weer ons 100% mee. Ons hoor je tot zover niet klagen! De doorgang van de entree verloopt vrij soepeltjes en hoppa, we zijn binnen! Kijkend richting de stage zien we een levensgrote oranje kroon bovenop de dj-booth met aan weerszijden twee mega led-beeldschermen waarop spectaculaire visuals worden afgespeeld. Sander van Doorn neemt op dit moment plaats achter de decks en zet de track ‘The Drums’ van Twoloud in, gevolgd door twee van zijn eigen nummers ‘Guitar Track’ en ‘Right Here Right Now’. De in het oranje geklede partygangers beginnen langzaamaan los te komen en blijven mondjesmaat binnenkomen.

Om 14:45 uur is het tijd voor de bazen van de club: The Partysquad! De mannen presteren het zoals altijd binnen no-time de hele boel op z’n kop te zetten. Meteen vanaf het begin word je dan ook meegezogen in een overweldigende hype die gecreëerd wordt door de uptempo afwisseling van verschillende muziekgenres. Iedereen springt en zwaait voluit op de rauwe beats van Born to Rave. Na een half uurtje komt de set van de guys helaas al tot z’n einde. Kort maar krachtig!

Nu de sfeer er écht goed in zit wordt er op het podium ruimte gemaakt voor niemand minder dan Kraantje Pappie. Hij bijt het spits af met het nummer ‘Feesttent’ en deze valt bij iedereen goed in
de smaak. Iedereen zingt vanuit volle borst mee en op verzoek van de rapper wordt er wederom gezwaaid van links naar rechts.

Inmiddels gaan we richting einde van de middag en het festivalterrein is inmiddels voor zo’n 75 procent gevuld met feestvierende oranjegangers. Robin Schulz, overgekomen vanuit Duitsland, zet een easy going setje neer waardoor iedereen weer wat op adem kan komen. Maar, niet voor lang. De Bassjackers nemen de decks over en gaan meteen vol gas met de dikste vocals. Wij besluiten maar eens een hapje en drankje te gaan halen bij een van de kraampjes helemaal achter op het terrein. Aangekomen bij de eettentjes is er keuze alom. Pizza, patat, hamburgers, kebab, Vietnamees en tosti’s. Voor ieder wat wils. Wij gaan in dit geval voor een overheerlijke burger. Dit was gezien de dikke wachtrij meteen ook het meest populaire snackje van de dag. Het was dus even wachten, maar dan heb je ook wat! Suikerspinnetje erachteraan en dóór!

https://www.youtube.com/kNBNbLIgjg0

Vooralsnog verloopt alles, volgens de perscoördinator, vrij rustig. Links en rechts zien we wel wat opstootjes ontstaan, maar die mogen de pret niet drukken. Terug aangekomen bij de stage worden we verblind door de kleurrijke glitterbroekjes van de SLAM!FM danseressen. Ze zetten de ene dansmove na de andere in en het is overduidelijk dat ze er veel schik in hebben. De
Firebeatz zijn aan zet met de killerplaat Arsonist. Het zonnetje schijnt nog steeds, maar langzaamaan begint het wel wat frisser te worden.

Sunnery James & Ryan Marciano draaien in de laatste uurtjes die zijn aangebroken een sterke remix van ‘Watch Out For This’, de Wildstylez brengen hun hardstyle beats ten gehore en Fedde Le Grand draait een heerlijk commercieel setje met als aftrap een van zijn vetste eigen platen: ‘Twisted’.

Na een dag slenteren, springen, dansen en zingen zijn onze voetjes wel wat moe geworden en is het de hoogste tijd om afscheid te nemen van deze geweldige dag vol gekkigheid. Was het een kopie van vorig jaar? Enigszins. Hebben we er minder lol om gehad? Nee! Al met al, prima sfeer en een wederom sterke line-up. We verlaten het festivalterrein en werpen nog een laatste blik op onze grote kleine held, Martin Garrix, die een gave remix van een van zijn eigen productie ‘Animals’ laat galmen door de boxen. Bedankt Slam!FM en tot volgend jaar!

Plus

  • Sfeer
  • Zonnetje
  • Dikke line-up

Min

  • Dure consumpties
  • Weinig entertainment
  • Echt tienerfeestje

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws