Party report: Kingsland Festival Den Bosch [27 april 2015]

Rick Francissen | 30 april 2015
party reports


KingslandWat: Kingsland Festival Den Bosch
Waar: Pettelaarse Schans, Den Bosch
Wanneer: Maandag 27 april
Line-up: Armin van Buuren, Blasterjaxx, Dannic, D-Wayne, Laidback Luke, Showtek, Sunnery James & Ryan Marciano, Ummet Ozcan, W&W, Wildstylez, Yellow Claw
Reporter: Kim van den Heuvel

De tweede Koningsdag stond voor de deur en dat betekent natuurlijk feest. De keuze was reuze en wij hadden ons oog laten vallen op Kingsland Festival dat gehouden zou worden op de Pettelaarse Schans in Den Bosch. ALDA Events had gezorgd voor een line-up om van te smullen, met namen als Armin van Buuren en Showtek. Uitgedost in het oranje reisden we af naar de hoofdstad van Brabant om de heupjes eens flink los te gooien.

De entree

We parkeerden de auto een stukje van het terrein af en wandelden naar de schans, gelegen aan het water. De entree verliep vlotjes, terwijl het toch behoorlijk druk was. Ook een kluisje fiksen was binnen een mum van tijd gepiept. Bij de muntenbalies was het een stuk drukker, maar ook hier waren we vrij snel aan de beurt. Munten kostten €2,90 per stuk en konden alleen per drie gehaald worden. Snel nog even naar het toilet. Maar wat schetste onze verbazing? Er moest een muntje betaald worden om de hele dag gebruik te kunnen maken van de wc’s. Betalen voor de wc is zo 2005, dit moet toch anders kunnen als je het ons vraagt. Gelukkig waren de toiletten wel netjes en schoon.

Time to party

Na het halen van een welkomstdrankje bij één van de barren begaven we ons in de menigte. Wat gelijk opviel was de stage welke de vorm had van een kasteel. Dit paste goed bij Koningsdag. Er hingen drie grote schermen waarop visuals geprojecteerd werden om de dj te ondersteunen. Het publiek was behoorlijk tam, terwijl de dj’s echt hun best deden om de sfeer erin te krijgen. Helaas stond het geluid ook niet zo hard, mensen konden gewoon op normale toon converseren. Jammer, dit droeg niet bij aan de sfeer. Wij waagden wel wat dansjes en het zonnetje deed ook lekker mee.

Wat werd er lekker gedraaid, zeg! Hoewel er regelmatige dubbele platen werden gedraaid mocht dat de pret niet drukken. De meest verrassende sets kwamen van W&W, Dannic en Ummet Ozcan, omdat deze heren een mix van oude en nieuwe platen ten gehore brachten. Wie kent de pareltjes ‘Sky and Sand’, ‘Sandstorm’ en ‘Liberté’ nou niet? Deze tracks hadden een positieve uitwerking op de sfeer, die af en toe ver te zoeken was. Af en toe knalde ALDA Events wat confetti of slingers in de lucht met hetzelfde effect op het publiek. Ook nieuwere tracks passeerden de revue: ‘Take me to church (remix)’, ‘Outside’ en ‘I Could Be the One’ waren heerlijke platen waar de menigte goed op reageerde.

Eten en drinken

De innerlijke mens heeft ook zijn of haar behoefte, dus er moest gegeten en gedronken worden. Het drinken was bar (woordgrap, haha) slecht geregeld. Afgezien van de rijen bij de bar was er niet genoeg Jillz, witte wijn en rosé. Om 15.00 uur was de Jillz al op, toen was het festival goed en wel drie uurtjes aan de gang. Een paar uur later verlieten onze andere voorkeursdrankjes het assortiment. Toen bleef er niet veel betaalbaars meer over, behalve frisdrank. Dronken worden, zoals het hoort op Koningsdag, zat er voor ons helaas niet meer in. Voor het eten gold hetzelfde; ook veel was niet meer te verkrijgen. Er was overigens wel genoeg keus. Er waren loempia’s, frites en snacks, döner kebab, broodjes en sandwiches, fruit, wafels, stroopwafels en ijsjes. Ook hier stond je lang in de rij, maar eerlijk is eerlijk: het smaakte voortreffelijk.

Conclusie

Kingsland Festival is een leuk concept, maar het staat duidelijk nog in de kinderschoenen. Met een line-up als deze zou je verwachten dat een feest niet meer stuk zou kunnen. Het tegendeel bleek helaas waar, op organisatorisch vlak is ALDA tekort geschoten. Het zachte geluid, de rijen bij de barren en het eten en drinken dat voortijdig uitverkocht was, zorgden ervoor dat de sfeer niet was zoals het hoort op een festival. Als deze factoren aangepakt worden, kan Kingsland Festival best een kans van slagen hebben. De entree, de kluisjes en de toiletten waren overigens wel goed geregeld. Het lekkere weer en de muziek hebben toch voor een leuke dag gezorgd.

Plus

  • Vlotte entree
  • Line up
  • Schone toiletten
  • Muziek
  • Mooi weer

Min

  • Geluid te zacht
  • Sfeer
  • Eten en drinken op
  • Betalen voor de wc

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws