Party blog: Kingsland Festival Amsterdam [maandag 27 april 2015]

Rick Francissen | 30 april 2015
party reports


KingslandWat: Kingsland Festival Amsterdam
Waar: RAI, Amsterdam
Wanneer: Maandag 27 april
Line-up: Blasterjaxx, Dannic, Dubvision, Fedde Le Grand, Hardwell, Headhunterz, Martin Garrix, Showtek, Bassjackers, Firebeatz, Julian Calor, Laidback Luke, Quintino, Sander van Doorn, Sem Vox, Ummet Ozcan, Oliver Heldens, Fox Stevenson, Gregor Salto, Mr. Belt & Wezol, Oliver Dollar, Pep & Rash, The Flexican & MC SEF, Cho, DJ Sliink, DJ Q, FS Green MC Fit, Full Crate, SirOJ, Vic Crezée
Naam blogger: Jochem Bos

Voor het derde jaar vond het Kingsland plaats. Er was een een royale line-up, die uiterlijk past bij een ‘royal’ dag. Grote namen als Hardwell, Martin Garrix en Oliver Heldens pronkten op de posters. De artiesten werden verdeeld over vier stages: Mainstage, Kingsstage, Heldeep en Yours Truly.

Voor €27,50 had je een early bird ticket. In mijn ogen een redelijke prijs in vergelijking met het brede aanbod aan artiesten. De muntprijs bedroeg €2,85. Voor een muntje had je een biertje, voor anderhalf muntje kocht je wijn of patat. De prijzen vond ik hoog, gezien de hoeveelheden die je ontving.

Mainstage

Rond 13.15 uur betrad ik het festivalterrein. We besloten eerst munten te scoren, om vervolgens door te gaan naar de mainstage. De mainstage was vanaf de entree het dichtste bij. Munten halen was nog niet zo makkelijk, gezien de rijen bij de loketten. Toen de munten eenmaal binnen waren, vervolgden we onze weg naar de mainstage. Op dat moment stond Dannic te draaien en het weer begon steeds beter te worden. Dannic werd afgelost door Fedde Le Grand, welke al flink wat energie in zijn set gooide.

Kingsstage

We besloten om na een bezoekje aan de bar de andere grotere stage te gaan bezoeken: de Kingsstage. Op deze stage stond de mannen van Firebeatz te draaien. Het was er druk, maar desalniettemin ging het publiek helemaal los op onder meer hun nieuwe track ‘Darkside’. Ummet Ozcan wist ook het publiek te doen laten schreeuwen. Zijn nummer ‘The Hum’, hoogstwaarschijnlijk afkomstig uit de film The Hangover, deed menig mannelijk bezoeker van het festival op zijn borst  doen laten slaan.

Na het bezoek aan de Kingsstage lieten we ons verleiden om terug te gaan naar de mainstage. We vonden de artiesten die op de main stonden tussen 16.00 en 18.00 uur zeker de moeite waard. Namelijk de nummer #1 (Hardwell) en nummer #4 (Martin Garrix) van de wereld. De bijzondere samenwerking tussen Martin Garrix en de Amerikaanse zanger Usher, genaamd ‘Don’t Look Down’ kwam uiteraard voorbij. Na de set van deze mannen, besloten we om wat te gaan eten. Er waren diverse eettentjes op het terrein met een breed aanbod aan snacks. Wij besloten om wat patat te kopen bij een tent, ter voorbereiding op de ‘finale’ van onze koningsdag.

Heldeep

Via de roltrap gingen we de RAI in naar de Heldeepstage, waar ‘rising star’ Oliver Heldens het publiek wist te vermaken op zijn eigen stage. De ene na de andere deephouse hit wist deze twintigjarige Rotterdammer uit zijn mouw te schudden. Persoonlijk vind ik deze artiest erg goed vanwege zijn unieke sound en dansmoves. Oliver Heldens werd overgenomen door Fox Stevenson. Ik had nog nooit van deze artiest gehoord, maar hij wist het publiek zeker te vermaken. Om 20:00 uur was het feest afgelopen en bevond iedereen zich richting de uitgang van het festivalterrein. Naar mijn mening was dit wel wat vroeg, als je bedenkt dat Kingsland in Den Bosch tot 23.00 uur doorging.

Conclusie

Deze editie van Kingsland was naar mijn mening zeer geslaagd. Naast het feit dat het weer en de sfeer opperbest waren, was er ook een breed aanbod aan A-artiesten en waren de stages divers.  Kortom: Kingsland is een aanrader, als je op zoek bent naar een goed feest tegen een betaalbare prijs.

Plus

  • Meerdere stages met diverse A-artiesten
  • Prachtig weer
  • Goede organisatie

Min

  • De muntprijzen
  • Het festival duurde slechts tot 20.00

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws