Party report: Kingsday Festival [27 april 2015]

Rick Francissen | 1 mei 2015
party reports


Kingsday FestivalWat: Kingsday Festival
Waar: Olympisch Stadion, Amsterdam
Wanneer: Maandag 27 april
Line-up: FeestDJRuud, Chocolate Puma, Girls Love DJs, Kygo, Carnage, Knife Party, Jack Ü, Diplo, Boehmer, Cesqeaux, Snails, Dirtcaps, Yellow Claw, LNY TNZ, Wiwek, Mightyfools, Cat Carpenters, Mike Mago, Klingande, Robin Schulz, Bakermat, Anton Pieete, Ici Sans Merci, Gabriel Ananda Dominik Eulberg, Fur Coat, Joris Voorn
Reporter: Duke van Putten
Fotografie: Ashley Audhoe

Dit is de vierde editie van het Kingsday Festival in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Eerlijk gezegd verwachtte ik er best veel van. De locatie is top, de line- up liegt er ook niet om. Dit kan alleen maar heel erg tof worden. En hoewel het vrij koud was, scheen er toch mooi een lekker zonnetje boven Amsterdam

De organisatie

Alles verliep vrij soepel. Er waren totaal geen wachtrijen bij de bar of bij de wc. De muntjes waren wel iets aan de dure kant. Drie euro per stuk. Het enige wat ik niet heel relaxed vond was de doorgang naar het stadion. Er waren drie podia buiten het stadion. Als je naar binnen wilde gaan moest je bij poortjes wachten, totdat er van de beveiliging weer een aantal mensen door mochten lopen. Ik begrijp dat ze daardoor de drukte kunnen regelen, maar het wachten is gewoon vervelend als je in je partymodus bent.

https://www.youtube.com/mFmTNblSbnM

Podia

Aan alle stages was genoeg aandacht besteed. De Gospel Church van Bakermat vond ik er vet uitzien en daar heb ik dan ook best lang gestaan. Yellow Claw en Joris Voorn hostten de andere twee podia aan de buitenring van het Olympisch Stadion. Het ging bij Yellow Claw gigantisch los, zowel bij hun eigen optreden als die van anderen waaronder Diplo. Bij Joris Voorn heb ik niet gestaan. Het zag er tof uit en het was continu volle bak bij zijn podium.

De mainstage in het stadion vond ik tof. We hebben er af en toe gestaan. Ook hier was alles super geregeld qua wachtrijen. Er waren ook picknicktafels en wat eettentjes. Degenen die kwamen voor de mainstage konden dus lekker de hele dag in het stadion chillen. Ik vond de sfeer bij de andere podia leuker omdat die kleiner waren; toch wat intiemer dan zo’n heel stadion. Wat overigens supervet is om te zien als je wat hoger staat. Een grote losgaande oranje massa.

Artiesten

Jack U (Skrillex & Diplo), Knife Party, Kygo, Carnage, Feest Dj Ruud, Girls Love Dj’s, Bakermat, Diplo, Yellow Claw, Snails, LNY TNZ, Cat Carpenters. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Een heerlijke diversiteit aan muziek. Wat ik om mij heen hoorde was dat echt veel mensen uitkeken naar Kygo. En dat is logisch, want zijn muziek is awesome!

https://www.youtube.com/59KNp_Gkw8E

Topfeest

Soms denk ik met heimwee terug aan de tijd dat het Rembrandtplein afgeladen is door de Slam FM stage en het Museumplein bomvol is door Radio 538. Die tijden zijn voorbij en nu zijn er gelukkig heel veel mooie initiatieven om goed los te gaan op Koningsdag. Ik vind Kingsday Festival echt een aanrader en een mooie vervanger. Hopelijk is het volgende jaar wel ietsje warmer. Dan is het helemaal perfect.

Plus

  • Bar goed geregeld
  • WC’s goed geregeld
  • Aardig Personeel

Min

  • Dure muntjes

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws