Party report: Beat the Bridge [27 april 2015]

Rick Francissen | 1 mei 2015
party reports


Beat_The_Bridge_2015_FlyerWat: Beat the Bridge
Waar: John Frostbrug, Arnhem
Wanneer: Maandag 27 april
Line-up: Noisecontrollers, B-Front, Ran-D, E-Force, D-Block & S-Te-Fan, Digital Punk, Hard Driver, Wasted Pinguinz, Bass Modulators, Audiotricz, Devin Wild, MC Renegade, B-Freqz, Radical Redemption, Crypsis, Theracords, Chain Reaction, Warface, Tha Playah, Titan, Endymion, Outbreak, Artifact, Charter, MC Da Syndrome, The Prophet, Dana, Neophyte, Pavo, Luna, Ruthless, LNY TNZ, A-Lusion, MC Axys
Reporter: Karlijn Theeuwen
Fotografie: Bryan Belga

Voor de derde keer reis ik tijdens de verjaardag van onze majesteit af naar Arnhem voor het wel bekende Beat The Bridge. Dit jaar viert dit festival haar vijfde verjaardag en de organisatie pakt flink uit voor deze editie! Ook al vieren we de verjaardag van onze koning, de dames worden vandaag flink in het zonnetje gezet. Zo krijgen de eerste honderd vrouwelijke bezoekers een goodiebag, kun je jouw haren laten stylen en niet te vergeten is er ook een cocktailbar met mooie mannen.

Maar nu eerst, muziek!

Round 1

Kingsday staat bekend als een festivaldag en dan moet je als organisatie toch echt alles uit de kast trekken om je publiek de beste line-up te geven. Hier heeft MBFH goed haar best op gedaan en mijn dag begint bij Artifract op de Factory stage. Hij begint de dag met lekker veel early tracks die overal goed bij passen. De Factory stage is dit jaar verplaatst en ik vind dat een beetje een misser. De vorige locatie was breder, er konden naar mijn gevoel meer mensen staan en het had niet zo veel verschillen in hoogte. Ook waren er regelmatig technische problemen met de muziek bij de stage wat erg jammer was. Na een klein rondje gelopen te hebben en een kijkje te hebben genomen bij A-lusion, komen we uit bij de Australische Outbreak. Hij kiest voor bekendere tracks als ‘Wake Up’ van Brennan Heart & The Prophet, welke hard mee geschreeuwd wordt door het publiek!

https://www.youtube.com/wiv_lQ871BU

Row Row Row your boat

Al eerder had ik het over het belang om als organisatie alles uit de kast te trekken op een dag als deze. Dat op dit festival meer te beleven is dan alleen muziek is wel duidelijk! Zo wordt er deze dag drie keer een boot uitgevaren waarbij de bezoekers 45 minuten lang langs het festivalterrein varen. Vet om iedereen los te zien gaan op een boot, het geeft echt een extra dimensie aan je dag. Pavo zorgt hierbij voor de muzikale ondersteuning. Naast deze cruise kun je als bezoeker een piercing of airbrush tattoo laten zetten, is er een fopshop en natuurlijk is het feest voorzien van allemaal lekkere dingen om te eten. Wat ik vooral erg kan waarderen aan Beat The Bridge, zijn de opfrispunten waar je even wat deodorant op kunt doen. Fijne service en erg handig na al dat dansen!

Round 2

Mijn dag speelt zich eigenlijk voornamelijk af op de Factory stage en ik ga verder bij Chain Reaction van het label Minus is More. Echt een spannend setje vind ik het echter niet, logischerwijs hoor ik veel tracks van Minus Militia en natuurlijk zijn eigen tracks zoals ‘Lellebel’ ontbreken niet. Geen slechte set, alleen niet super spannend. Warface is next en ik heb erg uitgekeken naar zijn tracklist. Hij brengt dan ook wat ik verwacht en gehoopt had. Veel variatie en niet alleen maar hard en lomp, maar ook tracks als ‘Schizophrenics’. Ik geloof dat voor het publiek dat met grote regelmaat naar feesten gaat zulke setjes écht genieten zijn! Bij B-Freqz en daarna Titan wordt het wel erg druk op het terrein en het is tijd om eens een kijkje te nemen bij de Forest stage.

Round 3

Ruthless is aan het draaien en normaal gesproken geef ik niet heel veel om Freestyle, maar het was eigenlijk super gezellig en een beetje afwisseling is ook niet verkeerd. De sfeer was heerlijk en iedereen ging lekker los. Het publiek bij deze stage is aanzienlijk ouder, maar ook deze party-gangers dansten lekker mee! Na een paar tracks van de Queen of Hardstyle, Dana, wordt er toch weer besloten om terug te gaan naar de Factory en zien we daar Crypsis. Ook deze set lijkt een beetje op het verhaal van Chain Reaction, niet heel spannend maar zeker niet slecht! Ik hoor graag tracks als ‘On The Loose’ en ‘The Main MF’, dus echt klagen doe ik niet.

Beat the Bridge

The aftermath

B-Front zorgt altijd voor leuke setjes en ook op Beat The Bridge voldoet hij aan deze verwachting. Zo gaat het dak eraf bij ‘Total Blackout’ van Unknown (B-Front Remix) en zien we ineens Degos en Re-done on stage om samen hun nieuwe collab te laten horen, super gaaf! Digital Punk opent zijn set voor mij erg verrassend met ‘Snelkookpan’ van The Frequencerz, hij heeft in ieder geval mijn aandacht! Zijn overgang van ‘Bassface’ van Outbreak naar zijn collab met Ran-D, ‘Born to Die’, is ook om over naar huis te schrijven! Een andere set waar nog veel over gesproken wordt is die van Theracords Live. DJ Thera, Degos en Re-Done, Project Exile en MC Livid knallen samen 45 minuten flink door. Bij tracks als ‘R.E.M. Sleep’, ‘Ammunition’ en ‘W.U.F.U.’ gaat het publiek helemaal los. Het publiek reageert sowieso nog echt goed, na dik tien uur feesten! Knap van de artiesten om ze nog zo goed mee te krijgen, maar dat moet ook wel wanneer je zelf zo enthousiast achter de draaitafels staat! Ze sluiten hun set af met ‘Mr. Willy’ van Degos en Re-Done die speciaal voor Koningsdag door Dj Thera geremixd is in een Hakkûh Mix, kicken!

Al met al heb ik een heerlijke dag gehad, het weer werd voorspeld als slecht, maar de goden zijn goed gemutst geweest en de zon heeft lekker geschenen. De muziek was goed, de sfeer was gezellig en Beat The Bridge kan in ieder geval rekenen op mijn aanwezigheid volgend jaar!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws