Party blog: V-Land Festival [Zaterdag 9 mei 2015]

Eveline Meijer | 11 mei 2015
party reports


V-Land FestivalWat: V-Land Festival
Waar: Walibi Holland, Biddinghuizen
Wanneer: Zaterdag 9 mei 2015
Line-up: Yellow Claw, Chef’Special, The Partysquad, Buraka Som Sistema, Typhoon, Benny Rodrigues, Mitchell Niemeyer, Shermanology, Abstract, Dyna, Irwan, Mr. Polska, Great Minds, Adje, Broederliefde, Tom Trago, Boris Werner, Team T.N.T. en meer
Reporter: Daniëlle Sienema

Voor de eerste editie van V-Land Festival had Veronica TV Walibi Holland afgehuurd. De vraag was of dikke beats, duizelingwekkende achtbanen en alcoholische drankjes goed zouden mixen. Het antwoord? JAAAAAAHHH!

Kaartverkoop

Ondanks de unieke locatie werd besloten de ticketprijs van V-land te verlagen van vijftig naar dertig euro - maar de organisatie laat weten tevreden te zijn met het aantal verkochte tickets. Wie al een kaart had gekocht kreeg er eentje extra cadeau. Hierdoor was het toch gezellig druk in Walibi op 9 mei. Dat het festival niet uitverkocht was had zijn voordelen, want je hoefde amper te wachten voor achtbanen. Adrenaline junkies hadden in ieder geval de dag van hun leven!

Attracties

Vrijwel alle attracties waren open tijdens V-Land Festival. Volwassenen renden als kinderen richting attracties en smeekten het personeel of ze nog een keer mochten wanneer een ritje was afgelopen. Het Walibi-team deed hier niet moeilijk over en was eveneens meewerkend wanneer mensen hun drankjes meenamen: 'Zet maar aan de kant, je biertje wacht hier wel op je.' Helemaal top.

https://www.youtube.com/7I6j2GCForM

Stages

Attracties zoals de Space Shot en het Reuzenrad boden een fantastisch uitzicht over V-Land. De Eclectic stage stond voor het reuzenrad, de Hiphop Hacienda was bij de El Condor en de V-Land stage werd omringd door de Robin Hood. Wauw! Iets minder indrukwekkend was de locatie en het formaat van de House stage. De Techno/Deephouse stage had wel voldoende ruimte, maar hier was weinig animo voor te vinden.

Urban

Het publiek van V-Land kwam voornamelijk voor de urban stijlen. Was er ook een dresscode van zwarte leren jasjes, ripped jeans en flanellen shirts? Gewonnen knuffelberen gingen op de schouders en vormden een mooi contrast met de stoere outfits. Jebroer wilde naast minions ook middelvingers in de lucht zien en Mr. Polska riep dat een festival in een attractiepark 'een fucking goed idee was'. Hier kunnen we het enkel mee eens zijn!

Dansen in de regen

Er werd volop gedanst op V-land. Bij de Terug Naar Toen stage stonden mensen te hakken op ‘I want to be a hippy’ en bij Cinnaman waren er konijnendansjes. The Partysquad bedankte het publiek omdat zij zich niet lieten wegjagen door een plensbui. Toen ik alsnog ging schuilen kwam ik The Flexican & MC Sef onder een afdakje tegen. Later spotte ik Mitchell Niemeyer bij de Winner’s Circle games. Zou hij ook een knuffelbeer willen?

The ride of your life

Ondanks de regen was V-Land zeer geslaagd. De House en Techno stage werden niet druk bezocht, maar bij de andere stages ging het dak er af. Middenin een attractiepark feestvieren was sowieso een unieke ervaring. Ik ben in het donker in de achtbaan om Yellow Claw heen geroetsjt! Ik wil nog een keer en hoop dat er volgend jaar een tweede editie van V-land komt. Bestel er een zonnetje bij en dan is het echt 'the ride of your life!'

Plus

  • Walibi!
  • Amper wachtrijen voor de attracties
  • Flexibele houding van het park t.o.v. drank
  • Goede faciliteiten waaronder normale WC’s
  • Genoeg plek om te schuilen voor de regen

Min

  • Regenachtig weer
  • Locatie en grootte van de House stage
  • Gebrek aan Techno/Deephouse liefhebbers
  • Gaten in de programmering van de V-Land stage

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws