Party blog: PRSPCT XL 21

Peter Güldenpfennig | 19 mei 2015
party reports


Wat: PRSPCT XL 21
Waar: Maassilo Rotterdam
Wanneer: Woensdag 13 mei
Line-up: ADI J, Akira vs Bryan Fury, Assasin, Atiq, Audio, Bizzy B, Bong Ra & Deformer present VOODOOM!, Braktilla, Brutuzz, C.A.2K, Climaxim, Counterstrike, Current Value, Dither, Enduser, eRRe, Eye-D & DJ Hidden, FFF, Gore.illa, I:gor, Igneon System, Igorrr, IS, Jakes, Manu Le Malin, Nicon, Ophidian, Phace, Psytekk, Rude Awakening, Satan, Semiomime, Sinister Souls, Spinal, The Dj Producer, The Thing With Five Eyes, Trasher vs Deathmachine
Reporter: Wim Neel

Voor het zoveelste jaar op rij stond het verlengd weekend van hemelvaart voor ons weer in het teken van PRSPCT XL, 'The mother of all raves' zoals het zichzelf graag laat noemen. In de Maassilo werd weer een allegaartje aan muziekliefhebbers verzameld om een tien uur-durend spervuur van beats te doorstaan. Ook nu hadden we de eer om een vriendin haar eerste PRSPCT-ervaring cadeau te doen en we kunnen jullie nu al verklappen dat dit een succes is geworden. En zo zullen er dit jaar wederom wel meer verhalen te vinden zijn die samenhangen met PRSPCT XL.

Feest en muziek

Ondanks het feit dat er dus steeds meer mensen hun weg vinden naar dit fantastische feest, leek het vooral in de main toch een pak minder druk dan voorgaande jaren. Ofwel was er op die momenten net grote concurrentie in de andere zalen, ofwel had het te maken met het feit dat het geluid dit jaar voor het eerst in enkele jaren daadwerkelijk in alle zalen in orde was, waardoor het volk zich beter verspreidde. Alleen tijdens de set van End:User die we een half uurtje aanschouwden, was het in de breakcore area, PRSPCT RVLT, erg zwak. Later tijdens Satan en Erre was het echter prima in orde!

In de main hadden we nog even van de set van Adi-J kunnen genieten, alvorens de jongens van Sinister Souls het overnamen. Dit hield in: een vette mix van 'Perfect Organism' naar I:Gor's 'Testify', het draaien van het eigen 'Tuh Tuh Duh' en eindigen met de Limewax-klassieker 'Agent Orange'. Een verrassend lekker setje om de avond in stijl te openen. Later brak een wat zachter intermezzo aan met Phace en Audio en bezochten wij, zoals gezegd, eerst End:User om vervolgens tijdig de kelder in te trekken.

Hier was de dubstep-area PRSPCT SUB gevestigd tussen de oude machines van de Maassilo. Twee jaar geleden was Steen hier nog aanwezig, dit jaar was het de beurt aan zijn maatje Spinal. Persoonlijk houden we meer van zijn serieuzere stijl en performance dan de soms over-the-top Steen. Ook de stem van Spinal klinkt ruiger. Tijdens de nummers 'Haat' en 'Meer' werden de roddels bevestigd en betrad ook Steen het podium, compleet in PRSPCT-shirt. Het publiek werd alleen maar gekker en ieder nummer werd gevolgd door een luid applaus.

Om de muzikale melange compleet te maken, bezochten we ook nog even de Space-area PRSPCT SPC, waar de gemaskerde Climaxim een live-set bracht met oldschool-achtige nummers à la 'Acid Creek' van Spokesman. Erg leuke decoratie hier met een vijftal klokken en een NS-bord met daarop de vertrektijd van de trein. Ook was met gekleurde, kinderlijke letters het woord PRSPCT gespeld boven het podium. Achteraan de zaal kon je de inwendige mens versterken met bijvoorbeeld een broodje.

In de main stond Counterstrike geprogrammeerd, maar toen we binnenliepen werd er wel erg belabberd gedraaid. De zaal was dan ook behoorlijk leeg en iedereen stond stil. Er zat totaal geen lijn in zijn set: van zacht naar hard en weer terug. Niet echt de gepaste manier om mensen warm te maken voor de helden Hidden & Eye-D die gelukkig wel de zaag bovenhaalden en naar goede gewoonte weer veel onbekend spul lieten horen, maar ook 'Battlefield' mocht in deze knalset natuurlijk niet ontbreken. De aankleding was overigens ook indrukwekkend: op het podium waren er een aantal grote blokken neergezet, als een soort doolhof en de vele schermen leken de beelden echt op je af te vuren. Ook in de hardcore-area was er veel aandacht aan de decoratie geschonken, hier hingen verscheidene clusters van een vijftal lampenkappen (hoewel ze ook wel aan droogkappen deden denken).

Om één of andere reden stond Erre geprogrammeerd in de RVLT oftwel de breakcore-area. Nochtans verdient de Spaanse topproducer ons inziens toch een plaats in de main en past zijn stijl daar ook beter. Niettemin waren we allang blij dat hij eindelijk eens geboekt werd. Met The Outside Agency's 'No One But You' en een oude knaller van Current Value maakte hij duidelijk dat dit zeker voor herhaling vatbaar was. Jammer dat deze area als eerste van de grotere zalen sloot.

Eindoordeel

PRSPCT XL was weer een topfeest en het is echt onbegonnen werk om minpunten aan te duiden. Tenzij je de korte geluidsproblemen in de RVLT in overweging neemt. De decoratie, podia en schermen maakten duidelijk dat de organisatie hoe langer hoe meer haar eigen motto 'The mother of all raves' probeert waar te maken. Muzikaal klopt het plaatje al langer, daar hoeven we zelfs niets meer over te schrijven. Ook met de planning van de december-editie zit het dit jaar snor: eindelijk eens niet met Kerstavond maar al op 19 december. Voor ons alleszins goed nieuws!

Plus

  • Geluid ditmaal in alle zalen in orde
  • Decoratie en podiumelementen
  • Muziek, mensen, …

Min

  • Dure drankprijzen in de Maassilo

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws