Party blog: Wasted Festival [zaterdag 16 mei 2015]

Eveline Meijer | 20 mei 2015
party reports


wastedfestivalWat: Wasted Festival
Waar: Evenemententerrein De Hoop, Vinkel
Wanneer: zaterdag 16 mei 2015
Line-up: Dozer, Jones, Frontliner, Low-E vs. Alter Egosz, B-Front, Korsakoff, The Pitcher, Ran-D, E-Force
Naam blogger: Robin van der Kooi

Wasted Festival, een naam waarbij je als bezoeker flink gestimuleerd werd om er een dorstige dag van te maken. Uiteraard gepaard met een hoop gezelligheid want zoveel festivals zijn er niet die op een suggestieve manier de indruk wekken dat de alcohol rijkelijk gevloeid zou (moest) worden.
Voor het derde jaar op rij zou in een klein dorpje genaamd Nuland, nabij Den Bosch, een muzikale trip plaatsvinden. Zodoende heeft de organisatie gekozen voor de pakkende titel: Planet Wasted! Ook dit jaar was er weer een gevarieerd programma samengesteld dat zowel op de vrijdagavond als de gehele zaterdag zou plaatsvinden. De zaterdag stond echter geheel in het teken van de hardere stijlen en als bonus area was er voor de nostalgie liefhebber de ‘Classic stage’.

Langzaam op gang

Arie Ribbens zong ooit het nummer: ‘Brabantse nachten zijn lang, ze komen pas langzaam op gang’. Nou, als er iets meer van toepassing is, dan was het deze oneliner wel. Rond een uurtje of 14:00 stonden er hooguit vijftig mensen te wachten tot het festival enig teken van leven vertoonde. Het festival kwam dan ook langzaam op gang en ongetwijfeld had het met het matige weer te maken. In het begin van de middag vierden diverse regenbuien hun feestje terwijl men in Brabant zich afvroeg wanneer het zonnetje weer tevoorschijn kwam. Ook waren er op deze dag diverse andere festivals dus mag de organisatie achteraf blij zijn met de uiteindelijk opkomst, want vanaf een uurtje of 16:00 was er niets meer terug te zien van al die lege plekken. Bij de Classic area was het vanaf 16:00 non stop druk terwijl het in de grote mainarea vanaf 19:00 gezellig druk was, en bleef.

https://www.youtube.com/vlsx_oJ1AJg

Kick off

We begonnen onze reis bij de main area waarbij lokale helden hun geluidjes en deuntjes ten gehore brachten. Deze dj’s stonden beter bekend als Druk DJ en Triamera. Een heerlijke melodieuze set die je qua omschrijving net zo goed bij de classic area had kunnen plaatsen. Veel 2005-2011 hardstyle en menig liefhebber kwam behoorlijk snel al aan zijn of haar trekken. Na deze lekkere warming up was het de beurt aan wederom een een muzikaal duo: Aztech. Dit was eigenlijk een vervolg van de eerste set qua genre en achtergrond, het enige verschil is dat zij het laatste half uur wat meer recente hardstyle draaiden, wat overigens totaal niet vervelend was. Heerlijk nummers passeerden de revue en doordat deze twee setjes zorgden voor veel euforie en blijheid, leek het alsof de weergoden onze gebeden verhoorden. Het zonnetje brak door en de regenwolken maakten plaats voor droge wolken waarbij de regendruppels netjes in de lucht bleven.

Nog meer euforie

Het feest bestond eigenlijk uit twee delen. Enerzijds heerlijke melodie setjes waarbij de één met nog meer zang en melodie aankwam dan de ander, en anderzijds heerlijke harde raw waarbij een flinke bpm en bass de overhand hadden in de tracks. Voor deze rauwe stijl moest de echte raw liefhebber wel enig geduld opbrengen want pas vanaf 18:30 was het de beurt aan Jack of Sound. Tot die tijd kon men nog genieten van Noisecult, Wasted Penguins en Brennan Heart. Allen deden zij niet voor elkaar onder maar bij de Wasted Penguins moest gezegd worden dat zij wel heel erg de tijd namen qua break in hun nummers. Soms kreeg ik het idee dat een bezoekje aan de toilet nog makkelijk gekund had in de tussentijd maar vanuit voorliefde voor hun wat oudere tracks, bleef ik toch maar staan. Na ongeveer een goede vier á vijf uur in de main area besloten we ons op te maken voor the Pitcher in de Classic area.

https://www.youtube.com/CH2F3CvKMF0

Oude liefde roest niet

Omdat we in de classic area nog geen hele set gehoord hadden, keken we enorm uit naar the Pitcher. Deze man, beter bekend als Luc van Veghel met in zijn schaduw mede-producer Michel Pollen, haalde daadwerkelijk alles eruit wat er in zat. Heerlijke oude tracks werden uit de kast gehaald en ik denk dat deze Fusion dj ons alles heeft laten horen waar we vooraf zo op gehoopt hadden. Tracks als ‘Just Can’t Stop’ en ‘Smack’ deden onze oortjes nog wijder openen en deze set kon de menigte niet lang genoeg duren. Helaas gaan goede setjes in een fractie van een seconde voorbij en voor we het wisten was het alweer 20:30 uur. De volgende dj in de vorm van Dozer stond alweer klaar, wederom een Brabantse held, die ons weer verblijdde met de nodige early tracks.

Beukgevaar

Na deze classic melodietjes was het tijd om in stijl te eindigen. Dit kon dan ook alleen maar in flinke rauwe vorm en E-Force vs Ran-D besloten de kraan helemaal open te gooien. Een heerlijke combinatie van raw, harde hardstyle, een beetje spoontech en hardcore-achtige kicks vuurden zij op het publiek af en je kon dan ook wel stellen dat zij het beste voor het laatst bewaard hadden. Daar waar de vorige dj (Chain Reaction) besloot om nog iets voor het publiek over te laten, maakten E-Force en Ran-D het keurig af. Na een flinke rit van anderhalf uur knallen sloeg de vermoeidheid aardig in de benen en menig bezoeker hing al in de touwen. Wat een gebeuk en geram, én we kregen nog een toetje: Korsakoff! Hoewel dit persoonlijk niet helemaal mijn ding is, openden ze heerlijk met diverse raw hardstyle platen maar na een kwartiertje was het tijd voor hardcore. Nog even 45 minuten flink knallen en op deze manier kon het publiek met een tevreden gevoel de auto in stappen. Complimenten voor Korsakoff maar bovenal voor de uitstekende organisatie. Ik heb, los van de regen in het begin van de middag, weinig te klagen en kan dan ook oprecht concluderen dat de 2015 editie zeer geslaagd is. Wellicht overweegt de organisatie om in 2016 een derde area te lanceren maar voor nu is dit nog slechts een grote gis. Tot volgend jaar!

Plus

  • Zeer efficiënt ingericht festival
  • Goede doorgang toiletten
  • Prijs/kwaliteit (graag houden zo!)
  • Opbouw melodie naar raw

Min

  • Beveiligingspersoneel was iets te geforceerd op zoek naar ‘rotte appels’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws