Party blog: 7th Sunday Festival [zondag 24 mei 2015]

Lucas Boon | 26 mei 2015
party reports


Wat: 7th Sunday Festival
Waar: Festivalterrein De Roost, Erp
Wanneer: zondag 24 mei 2015
Line-up: Nervo, Steve Angello, Frequencerz, Dana, Tony Junior, Mr. Polska, Dubvision, Brennan Heart en vele anderen
Naam blogger: Kim van den Heuvel
Naam fotograaf: Davy de Haard

Al jarenlang vindt 7th Sunday steevast op Eerste Pinksterdag plaats. Het festival – dat vroeger nog Pinksterpar-T heette – viert in 2015 haar zevende verjaardag. De organisatie Par-T besloot daarom uit te pakken met twee extra uren festivalplezier. 7th Sunday is door de jaren heen uitgegroeid tot een groot festival met ruim tien stages. De populariteit is meegegroeid; binnen een mum van tijd was het evenement uitverkocht. Maar wij waren erbij!

IMG_2018

Yes, yes, here we go!

De weergoden waren ons zeer goed gezind. Het was heerlijk warm en zonnig, zoals eigenlijk elk jaar met 7th Sunday. Wij vertrokken omstreeks 13.00 uur per touringcar naar Erp en kwamen daar een klein uur later aan. Vanaf de parkeerplaats was het een behoorlijk eindje banjeren naar het festivalterrein. Het scannen van de tickets en de fouillering verliep vlotjes. Ook het halen van een kluissleutel en muntjes was zo gepiept. Er waren veel muntenbalies en deze waren ook wel nodig. Het feest kon beginnen!

Een speeltuin voor volwassenen

Bij het betreden van het terrein viel gelijk op hoe groot het terrein was en dat de organisatie alles uit de kast had getrokken om het terrein aan te kleden. Het leek net een speeltuin voor volwassenen: er was zoveel te zien. Tenten, open-air stages, bossen, trappen, een zweefmolen, een luchtkussen, een botsautostage en zoveel verschillende eettentjes. Je weet gewoon niet waar je moet beginnen. Wij besloten om lekker met ons bolletje in de zon te blijven en begaven ons naar de mainstage. Nog even onze snoetjes insmeren met zonnebrand welke je gratis kon halen bij het insmeerpunt en een heerlijk Liefmans biertje halen bij de bar en daarna een plekje zoeken om te dansen. Dubvision stond achter de draaitafels en draaide een lekkere set met veel meezingers, zoals ‘Blame it on the night’, ‘Cry just a little’ en ‘Good to be back’. Heerlijk om de dag mee te beginnen.

Groupies

Wie kent de reality-serie ‘Toni & Tony: zo vader zo zoon’ nou niet? In de serie worden vader Toni en zoon Tony gevolgd. Tony Junior is dj en werkt hard aan zijn carrière. Natuurlijk stond hij ook op 7th Sunday geprogrammeerd en hij zou in de Dirty House-tent gaan draaien. Wij moesten en zouden hier bij zijn en schaarden ons als ware groupies in de frontlinie voor de dj-booth. En ja, hij is in het echt net zo knap als op tv. De hele tent was afgeladen, terwijl het er echt super warm was. Gelukkig was Tony niet alleen heel leuk om naar te kijken, maar ook heel leuk om naar te luisteren. Hij draaide lekkere houseplaatjes zoals ‘Karusell’, ‘Party up’ en ‘Winner’. Ook vaderlief was erbij om zijn zoon te steunen. Na zijn set nam Tony ruim de tijd om met zijn fans op de foto te gaan, maar wij besloten dat wij toch net niet fan genoeg waren om onszelf met de DJ op de gevoelige plaat te laten leggen.

Eten en drinken

Qua eten was 7th Sunday een paradijs op aarde. Je kon het zo gek niet bedenken of het was er verkrijgbaar: van sushi tot döner kebab, van fish & chips tot een vette bek of gewoon een lekker snoepje of een ijsje. Wij besloten voor een bakje kibbeling te gaan en dit was toch wel ontzettend lekker. Later op de dag hebben we ook nog maar een broodje kroket verorberd, qua drinken was er een redelijk uitgebreid assortiment. Liefmans van de tap is toch wel een groot pluspunt, dat zie je niet overal.

IMG_2175

De Snorrenclub

Stinkend naar vis besloten we de Snorrenclub aan te doen. Café Snor was een soort café waar verschillende soorten muziek ten gehore werden gebracht. De sfeer hier was te beschrijven als een beestenboel. Iemand maakte zelf confetti van oude folders, een ander stond op een speelgoed-keyboard te spelen en weer anderen sprongen touwtje en dansten limbo. Van top 40 tot Happy Hardcore. Wij zagen onze kans schoon, klommen het podium op en veroverden de microfoon om een optreden weg te geven. Na een daverend applaus van iedereen in de tent, maakten we ons snel uit de voeten.

Ontdekkingsreis

Het terrein leende zich perfect voor een ontdekkingstocht. Bij ‘Los in het sprookjesbos’ vermaakten we ons kostelijk. We zagen een mannelijke roodkapje en een Sneeuwwitje met een donkere huidskleur. Overal hingen lampionnetjes. In het andere bosje kon je chillen in een hangmat. Aan het eind van ons rondje kwamen we uit in de deephouse area waar Mike Mago aan het draaien was. Er hing een relaxte sfeer en tracks als ‘So many promises’, ‘Raw cut’ en ‘Also!’ passeerden de revue. Na zijn set besloten we voor wat harders te gaan en we strijkten neer bij de Hard Nature tent, waar we de rest van de avond bleven. De set van de Frequencerz sprong er toch wel met kop en schouders boven uit, met klappers als ‘Hollow’, ‘Green stuff’ en ‘Rockstar’. Hier stampten we onze laatste beetje energie eruit, om vervolgens met een goed gevoel huiswaarts te keren.

Conclusie

De zevende editie van 7th Sunday was meer dan geslaagd. De organisatie was tiptop in orde, alles liep in goede banen. Hoewel het uitverkocht was, hoefde je nergens echt lang te wachten. Het weer zat ook mee, dit kwam de sfeer op alle plekken waar wij geweest zijn ten goede. 7th Sunday was een groot succes en wij hopen er volgend jaar weer bij te zijn!

Plus

  • Sfeer
  • Variatie aan stages
  • Doedingen, zoals Twister, luchtkussen en zweefmolen
  • Prachtige locatie
  • Aankleding
  • Line-up

Min

  • Afstand van terrein naar parkeerplaatsen touringcars

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws