Party blog: The Color Run Shine Tour [Zaterdag 23 mei 2015]

Anna Zhuravel | 26 mei 2015
party reports


Party: The Color Run Shine Tour
Datum: 23 mei 2015
Locatie: Sloterparkbad Amsterdam
Reporter: Anna Zhuravel

Het seizoen van korte broeken, mini-rokjes, crop tops en tanktopjes komt steeds dichterbij. Voordat je het weet is het al zomervakantie en sier je de kust van een warm land met je mooie lijf in een hippe zwembroek of een sexy bikini. Deze gedachten laten menig mens niet in de koude kleren zitten: naarmate de lente vordert krijgen sportscholen meer aanloop en zie je steeds meer hardlopers op straat. Een goed feestje is natuurlijk een extra leuke beloning voor je sportieve inspanningen. Aftelopen zaterdag was het zover. Tijdens de Amsterdamse ‘Shine’- editie van het hardloopevent The Color Run werden vijf meest kleurrijke kilometers van een parcours afgesloten met een hoop gezelligheid.

Weergeluk

Zaterdagochtend zag het allemaal nog niet zo best uit. Amsterdamse hemel was zwaar bewolkt en er vielen forse regenbuien. Hardlopen in de regen en daarbij met poederverf worden ondergedompeld is niet bepaald fris. Toch verschenen er geen berichten dat het evenement zou worden afgelast en waren tienduizend deelnemers uit het hele land onderweg naar Amsterdam.

Een boost van enthousiasme en positieve energie was voor somber weer onweerstaanbaar. Rond de middag begon het in razend tempo op te klaren en kwam er een fel zonnetje tevoorschijn. Een aangename temperatuur van rondom zeventien graden was perfect voor een vreugdevolle workout.

Als de handhaving die de bezoekers naar het terrein moest begeleiden net zo vrolijk als de bezoekers zelf was, zou het helemaal mooi zijn geweest. Helaas werden mensen die met een auto kwamen wel eens verkeerde richting ingestuurd. Sowieso lag het parkeer- en kiss en ride-terrein best ver weg van de startlocatie. Misschien was dit juist wel de bedoeling: een paar kilometer stevig doorwandelen na een autorit zorgde wel voor dat je goed opgewarmd meteen aan de run kon beginnen.

https://www.youtube.com/3ZW-lLHbB5c

Feest voor iedereen

Terwijl reguliere feesten en festivals leeftijdsgrens van minimaal zestien jaar hanteren, vindt de organisatie van The Color Run dat sporten en feesten voor iedereen is weggelegd. Dit is wel terecht: je kunt niet vroeg genoeg beginnen met sporten. Vele Color Runners waren jong tot zeer jong, maar ook volwassenen deden net zo graag mee. Zelfs gezinnen met kleine kinderen durfden het kleurrijke parcours aan.

Na of naast het rennen was er voor iedereen genoeg te doen op het terrein. Je kon heerlijk aan het water genieten van een hapje, een drankje en de zonnestraaltjes. Bij een merchandise store waren diverse kleurrijke kledingitems en accessoires te scoren. Jonge bezoekers mochten de klimrekken in, al zagen de volwassenen ze ook wel zitten. Wie na het rennen een aardig wasbeurtje nodig had, kon in een grote wasmachine terecht om vervolgens in grote schuimbad te glijden en als toetje te worden drooggeblazen.

Kleurrijk parcours

De eerste groep hardlopers vertrok rond halfeen, allemaal met een The Color Run t-shirt aan dat ze naast een headband, tattoo en startnummer in een startpakket hebben gekregen. Net als alle daaropvolgende deelnemers werden zij bij de startlijn nog flink aangemoedigd met lekkere muzikale beats met een hoog energiegehalte. Tijdens een prachtig hardlooprondje rondom Amsterdamse Sloterpark kwamen ze diverse area’s tegen waar ze in kleurrijk poeder en glitters volledig werden ondergedompeld.

Aan het einde van het parcours was niemand meer herkenbaar. Een mengelmoes van kleuren op je lichaam en kleding vervaagde alle grenzen en verschillen tussen jong, oud, stevig, dun, man, vrouw et cetera. Eén grote eenheid van dolenthousiaste runners ging de finishlijn over. Er werden geen starttijden toegekend en geen finishtijden opgenomen. Of je twintig minuten of een uur over het parcours hebt gedaan, voor The Color Run was je een held. Iedere deelnemer werd bij de finish enthousiast onthaald en beloond met een zakje kleurpoeder en een The Color Run-medaille.

https://www.youtube.com/srXBO3jpwfc

Los in het poeder

Een gezonde dosis van gelukshormoon die men tijdens het sporten aanmaakt werkte bevorderend voor de feestsfeer tijdens The Color Run afterparty: een feestje die je samen met je medesporters kon vieren onder genot van een hapje, een drankje en populaire dance-platen. De consumptieprijzen begonnen bij 2.25 euro per stuk. Voor Amsterdam is dit best schappelijk en extra leuk voor de echte die-hards die tot het einde wilden blijven.

Terwijl na drie uur vele bezoekers langzaam het terrein uitstroomden, kwamen sommige mensen net aan om van het eindfeest te genieten. Niet dat ze dat hadden verwacht, maar ook hun kleren bleven niet lang schoon. Een klok op het podium telde af tot de volgende poedergooi. Toen het zover was gingen miljarden deeltjes van het kleurrijke poeder tegelijkertijd de lucht in, vergezeld met confettikanonnen die lange glimmende slierten het juichende publiek inschoten. Daarmee feliciteerde iedereen meteen een liefdeskoppel die tijdens The Color Run iets te vieren had. Vlak voor de poedergooi vroeg een jonge man rechtstreeks op het podium zijn vriendin ten huwelijk. Ook dat is mogelijk tijdens dit sprankelende sportfeest.

Rond zeven uur s ’avonds mochten de laatste bezoekers afscheid nemen van de ‘Shine’ - editie van The Color Run: een perfecte gelegenheid om meer kleur en avontuur aan je leven toe te voegen. Laatste runners verlieten het terrein en sierden nog een tijde straten van Amsterdam met hun kleurrijke verschijning. Het hardloopfeest was voorbij, maar gelukkig niet voorgoed. Heb je het gemist? Op 12 september start de tweede editie van The Color Run Shine Tour in Utrecht met een hoop glitter, kleurenpoeder en gezelligheid. Vanaf 24 juni start de kaartverkoop. Dus haal je kaartje, pak je hardloopschoenen, train en shine!

Plus

  • Toegankelijk voor alle leeftijden
  • Betaalbaar
  • Leuke sfeer
  • Leuke combinatie van sporten en feesten

Min

  • Slechte begeleiding naar het terrein
  • Parkeergelegenheid ver uit de buurt

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws