Party blog: 909 festival [zaterdag 30 mei 2015]

Lucas Boon | 2 juni 2015
party reports

 

 

Party: 909 Festival
Locatie: Amsterdamse Bos, Amstelveen
Wanneer: zaterdag 30 mei 2015
Line-up: Marco Carola, Kevin Saunderson, Stacey Pullen, Michel De Hey, Function, Egbert, ROD
Naam blogger: Michiel

 

 

Whoop whoop! We waren op weg naar het festival 909 in het Amsterdamse Bos te Amstelveen. Het festival streek al weer voor het vijfde jaar neer in het bos. De organisatie was vooraf duidelijk: one stage, killer line-up, intimate ambiance, and strictly quality music. Dit beloofde een mooie dag te worden!

909timetable

Bereikbaarheid

De organisatie had mensen die woonachtig waren in de omgeving Amsterdam geadviseerd om met de fiets te komen. De overige bezoekers konden gebruik maken van het openbaar vervoer. Welke route daarvoor moest worden afgelegd was van tevoren online te lezen. Er waren ook shuttle bussen ingezet vanaf station Amsterdam Sloterdijk. We besloten ons dit keer te laten afzetten bij de kiss&ride locatie.  We liepen vanaf hier een route door het bos die ons binnen tien minuten naar het festival bracht.

Muntjes/lockers

Bij binnenkomst kon je voor zeven euro direct een locker nemen. Er was een locatie ingericht waar je munten kon halen. Je betaalde tien euro voor drieënhalve munten. We betaalden voor bier een muntje en voor een flesje water twee munten.

One stage

We hoefden dit keer geen keuze te maken welke stage we zouden bezoeken. Er was één stage waar je naar toe kon, de stress naar welke dj je eerst wilde, en op welke stage, kon je lekker achter je laten. Dit feest zou zich op één plek afspelen, heerlijk! De stage was erg mooi opgezet. Er waren tijdens de optredens laser, confetti en co2-effecten.

Sprookje

We hadden een locker en munten in the pocket dus het feest kon beginnen. De organisatie had aan het water lounge plekken gecreëerd waar je gemasseerd kon worden of een waterpijp kon nemen. Het festival stond midden in het bos, grenzend aan het water. Je kon waterfietsen huren waardoor je ook vanaf het water kon genieten. We besloten wat drinken te halen en even plaats te nemen aan het water. De organisatie had hiervoor kleedjes en bankstellen neergezet. We hadden de zon op ons gezicht, vliegtuigen die vlak boven ons de landing inzetten en de techno op de achtergrond; het leek wel een sprookje.

Line-up

Deze was even indrukwekkend als de omgeving waar we ons in bevonden. Het is ook bijna niet te doen om er een dj of set uit te halen die de beste was, ze waren allemaal goed. De rauwe techno beats met hier een daar een duistere tune vlogen je om de oren. Het publiek genoot zichtbaar en de handen en bekende techno shuffle ontbrak dan ook geen seconde. ROD oftewel Benny Rodrigues mocht het feest afsluiten en deed dit in stijl. Hij draaide zeer hard en iedereen ging los. Er werden grote vlaggen met daarop de cijfers 909 het publiek in gebracht en aan de mensen gegeven om mee te zwaaien. In het publiek werden sterretjes aangestoken en dit gaf een mooi intiem gezicht. ROD stond vijf minuten voor tijd zijn desk af aan Function om het feest af te sluiten op de drumcomputer 909 Roland waar het feest naar vernoemd is.

909

De TR-909 is een van de klassieke (deels) analoge drumcomputers van Roland uit 1983. Bij zijn introductie was de TR-909 niet bijzonder geliefd (net als zijn verre neef de TB-303), omdat muzikanten naar 'natuurlijk' klinkende klanken van akoestische drums verlangden en niet warmliepen voor de kunstmatige geluiden die de TR-909 voortbracht. Onder dance muzikanten raakte de TR-909 wel in zwang. De droge, harde bass drum van de TR-909 werd het kenmerkende geluid van de acid, de house, techno en andere elektronische dancemuziek. De TR-909 gebruikt analoge klankopwekking voor de meeste instrumenten (de klap, de bass drum, de toms, de snare drum) en korte 6-bit samples voor de hihats en de bekkens. (bron Wikipedia)

Verliefd

Helaas liep het feest op zijn einde en moesten we weer naar huis. We hebben er weer een liefde bij, 909! Wat een feest en wat een locatie. Alles was top geregeld. 909, jullie hebben er weer een fan bij. Hopelijk tot volgend jaar!

Plus

  • Aankleding
  • Line-up
  • Locatie

Min

  • Geen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws