Party blog: The Flying Dutch - Amsterdam [Zaterdag 30 mei 2015]

Eveline Meijer | 2 juni 2015
party reports


Party: The Flying Dutch - Amsterdam
Locatie: Olympisch Stadion, Amsterdam
Datum: zaterdag 30 mei 2015
Line-up: Afrojack, Armin van Buuren, Fedde Le Grand, Hardwell, Mike Mago, Nicky Romero, Oliver Heldens, Showtek, Sunnery James & Ryan Marciano, W&W en Yellow Claw.
Reporter: Daniëlle Sienema

In een bomvolle festivalagenda springt een feestje er uit. The Flying Dutch belooft tien Hollandse helden in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven op een podium neer te zetten. Wat een ambitie en wat een concept. Dit nieuwe feest moeten we checken!

Vroeg druk

Op 30 mei stappen we in de auto naar Amsterdam. The Flying Dutch vindt plaats in het Olympisch Stadion, maar de organisatie raadt bezoekers aan om bij Station RAI te parkeren. Vanaf daar vertrekken er gratis pendelbussen naar het feest. Iets later dan gehoopt komen wij bij Oliver Heldens binnen. Het feest is twee uur bezig en het is al behoorlijk druk. Met een line-up vol headliners wil niemand wat missen.

Opwarmen

Zowel bij Oliver Heldens als bij Nicky Romero hebben we het gevoel dat het publiek nog niet helemaal warm is. Iedereen geniet van het zonnetje en een drankje en houdt zich vrij rustig, totdat Afrojack opkomt. Die schudt het Olympisch Stadion wakker met ‘Ten Feet Tall’ en ‘The Spark’. Er wordt gezongen en gedanst en de sfeer zit er goed in. Afrojack draait werkelijk van alles, van Major Lazor tot Miley Cyrus.

https://www.youtube.com/rvHBfmcuaoU

Etenstijd

Na Afrojack is het de beurt aan Fedde Le Grand die sterk start met nummers als ‘Heads Will Roll’. Toch besluiten wij wat te gaan eten en wij zijn niet de enige. Tussen vijf en zeven uur is het enorm druk bij de eettentjes. Mijn tactiek om het lot (lees: de kortste rij) te laten bepalen wat ik eet, werkt niet en we zijn pas halverwege Showtek terug in het stadion.

Met je rolstoel de lucht in

Gelukkig kunnen we samen met de broers Sjoerd en Wouter flink uit onze plaat. ‘Turn Down For What’ wordt ingezet en het voelt alsof The Flying Dutch nu pas begint. Veel te vroeg sluit Showtek af met ‘Booyah’ en live zang van Sonny Wilson. Amsterdam feest verder met Hardwell en vooraan gaat iemand met zijn rolstoel de lucht in. De Bredanaar draait ‘Don’t Stop the Madness’, ‘Sally’ en ‘Arcadia’ en zijn uur vliegt voorbij.

Zonsondergang

Om acht uur starten W&W en zij bouwen op van Galantis en Kygo naar hun eigen tracks met Headhunterz. Tussendoor is er tijd voor ‘Zombie Nation’ en ‘Seven Nation Army’ en opeens lijkt The Flying Dutch wel een sportevenement. Duizenden mensen zingen de herkenbare klanken mee terwijl de zon langzaam ondergaat. Tijdens de set van Sunnery James & Ryan Marciano komt de stage dan ook beter tot zijn recht. De rode grachtenpanden worden nu verlicht door talloze lampen.

https://www.youtube.com/6Y0zmcxbu7o

Shivers

Elf uur uit je dak gaan met alleen maar top-dj’s blijkt voor sommigen teveel gevraagd. Tijdens de set van Sunnery James & Marciano vertrekt een deel van het publiek, maar de meeste mensen willen de afsluiting met Armin van Buuren niet missen. Vanaf het moment dat hij het podium betreedt is er letterlijk en figuurlijk vuurwerk in het Olympisch Stadion. Mr. Probz zingt ‘Another You’ live on stage en Armin draait ‘This Is What It Feels Like’ en ‘Ping Pong’. De trance liefhebbers waarderen ‘Explorational Space’, de opbouw naar de laatste plaat. “Normaal doe ik dit niet”, zegt Van Buuren terwijl de spanning stijgt. Hij sluit The Flying Dutch af met een hardstyle remix van ‘Shivers’ en blijft daarmee de grootste held van allemaal.

Plus

  • Verpletterende line-up
  • Verrassende afsluiting van Armin van Buuren
  • Vriendelijke ticketprijs voor een event van dit kaliber
  • Veel keuze qua eten

Min

  • Onopvallende dj wissels
  • Niet elke dj kwam tot zijn recht
  • Een muntje betalen voor toegang tot de toiletten
  • Beperkte parkeergelegenheid bij het Olympisch Stadion

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws