Party blog: Emporium Festival [zaterdag 30 mei 2015]

Eveline Meijer | 3 juni 2015
party reports


Party: Emporium Festival
Locatie: De Berendonk, Wijchen
Datum: zaterdag 30 mei 2015
Line-up: Bassjackers, Dash Berlin, Jay Hardway, Ummet Ozcan, Dirtcaps, Dyna, FeestDJRuud, GirlsLoveDJs, Mightyfools, The Partysquad, TWRK, Wiwek en meer
Naam blogger: Nina van Zelst

Emporium festival; bekend om haar exclusieve thema’s, dedicated bezoekers, massive line-ups en lekkere sfeer. Dit jaar transformeerde Emporium in the land of the Rising Sun. Man man man, wat heb ik hier zin in!

Welcome to the land of the rising sun

Emporium is het platform van wel negen verschillende stages en muziekstijlen die zich verenigen in de Berendonk in Wijchen, een mooi recreatiepark waar de organisatie goed gebruik van maakt. Een van mijn favoriete dingen aan Emporium is dan ook dat ze het thema doorvoeren over het hele festival: ninja's, sumoworstelaars, tempels, reusachtige stages en danseressen in kimono’s tot zover het oog reikt. Het festival ligt aan het meer en is qua muziek verdeeld over twee gedeeltes. Aan je linkerhand, de edm kant van het festival: trance, house, progressive, techo en deephouse. Aan je rechterhand, de hardere stijlen: hardcore, freestyle, hardstyle en raw harstyle. Aangezien twaalf uur muziek op negen verschillende stages lastig te samen vatten is, heb ik de hoogtepunten van de dag (en stages) op een rijtje gezet.

Geisha

Als eerst naar de Geisha stage, waar het duo Fisherman & Hawkins de trance/progressive stage van Emporium opende. Aangezien het erg hard regende, stroomde deze tent lekker vol. Hoewel wij zelf niet vaak naar trance feesten gaan, heb ik erg genoten van deze set! Fisherman & Hawkins draaiden lekkere uptempo partymuziek waardoor ze de sfeer er erg goed in hebben gezet voor alle feestgangers.

Yakuza

Waar Yakuza, de hardcore stage, aan het begin van de middag nog vrij leeg oogde, werd deze erg dichtbevolkt wanneer de heer Peacock achter de djbooth verscheen. Dr. Peacock is een absolute held in de frenchcore en ook in zijn set was dit weer terug te horen: hij wist iedereen mee te krijgen en het publiek werd wild enthousiast, vive le frenchcore! Vervolgens kwam Dyprax op, die een heerlijke set draaide waar onder meer ‘Noisepumper’ in terug kwam. Omdat deze stage in een tent was kreeg de muziek al snel een rauw randje en zat de sfeer er lekker in.

https://www.youtube.com/O_SyANpTd2E

Samurai

De hardstyle stage Samurai was dit jaar zeker weten mijn favoriete stage: het bestond uit een reuze samurai met twee zwaarden in zijn handen. Wij stonden op een verhoogd podium ver achter de stage, waar je kon genieten van de zon en de set van Bass Modulators. Ze draaiden tracks als ‘Bounce & Break’ en ‘One Moment’ en de sfeer was optimaal. Hoe kan dat ook niet zo zijn met zo een lekker zonnetje, zo een enthousiast publiek en zulke lekkere muziek? Daar krijgt iedereen goede zin van! Na Bass Modulators draaiden de heren van Wasted Penguinz nog een lekkere harde set met tracks als ‘The Underground’.

Tokyo Manga

Van de raw hardstyle stage was dit jaar een Tokyo tent gemaakt. Chain Reaction & Tartaros draaiden hier een lekkere b2b set, waarbij iedereen enthousiast werd van het Defqon.1 anthem ‘No Guts No Glory’. Ik heb erg genoten van deze set; raw maar toch euforisch. Na deze b2b set was het tijd voor Warface, ‘1..2.. Stampen!’. Hij was lekker enthousiast en stond flink mee te springen terwijl de hardste en rauwste beats je om de oren vlogen (net als alle vuisten). Het leuke aan deze stage was dat de houten vloer mee omhoog en omlaag veerde met de stampende en springende feestgangers, mooi man!

Dikke duimen

Emporium is voor mij het beste feestje van 2014, en (tot nu toe) ook van 2015. Het is een festival waar verschillende muziekliefhebbers samen komen, van jong tot oud en van house-liefhebber tot hardcore-liefhebber. Het thema wordt tot alle mogelijke details uitgevoerd en de sfeer is optimaal. Dankjewel Emporium, en tot volgend jaar!

Plus

  • Thema
  • Organisatie
  • Sfeer
  • Weer
  • Line-up

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws