Party blog: Beach Bash Festival [zaterdag 6 juni 2015]

Lucas Boon | 8 juni 2015
party reports


Wat: Beach Bash Festival
Waar: Dagstrand Thorn
Wanneer: zaterdag 6 juni 2015
Line Up: Lucas & Steve, Puresang, Jordy Dazz, Alvaro ft. Kc Jones, Buurman & Buurman, Wouter S, House Soldiers, Rick Roblinski, MBP (DE), Tom & Jame, Jack Roselli, AK ft. Remco Gaiteros, Luuk van Dijk, Nobody’s Fools X Corren Cavini, Martin IKIN (UK), Raving George (BE), TWR72, Marc Creemers, Kapibara, Merdeka, Morse, Trashcan, Lady Bee, DJ M.i.n., Elle Rich, El Capitano, Nehemia, Imad, Dwight Bowie, Lovado & Dj me, Shurendi, Mc Roga en Mc Boogie.
Naam blogger: Etienne Slijpen

Dit jaar groeit Beach Bash Festival van twee naar vier stages. Om dit te realiseren heeft de organisatie ervoor gekozen drie zeer kundige partners bij het festival te betrekken. Zo werd er gekozen voor Braaf, Diep en Red Cup Fissa. Het festival heeft daarnaast een nieuwe locatie weten te vinden en wel op een plek die perfect past bij de naam, namelijk Dagstrand (Beach) Thorn. Op zaterdag 6 juni was het dagstrand het toneel voor een klein, gemoedelijk en vrolijk festival! Met vier stages en vier verschillende muziekstijlen maar vooral gericht op de wat diepere sounds die vertegenwoordigd zijn op twee van de vier, kreeg je een heerlijk Ibiza gevoel.

Stages

Beach Bash bestond uit vier stages: Beach Bash (Main Stage) een mix van edm, electro, progressive en lekkere deephouse. Braaf uit Breda staat voor originaliteit en co-creatie maar vooral voor dansbare muziek waarbij je kon rekenen op een mix van deep, tech, future, UK, bass en house. Diep had maar één doel en dat is deephouse, techhouse, minimal en techno ten gehore te brengen aan de liefhebbers. Dit bereikten ze met een intieme beleving, goede sfeer, brute feestgangers en een feestelijke gebeurtenis. Pure liefde voor muziek. Red Cup Fissa staat in het teken van de rode beker (drankjes bij deze stage waren uiteraard verkrijgbaar in rode bekers), waarbij de lekkerste r&b, Moombathon en Latin werd gedraaid en daar werd je als festivalganger blij van.

Het festival is redelijk klein van opzet maar dat geeft de bezoeker juist het gewenste intieme gevoel. Kleine stages, gezellige lampjes, zitzakken en ligbedjes aan het strand zorgen ervoor dat je heerlijk aan het water kunt vertoeven met op de achtergrond lekkere muziek Op het meer lagen enkele bootjes voor anker, ook deze niet betalende bezoekers genoten duidelijk van de muziek, het mooie weer en de verkoeling van het water. Menig festivalganger maakte hier dankbaar gebruik van. In de avonduren kon je hier genieten van de mooie zonsondergang.

Braaf en Diep

Voor dat echte Ibiza gevoel moet je natuurlijk bij de bovengenoemde twee stages zijn. Diepe Sounds, een zonnetje op je bol en mooie outfits brachten ons heel de dag in extase. Na een eerste rondje over het terrein waren we heel de dag niet meer weg te slaan bij deze stages. Deephouse, futurehouse en techhouse winnen de laatste maanden enorm aan populariteit.

De twee Limburgse heren die momenteel furore maken in en buiten Nederland zijn toch wel Lucas & Steve. Met hun Spinnin’-releases zoals ‘Blinded’, de remixes van ‘Do it 2 night’, ‘Bullit’ en ‘90’s by nature’ zorgt ervoor dat de heren steeds groter worden. Vandaag staan ze helaas voor iets minder publiek, de meeste bezoekers kozen ervoor om overdag buiten op de mainstage te genieten van het weer, maar aan de muziek heeft het zeker niet gelegen! Zo lieten de heren ons ook nog even genieten van hun nieuwe plaat ‘You and I Know’ samen met Matt & Kendo.

Op het eind van de avond gaven Buurman & Buurman en Wouter S. ieder nog een heerlijke techno set weg. De echte muziekliefhebbers, en dat waren er heel wat zo op het eind, genoten zichtbaar van de goede muziek en de sfeer waar de techno-feestjes om bekend staan.

Beach Bash (Mainstage)

Op de mainstage die aan het strandje lag was het de gehele dag gezellig druk. Namen als Jordy Dazz, Puresang en Alvaro ft. Kc Jones zorgden hier voor de nodige edm. Platen als ‘Immortal’, ‘Tremor’ en ‘A sky full of stars’ kwamen allemaal voorbij in de avond uurtjes.

Aan het begin van de avond draaide een jonge dj die in Nederland nog geen bekend gezicht is maar in Limburg al zeer zeker wel een heerlijke diepe set die op het eind naar de edm overging. Een plaatje sprong daarbij in het oog: zijn eigen remix van de plaat ‘Where are U now’ van Jack Ü.

Tickets en Prijzen

Tickets konden worden aangeschaft tijdens drie verkooprondes. Tijdens de eerste verkoopronde werden de tickets voor een ongelofelijk lage prijs van 10 euro te koop gesteld. Nadat deze tickets uitverkocht waren schakelde men over naar een ticketprijs van 15 euro en voor de late beslissers konden tickets worden aangeschaft voor 20 euro. Zaterdags nog voor dat het uitverkocht was waren er nog enkele kaarten aan de deur verkrijgbaar voor 30 euro.

Conclusie

Gezien de concurrentie van veel andere festivals, heeft Beach Bash Festival mij positief verrast. De intieme sfeer, het knusse gevoel van het kleine strandje, de zitzakken, kleine tentjes, vintage eetkraampjes (oude busjes) en de decoratie gaven je dat ultieme gevoel van vrijheid. Dit in combinatie met het goede weer maakte het festival tot een succes!

Plus

  • Intiem knus gevoel
  • Mooie locatie
  • Gevarieerde line-up (diverse muziekstijlen)
  • Drankprijzen lager dan de gemiddelde festivalprijzen

Min

  • Dansvloer bestond uit gras en versleten asfalt waarin diverse gaten zaten, hierdoor was het dansen af en toe wat lastiger
  • De Braaf tent was helaas overdag erg rustig. Artiesten als Lucas & Steve had ik daarom liever op de mainstage gezien

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws