Party blog: World of Pleasure [zaterdag 6 juni 2015]

Lucas Boon | 8 juni 2015
party reports


Wat: World of Pleasure
Waar: Laagravense Plas, Utrecht
Wanneer: Zaterdag 6 juni
Reporter: Shirley van der Bilt
Line-up: Joey Dale, Jay Hardway, La Fuente, Bassjackers, Vato Gonzalez & MC Tjen, Tony Junior, Lady Bee, Irwan, Dyna, Lny Tnz, Wildstylez, Ran-D, Thera, Digital Punk, Gio Brown, Mucho, George Felix, Andrew Mathers, Stefan Vilijn, Saphera, Rebourne, Bass Modulators, Eric Witlox, Bougenvilla.

Wie dit weekend had besloten geen festival te pakken moet haast wel spijt hebben gehad. Het was zaterdag namelijk een perfecte dag om in een zomerse outfit lekker uit je dak te gaan. Daar komt ook nog eens bij dat er aardig wat festivals voor het uitkiezen waren. Zoals bijvoorbeeld World of Pleasure, welke wij ook een bezoek hebben gebracht.

Het verschuiven van het festival naar het eerste weekend van juni zorgde ervoor dat we in de volle zon met een strakblauwe lucht een feestje konden bouwen. Sinds het veranderen naar de huidige locatie had het festival, wat eerst altijd begin mei plaatsvond, tot nu toe namelijk echt geen geluk gehad met het weer. Dat het festival dit jaar iets later was dan normaal, heeft dus goed uitgepakt!

Op naar WOP!

De locatie van World of Pleasure is een recreatieterrein aan de rand van Utrecht. Hier is voldoende ruimte om je auto te parkeren en ook het openbaar vervoer hier naartoe is goed geregeld. Met drie stages en een prima line-up is het een leuk festival als je een keer voor iets gezelligs en ‘knus’ wilt gaan. Wij hadden daar in ieder geval wel zin in, dus op naar WOP!

Bij binnenkomst was het al gezellig druk. De zomerse festivaloutfits waren tevoorschijn gehaald en iedereen liep rond in opperste feeststemming. Wat ons direct opviel was dat het publiek over het algemeen jong was, wat ook wel logisch is aangezien de entree vanaf 16 jaar is. Ondanks dat was er ook ouder publiek op dit festival afgekomen en er was een leuke en gemoedelijke sfeer te proeven. Nadat we een kluisje (7 euro) en munten hadden gehaald gingen we direct naar de mainstage. We zaten er gelijk lekker in. Niet alleen door het weer maar ook door Joey Dale die lekkere housebeats uit de speakers liet komen waardoor je niet stil kon blijven staan.

Dikke house

Op de mainstage was de line-up echt niet verkeerd. Ook Jay Hardway stond hier. Echter vonden wij zijn set niet zo goed als andere keren dat we hem hebben gezien. Te veel opbouw naar nummers en als de beats er net weer lekker in zaten, werd er weer naar een ander nummer geschakeld. Ondanks dat hebben we niet stilgestaan. La Fuente volgde na Jay Hardway en met zijn zomerse beats leek het echt even alsof we op vakantie waren. Met zijn vrolijke blikken en interactie met het publiek is het met La Fuente eigenlijk altijd wel feest.

Even stampen..

WOP biedt naast twee stages met House ook een Hardstyle Area. We konden het niet laten om daar ook een even kijkje te nemen. De Harstyle Area was in een tent en deze stond bijna de hele dag toch aardig gevuld. Voornamelijk mannelijk publiek stond hier een lekker potje te stampen op Wildstylez. Ook wij haalden even onze beste stampmoves uit de kast maar niet voor lang. Met dit mooie weer vonden we het zonde in een aardig warme tent te blijven staan.

Relaxmodus

Na een potje stampen hadden we honger gekregen en zin om even te ‘chillen’. Overigens kon dit op genoeg plekken. Langs de mainstage liep een heuvel waar  genoeg festivalgangers in de volle zon uitkeken op het publiek en de mainstage. Bovenop de heuvel waren verschillende barretjes met eten en wie zijn of haar haar nog wilde laten knippen kon dit in een kapsalon doen die daar ook aanwezig was. Als je haar maar goed zit, toch?

Keihard feesten

Heel lang hebben we niet gerelaxed want niet lang nadat we ons eten op hadden hoorden we “It’s Dyna” uit de speakers van de housetent komen. En ja, Dyna is altijd leuk dus we duikten snel de tent in die al bomvol stond. Ondanks dat Dyna ons erg goed wist te vermaken keerden we terug naar de Mainstage waar Vato Gonzalez in een ondergaande zon al draaiend zijn verjaardag stond te vieren. Een feestje was het zeker met daarbij de primeur van zijn nieuwe nummer samen met Pep & Rash. En net toen we dachten dat dat keihard feesten was gooide Tony Junior, de afsluiter van de avond, daar nog eens een grote schep bovenop. Je kan vinden van deze dj wat je wilt, maar draaien kan hij. En hoe! Met veel interactie met het publiek en het richten van co2 pistolen in het publiek heeft hij een keiharde afsluiting van het festival neergezet.

worldofpleasure2

Het was top!

Het is inmiddels wel duidelijk dat we met dit prachtige weer ons meer dan goed hebben vermaakt. De zon brengt net even dat extra en dat kwam dit festival heel erg ten goede. Het feit dat er jonger publiek was en het een redelijk lokaal festival is hadden we door de goede muziek en de leuke sfeer helemaal niet door. Aan de looks van het festival is dit jaar wat meer aandacht besteed dan voorgaande jaren. Helaas was de mainstage verplaatst naar een gedeelte waar grind en stenen lag in plaats van gras. Echt lekker dansen deed het niet en het publiek om ons heen was hier ook zeker niet over te spreken.  Ondanks dat was het voor ons een topdag bij World of Pleasure.

Plus

  • het weer
  • goede muziek
  • indeling van het terrein
  • decor mainstage

Min

  • stenen en grind bij mainstage
  • over het algemeen jong publiek

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws