Party Blog: Amsterdam Open Air [zaterdag 6 juni]

Peter Güldenpfennig | 8 juni 2015
party reports


Wat: Amsterdam Open Air
Waar: Gaasperpark, Amsterdam
Wanneer: 6 juni 2015
Line-up: DJ Rush, Sam Paganini, Dustin Zahn, Juan Sanchez, Flug, Doka, Stefan Vincent, Zeds Dead, The Partysquad, FeestDJRuud, Alvaro, Girls Love DJs, Typhoon, Kyla La Grange, Kim Ann Foxman, Beesmunt Soundsystem, Arjuna Schiks, Olivier Weiter, Francesca Lombardo, Edu Imbernon, Culoe de Song, The Flexican & Sef, L-Vis 1990, Brenmar, Girl Unit, FS Green, Full Crate, Noir, Finnebassen, Shadow Child, Alex Niggemann, Prunk, Kris Kross Amsterdam, Kid Q, Urvinho & Faya, Team Oullie, SMKRSCLUB, Hippe Types B, Tom Trago, Eliias Mazian, Interstellar Funk, Awanto3, Malawi, DJ Socrates, Sunny Sjoerd, Boj Tieman, Christal Empire, Boobytrap Boys and many more.
Naam blogger: Patrick van der Spoel

Het begint er op te lijken dat Amsterdam Open Air, een zeer geliefd festival waar muziek, cultuur en culinair samenkomen, in de loop der jaren een deal heeft gesloten met de weergoden. Waar vrijdagavond nog code oranje werd afgegeven, daalde op de eerste dag van Open Air de zonnestralen in grote getalen neer op het Gaasperpark. In combinatie met de diverse muziekprogrammering en de vele verschillende vormen van entertainment werden de festivalgangers op Open Air op hun wenken bediend.

Bij binnenkomst viel gelijk al op dat de toegang beter georganiseerd was dan vorig jaar. Er stonden bij zowel de ingang, kluisjes en muntenbalie geen tot slechts kleine rijen. De kleine rij bij de muntenbalie had waarschijnlijk te maken met de nieuwe betaalmethode, namelijk virtuele tokens. Je kon vooraf al munten bestellen en deze werden dan bij het scannen van je ticket direct op je bandje gezet. Een geslaagd experiment als je het mij vraagt.

Een van de eerste stages waar je tegenaan liep was Vunzige Deuntjes. SMKRSCLUB was hier net begonnen aan hun set. Het jammere was dat dit een van de (gelukkig) weinige overdekte stages was waardoor mensen vanwege het lekkere weer podia elders opzochten. Dit nam niet weg dat ze lekkere disco, r&b en hiphop plaatjes stonden te draaien. Na een rondje te hebben gemaakt over het gezellige terrein namen we een kijkje bij FORMAT. De tent was gevuld met slechts een handjevol mensen, maar daar had Juan Sanchez geen boodschap aan. Volle tent of niet, hij draaide vrij stevige, vlakke techno waarbij het wel opviel dat het volume nog niet al te hoog stond op dit vroege moment van de dag.

Strafwerk

Alex Niggemann was inmiddels aan het draaien bij Strafwerk. Deze stage liep snel vol met enthousiaste bezoekers die het naar hun zin hadden op de vrij rustige deephouse klanken van de Duitse deejay. Toen daar de muziek weer aanging na een vijf minuten durende stroomuitval, kwam het publiek, dat massaal was weggelopen door de stilte, in grote getalen teruggelopen en stond de dansvloer weer vol. Omdat de sfeer hier zo goed was besloten we nog even te blijven en zo pikten we ook het optreden van Tsepo mee, die Finnebassen verving in de line-up. Tsepo draaide lekker met platen als ‘Gotta let you go’ van Dominica en de Ame remix van ‘Plush’. Swingende muziek en het zonnetje maakte het hier tot een zeer aangename plek.

Kris Kross Amsterdam was inmiddels de Vunzige Deuntjes stage op z’n kop aan het zetten. Met hun kenmerkende stijl, bestaande uit veelal r&b, hiphop en oude house hitjes, brachten zij de overvolle tent in beweging. Van ‘Turn me on’ tot ‘No Diggity’, alles kwam voorbij. Omdat het erg druk en warm was hier, besloten we verder te gaan kijken. De keuze viel op Sam Paganini bij FORMAT, waar wij de laatste drie kwartier van zijn set bijwoonden. Onderweg passeerden we een gezellige optocht, een leuk onderdeel van de randprogrammering. De tent was inmiddels aardig gevuld en het publiek ging los op zijn harde Drumcode techno. Het volume was inmiddels aardig opgeschroefd en zijn platen galmden door de tent. Het was jammer dat ik niet langer dan drie kwartier van zijn set kon genieten.

Terug naar Strafwerk. Prunk was hier bezig met zijn set en de sfeer zat er, zoals eigenlijk al heel de dag, heel goed in. Zijn funky deephouse met een lekkere bass zorgden voor veel handen in de lucht. Vooral het nummer ‘Low Frequency’ van Denney bracht veel mensen in beweging. Shadow Child nam daarna het stokje over. Hij ging verder waar Prunk gebleven was en scoorde vooral punten met zijn eigen nummer ‘23’. De dansvloer stond propvol en gezien de kwaliteit van de optredens hier was dat meer dan terecht.

Bij FORMAT stond er een knaller van een afsluiter op het programma. Niemand minder dan techno legende DJ Rush sloot de eerste dag van Open Air af, en hoe. Hij liet er geen gras over groeien en zette twee uur lang de tent in lichterlaaie met snoeiharde techno. Het publiek genoot zichtbaar en ging helemaal los. Ondanks deze mega set besloot ik toch af te sluiten in de openlucht bij Noir. Met het nummer ‘Domino’ van Oxia en een uitzinnige menigte kon deze dag niet beter worden afgesloten.

Conclusie

De eerste dag van Amsterdam Open Air was echt fantastisch. Nagenoeg alles, op de uitgang na, was perfect geregeld. De muzikale programmering, de randprogrammering, de zeer diverse eetgelegenheden en de goede sfeer maakte het tot een waar succes.

Plus

  • Diverse programmering
  • Toffe stages
  • Veel activiteiten/entertainment
  • Virtuele tokens
  • Weinig rijen

Min

  • Drukte naar de uitgang

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws