Party blog: Return to the 90's [zaterdag 6 juni 2015]

Lucas Boon | 11 juni 2015
party reports


Party: Return to the 90’s
Locatie: Galgenwaard Utrecht
Line-up: 2Unlimited, Charly Lownoise & Mental Theo, Paul Elstak, 2 Brothers on the 4th floor, Dune, T spoon, Twenty 4 Seven, Critical Mass
Datum: zaterdag 6 juni 2015
Naam blogger: Dide Tilburgs

Flippo’s, tamagochi’s, chokers en Aussie’s; de jaren 90, dat waren nog eens tijden. En naast de Spice Girls en 'NSync startte ook de groei van de house-muziek. Konden we maar terug in de tijd toen er nog ‘echte’ muziek werd gemaakt. Drie hoeraatjes voor deze eerste editie van Return To The 90’s.

Galgenwaard

Voor het eerst sinds lange tijd mocht er weer een festival worden georganiseerd in de Galgenwaard in Utrecht. Een mooie locatie die makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer, ook door de extra ingezette pendelbussen en de omliggende parkeerplaatsen als je met de auto kwam. Naast de ingang kon je munten halen en daar bevonden zich ook de toiletten. Rondom het stadion kon je de diverse eettenten uitproberen en via de beide ingangen kon je het veld op. Zo'n stadion, galmt dat niet heel erg? Dat kunnen we zeker niet ontkennen en ondanks dat de boxen in het midden stonden was het af en toe geen gehoor. Zolang je met je gezicht naar het podium stond was het goed te doen.

Kennen we deze nog nog nog

'No Limit', 'I’m Not Your Casanova' en 'Macarena'; je hoefde niet perse uit de jaren '90 te komen om alle liedjes mee te kunnen zingen en dansen. De een na de andere bekende hit toentertijd kwam voorbij. Het is je haast niet voor te stellen dat deze artiesten en liedjes zelfs in de hitlijsten stonden in het buitenland. De eenvoudige teksten en deuntjes die op elkaar lijken scoren op zo een festival nog steeds heel goed. En het feit dat je op dit festival alles schaamteloos mee kon bleren maakte het zo fijn. Vooral Mental Theo en Charly Lownoise, het bekende happy hardcore duo, maakte er echt een feestje van voor hun trouwe fans. Ouderwets hakken en springen. Het enige wat wij jammer vonden is dat er over de line-up niet goed was nagedacht. Vaak bouw je op met dit soort muziek, maar het feest eindigde met slowjams waardoor je eigenlijk juist afbouwde. Naast dat kreeg je wel genoeg van de vijfde keer 'Wiggle Wiggle' of 'Captain Jack'. De jaren '90 had zoveel meer te bieden en als daar de volgende editie goed naar wordt gekeken, dan heb je al een heel ander feest.

Ain’t got no money

I’m In, Groupon en Vakantieveilingen. Vrijwel iedereen die ik daar gesproken heb had geen tickets via het festival zelf gekocht. €34,50 was dan ook heel erg duur voor wat je er voor terug kreeg. Het was een veel te klein podium gezien de grootte van de ruimte. Ook hoorden we veel mensen klagen over de hoge bedragen voor het gebruik van de toilet en de bonnetjes. Waarschijnlijk was het met de gulden anders maar de prijzen waren niet anders dan op andere festivals van tegenwoordig.

Plus

  • Goed te bereiken
  • Goede faciliteiten
  • Rijen gingen heel snel

Min

  • Veel de zelfde playlist
  • Slechte kwaliteit van het geluid
  • Weinig benutten van de grootte van het terrein. (Een groter podium had al wonderen gedaan)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws