Party blog: Doorgedraaid Festival [zaterdag 13 juni 2015]

Lucas Boon | 22 juni 2015
party reports


Wat: Doorgedraaid Festival
Waar: Vlietlanden, Leidschendam
Wanneer: zaterdag 13 juni 2015
Line-up: Secret Cinema, Nuno Dos Santos, Maask, Nightmares On Wax, Robag Wruhme en meer
Naam blogger: Kim van den Heuvel

Doorgedraaid is een begrip in Leiden en omstreken. Na zeven jaar indoorfeesten georganiseerd te hebben in de regio, vond de organisatie het de hoogste tijd om outdoor te gaan. De Vlietlanden, een idyllisch stukje natuur gelegen bij Voorschoten en Leidschendam, leek hiervoor de locatie bij uitstek. Met een line-up die de harten van techno- en houseliefhebbers sneller doet kloppen, was het plaatje voor Doorgedraaid Festival compleet. En wij maakten deel uit van dit plaatje.

Op naar Doorgedraaid

Met het openbaar vervoer reisden wij af naar station Leiden Lammenschans. Vanaf hier zou de pendelbus vertrekken naar het festival. Er verzamelden zich al wat festivalgangers voordat de bus arriveerde. Een gezellige buschauffeur - die alle pendelbusritten voor zijn rekening nam - bracht ons veilig naar het festivalterrein. Recht voor de deur werden wij afgezet. Dit is het voordeel van een kleinschalig festival: soms heb je er al een halve marathon opzitten voordat je binnen bent en dan moet je nog de hele dag meters maken. Er stond een kleine rij bij de ingang en na een niet al te strenge fouillering waren we binnen. Een kluisje en munten waren ook snel geregeld, waardoor we ons direct in het feestgedruis konden storten.

Let’s rave

Het terrein was mooi klein, maar wel groot genoeg om lekker op avontuur te gaan. Door de bosrijke omgeving waande je je echt even in een andere wereld. Het terrein was prachtig aangekleed met hout en kleuren, wat een hippie-achtige sfeer met zich meebracht. Wij besloten een kijkje te nemen bij de Nectar Stage. Hier waren gedurende de gehele dag genoeg mensen aanwezig en naarmate het later werd, werd het ook drukker. De sfeer was lekker laidback. Er werden lekkere beukende techno-setjes ten gehore gebracht, waarop je heerlijk kon bewegen. Met de stage was niets speciaals gedaan, wel stonden er decoratiepalen in het veld. Als de muziek goed is heeft een stage verder ook geen opsmuk nodig. Toen het donker werd, werd het nog gezelliger. Iedereen danste mee en de muziek werd ondersteund door prachtige lasers en lichten. De absolute topper van deze stage was Secret Cinema, die het festival ook afsloot.

Queen Bee

In een hoekje van het terrein was de Queen Bee area gevestigd. Het leek net of dit stukje terrein eigenlijk niet bij het festival hoorde, waardoor je het gevoel kreeg op een geheime plek te zijn. Dit gevoel werd versterkt doordat je tussen de bomen stond. In deze bomen hingen paraplu’s met lichten en poppen. Er hing een prima sfeertje. Tussen de bomen lagen fatboys, zodat je je even terug kon trekken voor een chill-sessie. Ook op de rest van het festivalterrein was er genoeg mogelijkheid om te zitten, van banken tot pallets en kussens, aan de zittende bezoeker was zeker gedacht. Bij de Queen Bee stage was een variatie aan muziek te horen. Van house tot hiphop en electro, voor variatie was je hier aan het juiste adres. Deze variatie was ook terug te zien in het publiek. Van jong tot oud, dik en dun, licht of gekleurd; een mooie mengelmoes van mensen was aanwezig. Een homoseksuele bezoeker die wij spraken vond het festival homovriendelijk. Mooi om te horen, hoewel dit in onze opinie de norm hoort te zijn.

Vinder

Voor de vrijgezelle bezoeker was er iets speciaals te beleven op Doorgedraaid. Via een stand met de naam Vinder (gebaseerd op Tinder, met het welbekende vlammetje in het logo) kon je je match made in heaven zomaar tegen het lijf lopen. Wat je daar voor moest doen?  Een vragenlijst invullen. Dit wilden wij natuurlijk wel. De vragenlijst bestond uit vier meerkeuzevragen en een tekenopdracht. Na het matchmaker team ervan op de hoogte gesteld te hebben dat wij op clowns vallen, sushi in bed dragen, door kooi vechten met een dwerg indruk te maken op een date en hem cognac zouden schenken op de eerste date, werden wij gekoppeld aan iemand die precies dezelfde antwoorden had gegeven. Wij kregen een plaatje opgespeld en onze match zou hetzelfde plaatje dragen. Het enige wat je nu nog moest doen was zoeken. Een prachtig idee, maar helaas is de match tot op heden niet gevonden. Toch leuk dat er zulke doe-dingen zijn op zo’n klein festival.

Eten en drinken

De innerlijke mens moet je goed verzorgen op een festival als deze. Er was veel keus aan frisdrank, maar qua alcohol niet. Wel ontzettend lekker dat ze Radler hadden, pluspunten daarvoor. Qua eten was er niet superveel keus, maar omdat alles vers en veelal biologisch was, kon dit voor ons de pret niet drukken. Biologische friet, verse pasta en pizza van Donatello’s of een broodje konden worden besteld. Helaas waren de hamburgers vroegtijdig op, net als de cocktails bij de cocktailbar. Dit is toch wel een puntje van kritiek, want zo groot was het festival niet. Gelukkig smaakten de friet en de pizza overheerlijk. Er was ook een ijscokar aanwezig, maar door het weer was het hier niet zo druk. Jammer voor de dame die het ijs verkocht.

Conclusie

Dit was absoluut een geslaagde eerste editie van Doorgedraaid Festival. Hoewel het weer niet echt gezellig meedeed, waren de rest van de elementen die een festival goed maken dik in orde. De aankleding, de locatie, de muziek en de sfeer zorgden samen voor een prachtige dag. Met een blij gevoel kon er huiswaarts gekeerd worden.

Plus


  • Aankleding
  • Locatie
  • Sfeer
  • Eten
  • Line-up
  • Chillplekken
  • Doe-dingen
  • Lasers

Min

  • Druk bij damestoiletten
  • Geen sigaretten te koop
  • Geluid niet overal zuiver
  • Hamburgers en cocktails vroegtijdig uitverkocht

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws