Party blog: Defqon.1 [zaterdag 20 juni 2015]

Lucas Boon | 23 juni 2015
party reports


Credits: Facebook Defqon 1

Wat: Defqon.1
Waar:
Walibi Holland
Wanneer:
20 juni 2015
Line-up:
Wildstylez, Digital Punk, Warface, Tha Playah, Neophyte, The Viper en meer
Naam blogger:
Karlijn Theeuwen

Het is tijd voor het meest bekende festival binnen de hardere stijlen, namelijk Defqon.1! Zestigduizend feestvierders die samenkomen om een dag, en voor sommige zelfs drie, te genieten van de beste muziek met een uitzonderlijk sfeertje!

Druk, druk druk

Helaas liep de planning iets anders dan de bedoeling was. Het parkeren van de auto was een drama, waarna er ongeveer 45 minuten gelopen moest worden om bij de entree te komen. Gelukkig was daar wel een klein treintje dat de meters lopen toch net wat minder maakte en waar ik ook nog een lekker drankje kreeg. Na het riedeltje van kluisje, munten en eventjes wat eten is het tijd om de eerste artiesten te gaan bekijken!

Korte tripjes

Het lastige van een groot festival vind ik toch wel het aanbod. Het is een gift, maar tegelijkertijd ook een last. Zoveel artiesten die je graag wil zien, maar je kunt jezelf moeilijk opsplitsen. Zo ben ik in de Indigo gaan kijken bij Sub Sonik. Bekendere platen als ‘Fuck EDM’ van Ran-D, ‘Gangsta Shit’ van Crypsis en ‘Freakz at Night’ van E-Force worden gedraaid. Prima setje! Op de main stage was het ook erg gezellig en zo vond ik de setjes van Zatox ook steeds beter worden! Zijn eigen tracks ‘New World Order’ en ‘Red Alert’ laten iedereen lekker los gaan. Kronos, Audiofreq en Dave Revan komen ook nog eventjes on stage en samen laten ze de Red area ontploffen!

Snel ga ik eventjes een half uurtje kijken bij Jason Payne. Als je het mij vraagt dé artiest die het meeste aan het groeien is op dit moment. Na zijn set vorig jaar op Xxlerator Outdoor is het snel gegaan en hij staat dan nu ook veel geboekt op verschillende festivals waaronder Decibel. Zijn set begint en allemaal posters met zijn logo en verschillende track namen gaan de lucht in, een leuk gezicht! Hij draaide onder andere een mash-up van 'Bring The Riot' van Deetox en de track 'Funk' van Delete. Klinkt lekker! Na een klein half uurtje besluit ik snel naar de main te gaan voor een live act, Minus Militia. De heren van het label Minus is More hebben in korte tijd naam gemaakt met hun live act en het was dan ook erg druk op de main. Dit vond ik overigens wel de meest vervelende tijd van de timetable. Freakz at Night, Jason Payne én Minus Militia stonden op dezelfde tijd. Keuzes, keuzes. Bij Minus Militia weet je eigenlijk wel een beetje wat je kunt verwachten, eigenlijk alle tracks van hun album en een hardcore edit van ‘Break Down Low’ als afsluiter. Niet heel spannend, maar nog steeds knalt het wel lekker door!

De extra’s van Defqon.1

Natuurlijk draait een festival voornamelijk om muziek, maar het is ook altijd tof om andere dingen te kunnen doen op een festival dan alleen dansen. Zo was er een Desperados stage, waar onder de muzikale begeleiding van Dr. Peacock een heuze stoelendans wedstrijd werd gehouden. Super leuk om aan mee te doen, alleen het kijken ernaar was al een genot. Verder was er ook een ‘Big Chill’ area wat eruit zag als een soort apenkooi waar je lekker even kon bijkomen van al het feestgeweld en die ook een eigen line-up heeft! Leuk weetje, de broers van Jack of Sound stonden op zondag op deze area.

Geslaagde editie!

De weergoden hebben ons gespaard, de muziek was goed en de sfeer was ook super gezellig. Defqon.1 is toch wel echt een festival waar je heen moet zijn geweest als je van de hardere stijlen houdt. Een compleet festival met alles erop en eraan! Voor mij, (nog maar) mijn tweede editie, maar zeker niet mijn laatste.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws