Party blog: Mystic Garden [zaterdag 20 juni 2015]

Lucas Boon | 23 juni 2015
party reports


Wat: Mystic Garden
Wanneer:
zaterdag 20 juni 2015
Waar:
Sloterpark, Amsterdam
Line-up:
Cleavage, Prunk, Juan Sanchez, Dispar Vulgo en meer
Naam blogger:
Lucas Boon

Mystic Garden – de naam zegt het al – heeft veel aandacht gestoken in ‘het mysterieuze’. Bij binnenkomst in het Amsterdamse Sloterpark waan je je inderdaad in een soort van sprookje. Het eerste waar je aan denkt is niet direct om naar je favoriete dj te hollen, maar: waar te beginnen?

Paradijs

Het festival omschrijft zichzelf als ‘een paradijs waar tijd geen betekenis heeft’ en als ‘een betoverende, geheime plek waar muziek en creativiteit samenkomen voor één geweldige dag om ons te herinneren hoe je op elk moment van de dag moet genieten’. En het ‘genieten’, dat staat inderdaad centraal op Mystic Garden.

Aan alles is gedacht om bovenstaande filosofie waar te maken. Zo is er de mogelijkheid om te tafeltennissen, kun je touwtje springen, is er een ballenbak en staan er zelfs massagetafels met professionele masseuses voor je klaar. Wanneer ik een groepje festivalgangers vraag naar welke act ze het meeste uitkijken, moeten ze mij het antwoord veelal schuldig blijven. ‘We komen voor de sfeer’ – en daar is natuurlijk helemaal niets mis mee.

touwtjespringen

Sloterpark

Ook mag gezegd worden dat het Sloterpark een mooie en geschikte locatie is voor een festival als Mystic Garden. Het terrein ligt om de Sloterplas; de voor Amsterdam-West zo typische woonflats met tv-schotels aan de andere kant van het water verraden even dat je je in de hoofdstad bevindt – maar die combinatie heeft dus ook zo zijn charme. Daarnaast is het festival lekker compact; op een gegeven moment heb je de structuur door en kun je heerlijk ronddolen in het sfeervolle park.

Crowd

De crowd op Mystic Garden is bijzonder gemêleerd. De Amsterdamse festivalganger blijft uiteraard niet uit (Boef-trui, Deugt Niet-petje, kralenketting), daarnaast opvallend veel toeristen in het Sloterpark en het publiek is zeker niet aan de jonge kant. Alles en iedereen heeft zijn weg gevonden naar het sfeervolle festival.

Muziek

Maar laten we niet vergeten dat er meer dan dertig dj’s verdeeld over vijf stages staan te popelen om hun muziek ten gehore te brengen. Dit zijn geen internationale headliners zoals je die op bijvoorbeeld The Flying Dutch ziet, maar dat is ook helemaal niet de richting waar Mystic Garden naartoe wil. Evengoed bekende(re) namen die op de line-up prijken zijn Juan Sanchez, Prunk en Cleavage. Juist, Mystic Garden zoekt het op muzikaal vlak meer in de hoek van techno en deephouse.

juansanchez

En hoe deden de dj’s het?

Waar Juan Sanchez op veel feesten en festivals als afsluiter geprogrammeerd staat, mag hij op Mystic Garden relatief vroeg aantreden en wel om half zes op de Mystic Garden stage. En Juan doet wat er van hem verwacht werd: stuwende en rollende techno beukt er door de speakers. Wel wat zachter dan we van hem gewend zijn, maar in feite past hij hier de ongeschreven regel van ‘niet harder draaien dan je opvolger’ heel netjes toe.

Dan maar een kijkje nemen bij de overdekte Compound stage. Dit blijkt vanaf het begin van de avond duidelijk de plek waar het hardere werk plaatsvindt; Dispar Vulgo draait om half acht een snoeiharde set. De gemoedelijkheid die het festival overdag ademde, lijkt even te zijn vergeten in deze tent. Zweetdruppels staan aan het dak en na Dispar Vulgo doet Regis daar met zijn set nog een schepje bovenop.

Het is vervolgens (onder meer) Prunk die de eer heeft de sfeervolle Treehouse stage af te sluiten en ook hij doet dit naar behoren met een fijne en melodieuze house-set.

De dag vliegt om; om elf uur stroomt het Sloterpark weer leeg, maar zoals het een professioneel festival betaamt, organiseert Mystic Garden een officiële after in de veelbelovende RADION waar de eerder genoemde Prunk geprogrammeerd staat.

Conclusie

Gezelligheid staat voorop op Mystic Garden Festival 2015. Er werd gelachen, gedanst, gechilld en ‘gespeeld’. Er was voor ieder wat wils. Het concept van Mystic Garden is dan ook sterk: of je nu de hele dag los wilt gaan op deephouse- of techno-beats, in het gras wilt liggen of lekker wilt lopen en rondkijken; het kan allemaal. Iedereen is happy en tevreden, en dat is nu net waar de organisatie ook naar heeft gestreefd. En dat is een compliment waard.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws