Party blog: PITCH festival [3 en 4 juli 2015]

Peter Güldenpfennig | 7 juli 2015
party reports


Party: PITCH Festival
Locatie: Westergasfabriek, Amsterdam.
Naam reporter: Ben Copeland
Line-up: Jamie XX, James Blake, Flume, Jon Hopkins, Siriusmodeselektor, Kaytranada, John Talabot
Datum: 3 & 4 juli 2015

Men neme een goede locatie met een goede aankleding. Men neme fantastisch weer. Nog wat lekkere nummertjes en artiesten erbij, en hoppa, alle benodigde ingrediënten voor een top festival. En PITCH had die ingrediënten zeker in huis. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli gingen de voetjes van de vloer en de handjes in de lucht bij de Westergasfabriek in Amsterdam. En ik was erbij!

One way please

Het terrein bij de Westergasfabriek was weer helemaal omgetoverd tot een prima festivallocatie. Het fijne aan PITCH is dat er eenrichtingsverkeer is. Je kunt maar één kant op lopen, in een cirkel als het ware, en dat zorgt ervoor dat je niet tegen de stroming in kan lopen. Erg handig voor een kleinschalig festival zoals PITCH! Binnen no time kon je je verplaatsen van de ene stage naar de andere.

Summer vibes en Silent Disco

Het zou in eerste instantie bijna 38 graden worden, maar gelukkig werd het een graad of tien minder. Ondanks de hitte was het goed uit te houden in de Gashouder en in de Westertent. Er was ook een openlucht-stage, Kaap genaamd, waar na zonsondergang de vetste silent disco werd gehouden. Na een korte rij kon je helemaal losgaan met je koptelefoon op. Iedereen zat in zijn eigen wereldje en genoot van de muziek van DJ FS Green en Harrie Hossel. Gouwe ouwe hits als 'Buma in Me Zak' van De Jeugd zorgden voor één groot nostalgisch topfeest.

Vlammen met Flume en knallen met Kaytranada

Twee hoogtepuntjes van het festival waren voor mij de spetterende sets van Kaytranada en Flume. Kaytranada warmde de mainstage vrij vroeg op de avond al op met zijn hit 'Leave Me Alone'. Ook het hiphop-achtige karakter van zijn andere nummers vielen bij het publiek goed in de smaak. 'Drive Me Crazy' zorgde ervoor dat menig festivalganger mee ging bouncen! Niet lang na Kaytranada’s set verscheen Flume al op hetzelfde podium. Flume hoefde niet veel moeite te doen om het dak van de Westertent hé-le-maal weg te blazen. Alleen al de start van 'Holdin On' was voldoende om de toeschouwers compleet in te pakken.

Ongelofelijke bass

Waar oorspronkelijk Ten Walls had moeten staan (de dj die op vele festivals van de line-up geschrapt werd vanwege homofobe uitspraken op Facebook) stond nu een dj van een heel ander kaliber op het podium. The Gaslamp Killer stal de show in de Gashouder en liet iedereen eens flink schudden met zijn nummers met een diepe bass. Sommige nummers waren ietwat vaag en ‘freaky’, maar The Gaslamp Killer was zeker een waardige vervanger.

Conclusie

PITCH heeft zich dit jaar weer weten te bewijzen als een kleinschalig topfestival. Niet te druk, mooie line-up en een goede sfeer. Het eenrichtingsverkeer is zeker iets unieks en op PITCH blijkt maar weer dat het werkt. Ondanks de hitte werd er voor gezorgd dat er voldoende afkoeling was, en iedereen leek het naar zijn zin te hebben! Kortom: Een heerlijk zomerfestival.

Plus

  • Eenrichtingsverkeer
  • Silent Disco
  • Line-up
  • Afkoeling, eigen flesje water mee

Min

  • Ietwat dure muntprijs (2,60)
  • Prijs-kwantiteit verhouding eten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws