Party blog: Multiply openingsparty Martin Garrix [vrijdag 3 juli 2015]

Peter Güldenpfennig | 7 juli 2015
party reports


Wat: Multiply openingsparty Martin Garrix
Waar: Ushuaïa Ibiza
Wanneer: vrijdag 3 juli 2015
Line-up: Martin Garrix, Oliver Heldens
Reporter: Michiel Nonnekes

We waren op weg naar de openingsparty Multiply met Martin Garrix en Oliver Heldens in Ushuaïa Ibiza. Martin Garrix had voor het eerst zijn eigen residency in het party hotel Ushuaïa. Hij gaat, samen met Oliver Heldens, iedere vrijdag Ibiza onveilig maken. Ushuaïa kopte groot in hun eigen magazine: 'De vrijdagen zijn nog nooit zo groot geweest'. Dit beloofde in ieder geval een mooie avond te worden.

Een mooie locatie

Het feest werd gehouden in het Ushuaïa Beach hotel. Hier staan de hele zomer de grootste dj’s hun kunsten te vertonen. De locatie is opgezet met een mooie stage tussen de hotelkamers. Je hebt een zwembad in het midden en achterin een soort voetenbad om af te koelen. Is erg mooi om te zien. Ook de kamers zijn erg mooi en luxe van binnen.

Alles zou zich afspelen op een stage. Dit is een groot podium met een dj booth in het midden. Daar achter hingen grote led schermen waar de initialen van de dj’s werden getoond. In de avond, wanneer de schemering viel, kwam dit bijzonder goed tot zijn recht.

Bij binnenkomst kon je drink tickets halen waarmee je dertien drankjes kreeg voor de prijs van tien. Dit lijkt een mooie deal, maar schijn bedriegt. Je betaalde nog steeds veel geld voor een mix drankje, fris of bier. De mix drankjes kostte achttien euro, bier dertien euro en water of frisdrank tien euro. Om binnen te komen moest je vooraf of aan deur 50 euro betalen. We waren van tevoren dus maar even gaan pinnen. Gaaf was het sushi restaurant schuin achter de stage was ingericht waar je even uit de drukte wat sushi kon eten. Voor vijftig euro had je twintig stuks.

Oliver Heldens

Bij binnenkomst stond Oliver Heldens te draaien en zijn set sloeg erg goed aan bij het publiek. De dames die vooraan stonden staken non stop de handen in de lucht. Oliver genoot zichtbaar en klom zelfs op de booth om een selfie te maken. Hij besloot ook nog even een shuffle te doen terwijl hij op de booth stond. Hij had voor zijn moves te weinig ruimte dus maakte hij z'n moves naast de booth even af. Het publiek genoot hier in ieder geval enorm van. Hij sloot zijn set af met een dankwoord aan Martin Garrix en kondigde hem daarmee tevens aan.

Martin Garrix

Martin Garrix kwam op en de aanwezige meiden begonnen direct te gillen en zijn naam te scanderen. Hij pakte de microfoon en heette iedereen welkom op zijn eerste vaste avond in Ushuaïa. Hij zette zijn intro in wat meteen de stevige toon neerzette voor de rest van zijn set. De intro werd visueel bijgezet door vuurwerk en co²-kanonnen. Hij draaide zeer gevarieerd. Wat erg gaaf was dat hij ook R&B-invloeden liet doorsijpelen in zijn set. Het publiek vond dit zichtbaar tof en zong hard mee met de rap teksten van het nummer 'I don’t f**k With You' van Big Sean.

Tijdens zijn twee uur durende set zijn we zowel muzikaal als visueel niets te kort gekomen. Er werden bij iedere drop vuurwerk, co²- en confetti kanonnen ontstoken. In combinatie met de omgeving, vliegtuigen die laag overvlogen, het luxe hotel en alle visuele effecten maakt dit een zeer indrukwekkende feestlocatie. Martin heeft terecht het gehele hotel laten exploderen.

Conclusie

De volgende dag kopte Ushuaïa zelf: 'Wat een manier om te openen met zijn eerste residentie in het Ushuaïa Beach hotel'. Dit mag met recht gezegd worden. Het is dat het een openlucht-show betrof maar het dak was er zeker afgegaan. Martin Garrix zat vol energie, hij klom bij het nummer 'Reload' van Sebastiaan Ingrosso & Tommy Trash op zijn booth om het publiek nog meer op te zwepen. Hij deed ook nog een sitdown waarbij iedereen opsprong bij het invallen van de beat en dat was een erg tof gezicht. Hij draaide uiteraard ook nog zijn eigen nummer ´Forbidden voices´ wat, weer, visueel werd bijgestaan door vuurwerk, co²- en confetti kanonnen. Hij sloot tenslotte zijn set af en bedankte iedereen voor zijn komst. Je zag zichtbaar dat hij het jammer vond dat het weer voorbij was en hij riep snel door de microfoon of we nog een toegift wilde. Het publiek, wat al naar de uitgang was gelopen, liep snel terug en genoot van zijn laatste toegift.

Wat een energie heeft deze jongen. Hij stond tijdens de set non stop te springen en te dansen. Oliver Heldens en Martin Garrix , de kop is eraf, wat een avond. Het seizoen in Ibiza is voor beide heren begonnen, maar voor ons was het helaas weer voorbij. Hopelijk tot volgend jaar!

Plus

  • Erg vette show
  • Heldens en Garrix beiden enthousiast
  • Stage ziet er geweldig uit in de schemering

Min

  • Erg duur drank en eten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws