Party blog: Sensation ‘The Legacy’ [zaterdag 4 juli 2015]

Eveline Meijer | 8 juli 2015
party reports


Wat: Sensation ‘The Legacy’
Waar: Amsterdam ArenA
Wanneer: zaterdag 4 juli 2015
Line-up: Bakermat, Oliver Heldens, Mr. White, Fedde le Grand, Laidback Luke, Sander van Doorn, MC Gee
Partyblogger: Denise van de Ree

Vannacht beleefden ruim 40 duizend danceliefhebbers uit meer dan 75 landen het vijftienjarig jubileum van de nieuwe show van Sensation ‘The Legacy’. Het thema van dit jaar stond volledig in het teken van de reis die Sensation tot nu toe heeft afgelegd. Vrienden van toen en nu waren uitgenodigd om samen te komen in ‘The Temple of House’. Anders dan voorgaande jaren, waarbij de lancering in de Amsterdam ArenA de kick-off was van een wereldtour, was ‘The Legacy’ alleen in Nederland te beleven. Danceliefhebbers van over de hele wereld hadden dus maar één kans om hierbij aanwezig te zijn dus die kans hebben wij natuurlijk gegrepen. Voor €82,50 kon je ‘Part of the Legacy’ zijn.

Bij aankomst in de ArenA verliep alles vlotjes en dat was fijn, zodat we niets van de show hoefden te missen. Verder stond nergens een bizar lange rij en na een grondige security check konden we beginnen aan onze sensationele reis.

https://www.youtube.com/rpvrBdRm6Mk

Bakermat kreeg de eer om de show te openen, bekend van onder meer de hit ‘Teach Me’. Hij heeft ons weer een lesje geleerd met deze track in zijn set. Zijn muziek werd ondersteund door een indrukwekkende live-act van een saxofonist. Door deze unieke verbinding ontstond er een relaxte sfeer op de dansvloer, die al snel vol stond met energieke, wit geklede feestgangers.
Het stokje werd doorgegeven aan Oliver Heldens. Met zijn eigen future house sound zorgde hij ervoor dat er een ongelofelijke energie vrij kwam. Het publiek barstte los bij het draaien van zijn track ‘Melody’, die voor velen bekend in de oren klinkt. Olivers set werd ondersteund door een prachtige act waarbij de fonteinen en de catwalk centraal stonden.

Na een drankje en een versnapering, waarin genoeg keuze was, was het tijd voor The Megamix! Tijdens deze act besefte je pas echt hoe waanzinnig de gehele show was. Het podium bestond uit enorme bogen tot aan het plafond, die je het gevoel gaven alsof je je in een ware feesttempel bevond. De draaiende dj-booth stond in het middel en daarboven schitterde een omvangrijke bol met abstracte elementen. Tussen de bogen hingen gigantische vrouwenbeelden die een sensueel effect creëerden.

The Megamix

Normaal gesproken zijn we gewend dat de iconische Mr. White de show opent, maar dit keer was hij onderdeel van The Megamix met de spectaculaire lichtshow, bewegende bollen en in de lucht hangende danseressen aan religieuze kruizen. Marco V keerde terug op Sensation met een heerlijke guestmix, waarbij zelfs nog even een technoplaatje voorbij kwam!

Tijdens The Megamix werden er non-stop houseplaten van legendes gedraaid, zoals ‘Insomnia’ van Faithless. Nadat er een stilte viel in de zaal, klonk er op de tweede ring van de ArenA een koor van vijfhonderd man die samen een unieke versie van ‘Adagio for strings’ van Tiësto zongen. Dit moment heeft voor ons de avond tot een hoogtepunt gebracht!

Aan de set van Fedde Le Grand was al snel te ontdekken dat hij de Sensation sound nog helemaal in de vingers heeft. Dat hij het vaakst op Sensation heeft gedraaid is natuurlijk iets om trots op te zijn. Ook Laidback Luke keerde weer even terug op Nederlandse bodem om zich te laten horen. Zijn set in combinatie met de overweldigende CO2 kanonnen en een regen van vuurwerk, heeft de grond van de ArenA voortreffelijk laten schudden!

https://www.youtube.com/1wzyVGRttCo

Eerbetoon Duncan

‘The Legacy’ werd afgesloten door Sander van Doorn. Hij heeft bewezen dat hij de afsluiting naar het juiste niveau kon tillen. Zelfs toen de zon alweer begon te schijnen boven de ArenA zat het sfeertje er nog steeds goed in. Het eerbetoon van MC Gee aan Duncan, de oprichter van Sensation, maakte dit jubileum een bewonderenswaardige ervaring. Zonder Duncan was dit feest er nooit geweest, laten we dat vooral niet vergeten!

Het vijftienjarige jubileum heeft onze verwachtingen dik overtroffen. Vooral omdat dit voor ons de eerste keer Sensation was. De manier waarop de show was opgebouwd, geïntegreerd met top artiesten en acts, kan ik deze nacht bekronen tot een exclusief fenomeen wat zéker de moeite waard is om te bezoeken.

Gevierd, afscheid genomen en herdacht

We hebben niet alleen gevierd, maar ook afscheid genomen en herdacht. Daarom wil ik Duncan Stutterheim nogmaals bedanken voor het bestaan van Sensation en natuurlijk alle andere bijzondere evenementen van ID&T.

Plus

  • Spraakmakend decor
  • Spectaculaire acts en showcases
  • Goed geluid
  • Cash back bij ArenA card
  • Exclusieve Deluxe en Mastercard area’s

Min

  • Wachtrijen bij toiletten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws