Party blog: HardClassics On The Beach [zaterdag 11 juli 2015]

Eveline Meijer | 14 juli 2015
party reports


Wat: HardClassics On The Beach
Waar: Beachclub Vroeger, Bloemendaal
Line-up: Luna, Deepack, DHHD, Pavo, Trilok & Chiren, Danielle Mondello, Tatanka, Bass-D
Wanneer: zaterdag 11 juli 2015
Naam blogger: Kim van den Heuvel

Het was 11 juli 2015. Voor de vierde keer zou Free2Party met hun succesvolle concept HardClassics neerstrijken on the beach bij Beachclub Vroeger in Bloemendaal. De lekkerste early hardstyle plaatjes zouden hier weer uit de kast worden getrokken. De weergoden waren ons goed gezind: 26 graden op de thermometer met een lekker zonnetje op het bolletje, perfect festivalweer dus. Early beukplaatjes, oude bekenden, zonnig weer en verkoelende drankjes: wij hadden er zin in!

De entree

Omstreeks vier uur kwamen we aan bij Beachclub Vroeger en het was al behoorlijk druk. We stonden binnen een mum van tijd binnen en door het warme weer waren we toe aan een verkoelend drankje alvorens de voetjes van de vloer te gooien. Munten kostten één euro per stuk en voor drie muntjes had je je verfrissing te pakken. Voor de toiletten betaalde je drie euro, zodat je de hele dag je neus kon poederen. Dit verliep echter behoorlijk chaotisch met lange rijen en te weinig wc’s. Er waren twee area’s, een buiten- en een binnenzaal. Wij wilden natuurlijk buiten zijn met dit weer en begaven ons naar de HardClassics Area.

Go, go, go!

Tijd om ons in het feestgedruis te storten. De mannen van DHHD waren aan het draaien. Als je om je heenkeek zag je iedereen glimlachen. De sfeer was heerlijk ongedwongen en een gevoel van eenheid was van meet af aan merkbaar. Dit is altijd zo bij HardClassics feesten en is voor ons dan ook een reden om altijd weer terug te keren naar dit evenement. De pareltjes van weleer die DHHD de bezoekers voorschotelden droegen hier absoluut aan bij. Vooral bij de klappers ‘Go, go, go’ en ‘Ard und Jorn’ ging het publiek volledig op in de muziek.

https://www.youtube.com/pLmDuMBrjtA

Luna en Deepack

De veteranen Luna en Deepack namen het stokje over van DHHD en zij deden dit met verve. Plaatjes van ruim tien jaar oud passeerden de revue, zoals ‘Hardstyle baby’ en ‘Loving you’. De energie van de heren werkte aanstekend. Beachclub Vroeger ging los van voor tot achter en weer terug. Wij waanden ons weer eventjes op een Defqon 2005, waar voor ons de liefde voor hardstyle is ontstaan. Dit nostalgische gevoel was zo mooi. Op het moment van schrijven denken wij met weemoed terug aan deze periode, die helaas verleden tijd is. Wij koesteren evenementen als deze dan ook ten zeerste.

Surprise act

Er stond een heuse surprise act geprogrammeerd op HardClassics en dit was niemand minder dan Tatanka. Deze Italiaanse held had afgelopen editie van HardClassics een setje neergezet om van te smullen, dus de verwachtingen waren hooggespannen. Valerio maakte deze zeker waar. Het publiek bleef maar gaan en gaan. Op tracks als ‘Fuck it up’ en ‘Let’s rock’ is het ook verdomde moeilijk om stil te blijven staan.

Keep it Italian

We bleven in de Italiaanse sferen na Tatanka, want Daniele Mondello stond klaar voor nog meer beukgeweld. De Italiaanse sound bleef in ere en dit werd zeer gewaardeerd door de bezoekers. Wat kan die man toch scratchen, ongelooflijk. Als ‘Commander’ wordt gedraaid, is de sfeer ongeëvenaard. Zeker op zo’n ontzettend hard geluid. Heerlijke set!

Conclusie

Wat een geweldig feest was HardClassics On The Beach. Top om al die oude klappers weer te horen en om weer deel uit te mogen maken van de ongekende sfeer. Hoewel de toiletten een duidelijk minpunt waren, maakte de rest van het feest dit ruimschoots goed. Wij denken met een glimlach terug aan HardClassics en staan volgende editie weer paraat.

Plus

  • Sfeer
  • Muziek
  • Prachtig weer
  • Geluid
  • Goed gevulde bekers drinken
  • Beveiliging

Min

  • Chaos bij de toiletten
  • Weinig eetgelegenheid en zitplekken
  • Betalen voor het toilet

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws