Party blog: Extrema Outdoor – 20th Anniversary [zaterdag 11 juli 2015]

Eveline Meijer | 14 juli 2015
party reports


Wat: Extrema Outdoor – 20th Anniversary
Waar: Aquabest, Best
Line-up: 2manydjs, Madeon, Oliver Heldens, Sander Kleinenberg, Defected Takeover feat. Franky Rizardo & Simon Dunmore, The Million Plan & Doppelgang, Watermät, Ferreck Dawn, Flosstradamus, Rl Grime, Boys Noize, Brodinski presents Brava, Vitalic, Mike Mago, Joost Van Bellen, Stv-Visuals, Ants, Andrea Oliva, Tapesh, Gorgon City, Los Suruba, Jamie Jones, Nic Fanciulli, Michel De Hey, Erick E & Roog feat. Mc Roga, Oliver Dollar, Shermanology, La Fuente, Mr. Belt & Wezol, Lucas & Steve, Dave Lambert, Deepend, MC Robbie Rise, Remy, Isis, Dj Marcello, Roog, Miss Monica, Dj Jean, Michel De Hey, Joost Van Bellen, Lady Aïda, Dexter G, Edwin Saasen, Boy Born, Guy J, Danny Howells, Stvn & Bace, 16 Bit Lolitas, Mees Dierdorp, Ivo Foreal, Lemon Aid, Marc Creemers, Dj Strada, Jan Van Otterdijk, T.I.A.G.O. feat. Katya, Jay Mocio feat. Sammy Sticks, Mr. Grammy, Mikey Biemans, The Techtives feat. Rogé, Midnight Office, Tobias Camman, Haddicts, Colombino
Wanneer: zaterdag 11 juli 2015
Naam blogger: Shirley van der Bilt

Het was gisteren een speciale dag voor Extrema Outdoor. Het festival vond dit weekend namelijk voor de twintigste keer plaats. Deze jubileumeditie wilden wij natuurlijk niet missen, dus reisden we af naar het zuiden van ons land.

20 Years of Love

Sinds 1992 organiseert Extrema festivals als Extrema Outdoor en Solar. Hiermee is de organisatie de oudste dance promotor in Nederland. Daar kunnen we ook bij zeggen dat deze zich weet onderscheiden van anderen. Dance is namelijk niet de enige drijfveer van deze organisatie, maar ook het samenbrengen en verrassen van mensen en deze te laten verbazen en kennis te laten maken met mooie kunstvormen zoals theater, show, spel en decor. Met hun 20th anniversairy dit weekend stond het thema ‘love’centraal. Hiermee kreeg het festival deze editie de Titel XO – 20 Years of Love. We konden hetzelfde recept verwachten, maar met een heleboel extra’s. Dat beloofde veel goeds!

Let the party begin!

Het was een prachtige dag voor de twintigste editie van Extrema Outdoor. Met 27 graden op de thermometer kon het weer ons niet beter gezind zijn. De feestkriebels en nieuwsgierigheid naar deze verjaardagseditie zorgde ervoor dat we in volle partymodus richting Aquabest vertrokken, de locatie van het festival. Het hartvormige meer in Best is makkelijk bereikbaar met de auto, en voor we het wisten hadden we voor vijftien euro onze auto geparkeerd. Met een klein stukje lopen stonden we binnen no-time op het festivalterrein waar het al gezellig druk begon te worden. Ja, waar te beginnen? Het festival had dit keer zes verschillende stages; Diamond, Quartz Aria, ANTS Stage, 20 Year of LOVE stage en La Fete 040 presents ENSUITE. Hierbij was de Quartz Aria een grote tent waarin het thema ‘ruimtereis’ centraal stond. Voor rauwe sounds kon je hier terecht dus besloten we de party daar te beginnen, waar Mike Mago op dat moment net met zijn set was begonnen.

https://www.youtube.com/FSS67wdYse0

Gezelligheid

Al vrij snel merkten we de gezellige en gemoedelijke sfeer op het festival en bij de mensen. Dat het festival ook nog bij het ‘oudere’ publiek populair is viel ons op. De gemiddelde leeftijd van het publiek ligt hier dan ook wat hoger dan bij andere festivals. Door het weer was iedereen in opperste feeststemming en dat was goed te merken. De verdeling van de stages langs het meer was enigszins ruim opgezet, maar voelde toch erg gezellig en compact aan. Het lopen van de ene naar de andere kant van het festival langs het meer was dan ook zo gebeurd. Mede door het decor van de stages welke hier tussen stonden die je aandacht trokken, maar ook door de leuke chill-plekken die waren gecreëerd door middel van hangmatten en schommelstoelen waarin de festivalgangers heerlijk van de zon konden genieten.

Lekker housen

Van tevoren had de organisatie het al aangekondigd. Deze twintigste editie werd er meer aandacht besteed aan underground music. De commerciële big-room house was dan ook niet terug te vinden op de line-up van het festival. Een primeur op het festival was de ANTS-stage, gehost door een concept van de club Ushuïa op Ibiza. Met een prachtig decor van strandhutten, palmbomen en legernetten konden hier op de lekkerste techhouse beats de voetjes van de vloer. Met zoveel te zien en de lekkere muziek op de stages liep de middag snel voorbij. Om 17.00 uur stond La Fuente op de Crystal Stage. Wij hadden zin in zomerse beats en die kregen we. Alles rond de set van La Fuente klopte. De bekende smile van de dj, een briesje vanaf het meer en de zon op je kop maakte het plaatje compleet. Halverwege de set verplaatsten we ons naar de Diamond Stage. Sander Kleinenberg was hier nog bezig met zijn set en langzaam werd de stage veel voller. Oliver Heldens stond hierna op de stage en dat deze jonge dj populair is, was te merken. Zijn sound heeft een verandering gemaakt in de house-scene, en een goede ook. We hadden gedurende de dag opgemerkt dat het publiek niet heel erg de voetjes van de vloer liet gaan, maar daar was bij Oliver Heldens geen sprake van. Ook kwam de dj zelf achter zijn booth vandaan om voor op het podium zijn dansmoves te showen. Een grappig element van zijn set.

Vele extra’s

‘Love’ was duidelijk het thema rond het festival deze dag. Meisjes die in hartvormige pakken rondliepen, bars die niet met BAR werden aangeduid maar met ‘Drinks you Love’ - het zijn kleine voorbeelden van alle extravaganza die het festival rondom het thema heeft toegevoegd aan deze editie. De meest opvallende was toch wel de kapel die op het festival stond. Hier kon je trouwen voor één dag. Met een trouwjurk of pak aan kon je zo het huwelijk in stappen zonder er aan vast te zitten. Is dat even leuk! Meerdere festivalgangers dachten er hetzelfde over en stapten dan ook in de bruidskleren om elkaar het ja-woord te geven. Tussen alle stages door kon je je laten schminken of vermaken met acrobatiek en kunst. Ook een gouwe ouwe aanvragen was mogelijk. Nummers als ‘Viben’ en ‘Sex On The Beach’ knalden dan even voor je uit de speakers.

https://www.youtube.com/XhHYvsgnbPg

De dag vloog voorbij

Voor je het weet is het al weer zover. De zon gaat onder en het laatste uurtje gaat in. Op de Diamond Stage hadden 2ManyDJS de eer om af te sluiten. De befaamde eindshow van Extrema Outdoor was er weer een om in de boeken te schrijven. Heerlijke beats van de mannen lieten de bomvolle stage nog even helemaal los gaan. Met een lichtshow en dansers tikten de laatste minuten snel voorbij. De mannen van 2ManyDJS gingen na 23.00 uur gewoon nog even een kwartier door om nog wat trance nummers erdoor heen te gooien zoals ‘Adagio for Strings’ van Tiësto. Met vuurwerk was het tegen half 12 dan toch echt klaar. De twintigste editie van Extrema was voorbij gevlogen.

Extrema is niet alleen een festival, het is een beleving

Ik wist niet wat ik kon verwachten van Extrema Outdoor. Omdat ik er simpelweg nog nooit eerder was geweest, maar ook omdat een aantal namen op de line-up mij niet bekend waren. Door de aankleding van het terrein, het decor van de stages en de saamhorige sfeer die op het festival hing begreep ik vrij snel het succes van dit festival. Extrema zet op het festival meer neer dan alleen muziek, waardoor het een dag vol beleving wordt. Overal waar je kijkt is er wel iets te zien of te doen. Juist de onbekende namen laten je verrassen. Als je een dj al vaak hebt gezien heb je een bepaalde verwachting, nu was dit voor mij niet het geval. Het heerlijke weer gaf natuurlijk een extra toevoeging aan deze twintigste editie, welke uitermate goed is neergezet. Mijn complimenten voor alle Extravaganza van dit festival waardoor ik weer een beleving rijker ben!

Plus

  • Indeling festivalterrein
  • Gezellige sfeer
  • Zowel jong als oud publiek
  • Perfect weer
  • Goede muziek en alle extra’s.
  • Eindshow

Min

  • Kosten parkeren (15 euro)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws