Party blog: Dominator [zaterdag 18 juli 2015] (2)

Lucas Boon | 27 juli 2015
party reports


Wat: Dominator Festival - Riders of Retaliation
Waar: E3 Strand, Eersel
Line-up: Korsakoff, Noize Suppressor, Neophyte, Outblast, Angerfist, Tha Playah en meer
Wanneer: zaterdag 18 juli 2015
Reporter: Nina van Zelst

Het is midden juli en we zitten weer in de auto onderweg naar het E3 strand in Eersel. Beukende plaatjes door de speaker en een zonnetje in je gezicht. Met blijdschap kan ik zeggen dat het eindelijk tijd is voor Dominator: het paradijs, het walhalla voor elke gabber! Dominator Festival representeert alle genres binnen de hardcore en is het grootste outdoor hardcore festival dat je zult vinden. Het wordt jaarlijks bezocht door duizenden internationale hardcore-liefhebbers en staat hoog op ieders verlanglijstje. Wij zijn er klaar voor, go hard(core) or go home!

Riders of Retaliation

Als eerst wil ik graag mijn hart luchten over het anthem ‘Riders of Retaliation’, door hardcore helden Nosferatu en Tha Playah. Het anthem is een van de hardste in jaren en de heren houden zich niet in met het aantal bpm, zoals het hoort. Nosferatu: ‘We wanted to bring forth the perfect combination between the melodie part of Hardcore and the roughest one.’ Dit is ze zeker gelukt, een Dominator waardig anthem!

Da-da-da Dominator

Aangekomen op het terrein werden we gelijk naar de mainstage geleid en konden we weer volop genieten van wat Dominator allemaal wel niet uit de kast haalt. Een ‘mega motor’ als mainstage met vuurspuwers, motorcrossers en danseressen onder de hardste beats van de meest geliefde hardcore dj’s. Wanneer je je vervolgens naar voren begeeft vind je alle soorten hardcore-liefhebbers: nationaal, internationaal, jong en oud. Nadat Noize Suppressor de sfeer er goed in had gezet met tracks als ‘Jackass Sperm’ en ‘The Record Breaking’ was het tijd om de rest van het terrein te verkennen. Aangezien er zoveel te vertellen is, volgen hieronder de beste momenten van de dag.

Docks of Danger

De tweede outdoor stage Docks of Danger was standplaats voor de rawstyle; de scene die maar populairder blijft worden. Sub Sonik draaide hier een goede set, waarop het publiek optimaal los ging in het zand. Gevolgd door DJ Artifact kregen de feestgangers een erg vette verrassing: Dominator is een festival dat alles uit de kast haalt en dus ook de échte ‘Riders of Retaliation’ konden niet ontbreken. Drie motorcrossers vlogen over en weer op de stage terwijl ze de gekste stunts deden, natuurlijk onder het genot van rawstyle. Wát was dit vet!

Miss K8 & Angerfist

Terug bij de mainstage was het genieten van twee van de bekendste hardcore dj’s. Eerst was het de beurt aan Miss K8 ‘dropping bass like an earthquake’. Bekende tracks als ‘Metropolis of Massacre’, ‘Bad Attitude’ en ‘New World Order’ kwamen voorbij en het publiek schreeuwde mee terwijl Miss K8 met haar vlag voor de booth stond te springen. De sfeer was heerlijk, net zoals de set. Mooi man!

Zeg je hardcore, dan zeg je Angerfist. Als ontvangst kreeg Angerfist duizenden hardcore diehards met hun vuist omhoog, wat was dit een mooi moment! Zoals altijd draaide de king of hardcore een onwijs goede set en ging het publiek he-le-maal wild. ‘Messenger of God’, ‘Darkside’, ‘Knock Knock’, ‘The Deadfaced Dimension’; alles kwam voorbij en alles hebben we meegeschreeuwd! Angerfist, respect: wat een sfeer, wat een set.

Dominator 2016

Dominator Festival is verreweg het beste en leukste hardcore feest dat je zult vinden. Zowel hardcore-liefhebbers als dj’s kijken hier het hele jaar naar uit en Q-dance haalt echt alles uit de kast. Er zijn zoveel goede sets en zoveel goede dj’s dat ik nog wel pagina’s door kan gaan over dit prachtige feest. Dominator is een absolute aanrader en ik hoop je te zien op Dominator Festival 2016!

Plus

  • Sfeer en publiek
  • DJ’s
  • Verschillende stages
  • Sets
  • Aankleding

Min

  • Rijen bij de wc’s mogen véél korter!
  • Te weinig plekken voor water bijvullen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws