Party blog: Solar Weekend [31 juli t/m 2 augustus 2015]

Steven Wiertz | 4 augustus 2015
party reports

Wat: Solar Weekend Festival
Waar: Recreatiegebied Maasplassen, Roermond
Line-up: oa Sick Individuals, Don Diablo, La Fuente, De Sluwe Vos, Joost van Bellen, FeestDJRuud, Adam Beyer
Wanneer: Vrijdag 31 juli t/m 2 zondag augustus 2015
Reporter: Steven Wiertz

Eindelijk was het zover, na een lange tijd wachten was het weekend van Solar weer aangebroken! Met een heerlijk zonnetje waar zelfs de organisatie nog niet van had durven dromen, kon het niet anders dan dat ook deze editie ons weer veel plezier beloofde. Ook dit jaar was er weer een prima verbinding vanuit het station naar het evenemententerrein dat langs de Maasplassen ligt.

Het creatieve team is weer eens flink losgegaan!

Het mooie aan Solar is dat ze elk jaar nagenoeg dezelfde indeling aanhouden. Maakt dat het festival saai om er na een aantal jaren te zijn geweest terug te komen? Natuurlijk niet! Het mooie aan Solar is niet een strakke line-up met de hele top 20 dj's ter wereld op de mainstage, juist de creatieve inrichting en het gemoedelijke sfeertje maak het een leuk weekend om naar vooruit te kijken. Naast de grotere stages die we van voorgaande jaren kennen ligt de nadruk niet op de grote maar juist op de kleinere stages. Het is niet ongewoon om na vijf rondjes te zijn gelopen toch steeds weer nieuwe stages tegen te komen waar maar een kleine hoeveelheid mensen zijn.

Mocht je na zeven rondjes te zijn gelopen en je ogen uit je hoofd te hebben gekeken even willen chillen dan is dat geen probleem, ook daarvoor is meer dan genoeg plek! Van bankjes tot sofa's verspreid over het terrein tot gewoon lekker in het gras zitten aan het water.

Lekker de dag doorkomen...

... is op Solar helemaal niet zo moeilijk! Naast de grote mainstage, House of House en de reusachtige technotent ben je nog lang niet uitgekeken, met maar liefst 21 stages van groot tot klein en een grote variatie aan muzieksoorten vindt iedereen wel zijn plekje op Solar. Voor mij was het al vooraf al duidelijk dat ik House of House (lekker aan het water!) het meeste zou gaan bezoeken het hele weekend.

Enkele hoogtepunten waren onder andere Sick Individuals en Don Diablo die de zaterdagavond op de House of House stage afsloot.

Kosten

Mocht je twee dagen Solar willen dan betaalde je 79 euro zonder servicekosten, mocht je twee dagen nou toch net te weinig vinden en/of je tentje willen meenemen dan kon je ook al de vrijdagavond komen, voor een ticket inclusief kamperen was je 115 euro kwijt.

Muntjes voor eten en drinken waren verkrijgbaar voor tien euro per 3,5 munt. Het meeste drinken was te krijgen voor een muntje, het meeste eten zoals een groot bakje friet of pizza verschilde tussen de 2 á 3 munten.

Conclusie

Mocht je naar Solar gaan dan kun je een grote hoeveelheid aan creatieve gekkigheid, een kleine vierdaagse aan lopen van stage naar stage, veel chillen (if you're into that) en een leuke planning verwachten. Ticket- en muntprijzen liggen nog binnen de normen maar wel iets aan de hogere kant. Maar daarvoor krijg je alles behalve een kaal en goedkoop aangekleed festival voor terug. Als je ook maar iets vooraf moet verwachten dan is het dat Solar geen festival is van 'coole setjes',  maar juist een gehele culturele ervaring is. Sowiesolar tot volgend jaar!

Beeld: Solar Weekend Festival

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws