Party blog: Lake Dance [zaterdag 8 augustus 2015]

Lucas Boon | 10 augustus 2015
party reports


Wat: Lakedance ‘Live your bucket list’
Wanneer: zaterdag 8 augustus 2015
Waar: Aquabest, Best
Line-up: Rudi Feral, Dirtcaps, Purple Disco Machine, Franky Rizardo en meer
Naam blogger: Robin van der Kooi
Beeld: Lakedance

Voor de tweede keer in één jaar een festival organiseren en uitverkocht zien worden, dat is weinig festivals gegeven. Lakedance flikte het zowel in juni als augustus. Een ideale manier voor zij die zich in juni nog moesten afmelden voor dit gezellige house festival. Met een slordige 20.000 bezoekers is dit toch wel een van de mooiere house festivals in het zuiden des lands. De weergoden hadden er ook zin in want we hebben nagenoeg de hele dag van het zonnetje kunnen genieten. Hier en daar zorgde een wolkje voor enige verkoeling, wat overigens geen enkel probleem was. Op deze manier kon je even bijkomen van de warmte want als we ergens niet over mochten klagen dan was het de heerlijke temperatuur wel! Als heerlijke bonus kon de echte festivalgek nog eens een duikje nemen in het nabijgelegen meer. Wat wil een mens nog meer? Zonneschijn, heerlijke drankjes én house music!

Live your bucket list

Wederom werd er gekozen voor een uitdagend thema. Live your bucket list is niet alleen een Facebook-achtige hype, maar werd ook nog eens zichtbaar uitgedragen door de organisatie First Vision. Met andere woorden, doe de dingen die het leven mogelijk maakt en laat dromen werkelijkheid worden. Deze slogan werd vertaald middels de kans op het winnen van een vijfdaagse citytrip naar New York of een  skydive die in de presales week bij SLAM!FM werd aangeboden.

Goed begin van de dag

Na een minimale donatie van vijf euro voor de stichting Dream4Kids, die sinds 2003 droomdagen organiseren voor kinderen tussen zes en twaalf jaar die te kampen hebben met een jeugdtrauma, was het tijd om Lakedance officieel te starten
bij veruit de gezelligste en gekste stage van Lakedance genaamd Winter Park, dat gehost werd door Café Costa. Hier kon de freestyle liefhebber, in de breedste zin van het woord, goed aan zijn of haar trekken komen gezien het brede scale aan sound wat hier aangeboden werd. Van herkenbare Top 40 platen tot aan hardstyle, alles was hier te horen.

lakedance2

We begonnen bij Rudi Feral. Vraag me niet wie of wat want deze dj heb ik nog nooit ergens mogen spotten, maar dat ‘ie acteert in GTST is een feit. Heerlijke herkenbare houseplaten, een paar hardstyle tracks, enkele popsongs die omgetoverd werden tot dance en als klap op de vuurpijl een hardcore-trackje! Na dit gezellige gekke anderhalve uur van onze GTST dj, besloten we richting de deephouse area te gaan die zich liet omschrijven als de Defected area.

Chill

Na de heerlijke opwarmer in de Winter park area, kwamen we terecht bij Purple Disco Machine. Een Duitser die vooral disco-achtige deephouse platen draaide. Om te zeggen dat ik hier enorm warm van werd, nou niet echt. Maar eerlijk is eerlijk, voor de liefhebber van deephouse en maximale chill sound is het heerlijk om te horen. Mijn verwachtingspatroon lag laag en gelukkig viel deze ook niet tegen. Na een heerlijk uurtje gechilld te hebben in de Defected area besloten we onze weg te vervolgen bij Dirtcaps, een après-ski achtig trio die wederom alle stijlen draaide die er maar te bedenken zijn. Omdat deze op onze weg richting de mainstage was, bleven we hier even plakken om weer wat gekke deuntjes te horen en wat rare dansjes te doen. Na een verfrissende bestelling bij de drukbezochte bar die bij de area hoorde gingen we door richting de mainstage.


lakedancedirtcaps

Familie live-act

Andy en Dorothy Sherman, beter bekend als Shermanology. Een populair duo dat onder meer samenwerkingen heeft gedaan met Afrojack en Fedde Le Grand. Ook tijdens de editie van Lakedance draaiden ze er weer lustig op los met hun herkenbare platen. Een heerlijk energiek duo dat de bezoekers gedurende hun 75 minuten durende live-set trakteerde op veel geremixte house platen van onder andere Avicii, Afrojack en Funkerman. Pompende beats, een heerlijk after-zonnetje en een uitzinnig publiek zorgden voor een fantastische sfeer tijdens het optreden van dit Nederlandse familie duo. Hierna was het de beurt aan Yves V. Deze Belgische house dj is groot geworden door zijn inmiddels bekende remix van ‘Insane Pressure’. De contacten met Dimitri Vegas & Like Mike zijn uitermate goed want dit heeft geleid tot het nummer 'Madagascar', die ook ten gehore werd gebracht. Een heerlijke track die zorgde voor een goed sfeertje! Na een half uurtje van deze dj meegepikt te hebben, besloten we richting Kletskoek area te gaan waar techno gedraaid werd.

Opmerkelijk area

Waslijntjes met opgehangen kleding, een donker bos en techno deuntjes. Zo liet de techno area zich omschrijven. Perfect passend bij het idee dat je hebt van techno: wazigheid! Een simpel maar zeer degelijk ingerichte area waar op dat moment de Sluwe Vos aan het werk was. Robert Vosmeijer is zijn real name en Robert wist goed in te spelen op het aanwezige publiek. Je had er heerlijk de ruimte en tussen de bomen kon je genieten van heerlijke tech-house. Het zonnetje was inmiddels verdwenen maar de temperatuur was nog allesbehalve onder de twintig graden. Na een heerlijk afwisselend uurtje techno zetten we ons reis door en kwamen we uit bij Franky Rizardo.

Gezellig druk

‘Groovy Latin House met een enorme vibe’ zo laat Franky Rizardo zijn sound omschrijven. De man die niet mainstream wil zijn of worden draaide een heerlijk setje. Noem het een mix van deephouse, latin en funky. Je moet er wel echt van houden want zijn smaak is enorm breed tot specifiek tegelijk.  Vanwege zijn goede contacten met de Defected organisatie was er wederom een plaatsje vrijgemaakt voor dit grote talent. En terecht, want zijn sounds zijn zeker wel de moeite waard om te beluisteren. Voor de mainstream liefhebber niet heel bekend maar de bezoekers hebben ongetwijfeld genoten van zijn optreden. Dat bleek wel uit de opkomst, want desondanks dat Franky tegelijkertijd met Sander van Doorn (mainstage) en Michel de Hey (Kletskoek stage) geboekt stond, was de area gezellig druk! Vlak voor het einde van zijn set besloten we af te sluiten bij de mainstage waar een wereldtalent zijn draaikunsten liet horen.

Endshow

Na de laatste klanken van dj MOTi gehoord te hebben, wat overigens een heerlijk einde was, konden we ons opmaken voor de eindshow. Dit beloofde veel goeds omdat MOTi het BPM niveau aardig opschroefde met heerlijk remix platen van internationale topartiesten (Emile Sande en Afrojack). Ook de collab met Tiësto – ‘Back to the Acid’ kwam voorbij en als toetje kregen we een half uur vuurwerk met een heerlijke opbouwende megamix-achtige tracklist. Noisecontrollers met ‘Solar’ was het allerlaatste nummertje van de dag en op deze manier kwamen óók de liefhebbers van hardstyle aan hun trekken. Lakedance, the August edition, was wederom een succes en de organisatie kan zich opmaken voor de 2016 editie(s) !

Plus

  • degelijk ingerichte area’s
  • mooie vuurwerkshow
  • verrassing van de dag: de Winter park area
  • Franky Rizardo

Min

  • matige echte sfeer op de mainstage
  • overkill aan wespen!
  • MC op de mainstage (1000x 'Put your f*cking hands up')

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws