Party blog: Crazy Sexy Cool Festival [zaterdag 8 augustus 2015]

Lucas Boon | 11 augustus 2015
party reports


Crazy Sexy Cool Festival
Wanneer: zaterdag 8 augustus 2015
Waar: Zuiderpark, Rotterdam
Line-up: Dyna, Benny Rodrigues, Billy The Kit, GirlsLoveDJs, Jermaine S
Naam blogger: Céline Schokker

It’s crazy, it’s sexy and it’s cool! Nou beste mensen, het was vandaag alles behalve cool. De zon scheen maximaal en in de verste verte was er geen wolkje in de lucht te bekennen. De zweetdruppels stonden je na minimale inspanning al snel op het voorhoofd, waarnaar de behoefte aan verkoeling binnen een rap tempo werd vergroot. Wat ons betreft ideaal festivalweer en dat nog wel in Nederland. Wij hebben in ieder geval zin in deze veelbelovende dag, welke dan ook aanvangt met een 1-0 voorsprong. Hoera, het is zomer!

Vandaag staan we paraat om een kijkje te gaan nemen in het megagrote (430 voetbalvelden) Rotterdamse Zuiderpark bij onze vrienden van Crazy Sexy Cool Festival. Ditmaal bevonden we ons gezien het thema voor één dag in de sprankelende wereld van ‘Magic Wonderland’. Volgens de geruchten schijnt het een fantastische dag te worden met een hoog entertainmentniveau, maar liefst vijf stages en een gevarieerde line-up met onder meer Benny Rodrigues, Billy the Kit, FeestDJRuud, GirlsloveDJs, GIO en de super talentvolle Childsplay. Nieuw dit jaar op het festival zijn de Caribbean, UK garage en Deephouse stage.

Na onze auto geparkeerd te hebben op het parkeerterrein van Ahoy Rotterdam steken we de straat over richting het festivalterrein. Vanuit alle hoeken stromen de zomers geklede festivalbezoekers naar de hoofdingang. Ondanks dat het sfeertje op straat zeer gemoedelijk is staan er toch zo’n vijftien politiemannetjes gespannen op de loer, just in case... De entree verloopt soepel en na het opbergen van onze spullen gaan we allereerst een kijkje nemen bij de mainstage.

We draaien vanuit de hoofdingang links het hoekje om en belanden direct bij de mainstage area. Wat meteen opvalt is dat het geluid - vooral gezien de grootte van het veld - wat luider had gemogen. Dit is tevens wat we opvangen van verschillende bezoekers en op een aantal social media kanalen. We realiseren ons uiteraard dat er mogelijk een maximum aangegeven is voor het aantal db’s op deze buitenlocatie. Wat ons betreft mag het de pret zeer zeker niet drukken. Het veld is op dit moment goed gevuld met enthousiaste bezoekers die voluit rondspringen op de happy hardcore tunes van FeestDJRuud. Het is en blijft een feit: sfeer maken kan onze Ruud als geen ander. Waar we de beste man ook tegenkomen, de mensen om hem heen gaan los! Over en weer vliegen de opblaasbeesten door de lucht en de in het knalroze schaarsgeklede dames on stage bewegen zich voort op de muziek. Er heerst een heerlijk sfeertje in het zonovergoten  Zuiderpark. Iedereen oogt vrolijk en lijkt bijzonder vermaakt! De uitstraling van de stage is wat ons betreft prima, niet super spectaculair maar ook zeker geen straf om naar de kijken. Wat een erg leuk effect gaf, waren de gekleurde slingers en confetti welke met regelmaat in grote getale het publiek ingeschoten werden.

Dyna neemt plaats achter de draaitafels van de mainstage. Zijn persoonlijke intro wordt ingezet en de spanning bouwt op. Door het publiek om je heen voel je de populariteit van dé ghostrider himself. In een rap tempo knalt de een na de andere plaat door de speakers met een overduidelijke invloed vanuit de r&b- en hiphop scene. De handjes gaan de lucht in wanneer Dyna ‘This is how we do it’ inzet. Alles bij elkaar, een lekker vlot en afwisselend setje wat voor sommigen mogelijk te veel van hak op de tak kan zijn.

Het is de hoogste tijd om een drankje te gaan scoren! De tokens zijn behoorlijk aan de prijs, namelijk €10,- per 3,5 munt. Een schrale troost is dat de glazen vrijwel iedere ronde goed vol geschonken zijn. We vangen op een gegeven moment hier en daar wel wat klachten op over de lauwwarme drankjes die geschonken worden.

Na onze dorst gelest te hebben gaan we het festivalterrein maar eens verder verkennen. Al vrij snel botsen we op tegen een aantal kermisattracties waaronder een reuzenrad. Dit is een leuke aanvulling op een dag als deze. We zien dat er op dat moment ook optimaal gebruik van wordt gemaakt en dat de bezoekers er veel lol aan beleven. Voor degenen die volledig in de kermissferen willen belanden staat er ook nog een popcorn- en suikerspinkraam.

We lopen door richting de zwart gekleurde Visual stage. Een klein en knus hoekje waar wat mellow techhouse beats ten gehore worden gebracht door Luuk van Dijk. Een aantal stappen terug komen we uit bij de Blaize & Friends stage. Ietwat groter, maar nu tussen de bomen met verkoelende schaduwplekken. We kregen er een beetje het Into the woods gevoel van, helemaal leuk! Jeremaine S spinde wat rauwe UK garage en trap mixes, écht goed! Een grotere stage was hem - wat ons betreft - ook wel toevertrouwd.

Aangekomen bij de Lovumba stage belandden we even in een ander wereldje. Vrolijk en kleurrijk met zwoele Caribische beats. Er heerste hier een overduidelijke saamhorigheid van de mensen om ons heen. Door de set van Don James kregen crazysexycool2wij toch echt wel hét ultieme zomergevoel waar we voor kwamen!

Inmiddels hebben we honger gekregen en gaan we op zoek naar wat voedsel op het loeigrote festivalterrein. Koeburgers, loempia’s, hotdogs, tosti’s en Surinaamse snacks. De keuze was reuze en daar werden we blij van! De patatjes en pizzapunten waren overduidelijk het meest populair met als logisch gevolg een aardig wachtrijtje. Van je snackje kon je relaxed genieten op een plek in het gras of op de – van pallets gemaakte - houten loungebanken onder de bomen. Wat dat betreft waren er genoeg schaduwplekken wat op een dag als deze geen overbodige luxe is. Een lekker ijsje toe en we konden weer verder!

Toen we ons vervolgens richting de Passie en La Mode stage wilden verplaatsen botsten we op tegen de insmeerbar van het KWF Kankerfonds. Hier kon ieder feestbeest zich lekker laten insmeren met zonnebrandolie. Erg goed initiatief! Ingesmeerd en wel kwamen we na een oversteek via een loopbruggetje aan bij het laatst te checken stage van de dag. Dit was het enige overdekte gedeelte van het festivalterrein, door middel van een megagrote feesttent. De uitstraling was á la Moulin Rouge met Johnny 500 achter de decks. Hij gooide er wat 3-kwartsmaten en bubbling beats in wat een heerlijk danstempo aangaf. De dansers on stage gingen flink los en showden ons dan ook wat pittige dansmoves! Waar we ons onder andere op hadden verheugd was de gig van Kenny B. Het was een grote teleurstelling wanneer we hoorden dat hij het niet ging redden gezien zijn opgelopen vertraging elders. Dan maar op de terugweg in de auto meeblèren met ‘Praat Nederlands met me’!

We keerden voor de laatste keer vandaag terug naar de mainstage. Op dit moment was het de beurt aan Billy the Kit B2B met Apster. Een no-nonsense edm set ofwel, altijd goed! Steltenlopers en levensgrote beesten mengden zich in én door het publiek en er wordt uitgekeken naar de afsluiter van de avond: Benny Rodrigues. Een thuiswedstrijd voor de goedlachse Rotterdammer welke je keer op keer meeneemt in een muzikale trip. Uiteraard weet hij ook dit keer ons maximaal te boeien door zijn warme en ondergrondse sound.

De tijd is aangebroken om af te druipen na een tof dagje rondgeslenterd te hebben in het Zuiderpark. We draaien ons al lopend richting uitgang nog even om voor een laatste blik op het festivalterrein waar op dit moment het vuurwerk de lucht in knalt. Wij zeggen: tot de volgende keer!

De organisatie heeft het wederom geflikt: uitverkocht! Het belangrijkste van alles, de bezoekers hebben oprecht genoten van een dag vol plezier en vertier. Was het Crazy? Ja! Was het Sexy? Ja! Was het Cool? Nee, bloedverziekend heet! Hebben we het magische gevoel ervaren van Wonderland? Mwuah, maar wat maakt het uit!

Voor de echte diehards onder ons is er tot in de late uurtjes nog een afterparty georganiseerd in Club Vie!

Plus

  • Top weertje en sfeertje
  • Veel variatie in line-up
  • Veel schaduwplekken
  • Genoeg ruimte om te relaxed te chillen

Min

  • Lauwwarme drankjes op een bepaald moment
  • Erg vieze dixy’s (toiletten)
  • Munten behoorlijk prijzig
  • Geluid matig Passie&LaMode stage
  • Geluid tikkie te zacht Mainstage

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws