Party blog: Loveland Festival [zaterdag 8 augustus 2015]

Peter Güldenpfennig | 11 augustus 2015
party reports


Wat: Loveland Festival
Waar: Sloterpark, Amsterdam
Wanneer: zaterdag 8 augustus 2015
Line-up: Carl Cox, Sven Väth, Secret Cinema, Speedy J, Benny Rodrigues, Juan Sanchez, Kölsch, Gui BorattoPruk, Michael Mayer en meer
Naam blogger: Patrick van der Spoel
Toegangsprijs: €40 - €55 euro

Op deze zonovergoten dag wist de organisatie van Loveland het Sloterpark weer om te toveren tot een waar festijn. Waar Loveland zich al jaren kan scharen achter haar sterke organisatie, schroomde zij niet om dit jaar toch weer met vernieuwingen te komen die het festival naar een nog hoger niveau tilden. Zo zorgden onder andere de live-stage en de Jupiler Cruise voor een extra dimensie tijdens een uitverkocht Loveland. Het werd een festivaldag zoals die hoort te zijn.

Wat bij Loveland al snel opviel is de goede sfeer en de diversiteit aan bezoekers. Jong en oud gaan hand in hand en men geniet gezamenlijk van het weer, de muziek en het leuk aangeklede terrein. Overal op het terrein hangen gekleurde lampionnen en er zijn zelfs twee eilanden, bereikbaar via de loopbrug of per roeiboot, waar men vooral kon chillen en shoppen. Naast muziek was er nog genoeg vertier in het Sloterpark. Een kort rondje over het terrein leert dat de indeling van het terrein voornamelijk hetzelfde is als vorig jaar en dat is niet zonder reden. De indeling is logisch, de bewegwijzering is duidelijk en er zijn voldoende wc’s, barren en eetgelegenheden. Hier hoefde dus weinig aan gesleuteld te worden. Ook waren er diverse verkooppunten voor tokens, te verkrijgen voor €2,85 per munt.

Loveland

Vernieuwing

Loveland blijft zoeken naar vernieuwing en dat was goed terug te zien. Zo werd er voor het eerst een live stage neergezet. De naam zegt genoeg, elke artiest speelde hier alles live en zonder cd-spelers. Het mooie was dat iedereen via de schermen mee kon kijken hoe dit in zijn werk ging. De muziek was hier zo puur en het publiek voelde dit, de gehele dag stond het hier vol en ging het los. Ook de Loveland Cruise, gehost door Gem Records, was een mooie toevoeging aan het festival. Zo’n 75 man konden hierop genieten van een rondje Sloterplas onder de klanken van onder andere Egbert. Ook de Loveland store, waar diverse merchandise en vinyl platen werden verkocht, was een nieuwe stand op het terrein.

Bij de Main stage stond Secret Cinema al aardig te knallen. Rond de klok van twee uur bracht hij de sfeer er al prima in met zijn energieke manier van draaien. Vooral zijn nog niet uitgebrachte track ‘Maximaal’ met Egbert zorgde voor veel handen in de lucht. Van begin tot eind bracht hij energie en dit werd overgenomen door het publiek.

Aangekomen bij de Live stage begon het Duitse duo Kollektive Turmstrasse aan hun set. Het was een vrij lome set, maar dit paste uitstekend bij het weer en het bracht mensen in een soort muzikale roes. Halverwege de set besloot ik verder te gaan en aan te haken bij Eelke Kleijn. Deze Nederlandse deejay timmert al een tijdje aan de weg met zijn groovy house platen en ook op Loveland draaide hij een goede set. De sfeer was hier intiem door de ligging van de Underground stage tussen de bomen aan het water.

Ondertussen zette Gregor Tresher de Tech stage op zijn kop. Veelal stevige platen die in de tent goed tot z’n recht kwamen. De vibe was daardoor goed en de menigte ging uit zijn dak. Zijn eigen nummer ‘Goliath’ deed het erg goed en onder luid applaus gaf hij het stokje door aan Matador. Deze Ierse deejay zette deze lijn door en zorgde met zijn eigen tracks voor een uitzinnig publiek.

Terug bij de Live stage stond het duo van Extrawelt nog een half uur te spelen. De klanken die zij tentoonspreidden waren zeer divers en diepgaand, zoals je dat bij een liveset van Extrawelt mag verwachten. Onder andere hun eigen nummer ‘Soopertrack’ passeerde de revue en deze heren hadden het publiek volledig mee. Dit gold ook voor hun opvolger, Gui Boratto. Zijn muziek was erg dynamisch en diep en het publiek beleefde dit zichtbaar intens.

De Nederlandse techno koning Speedy J mocht de Tech tent afsluiten en deed dit zoals alleen hij dit kan. Nummers met een lange opbouw en een intense drop, gesterkt door co2-kanonnen en een arsenaal aan lichteffecten, zijn bij deze Rotterdamse deejay eerder regel dan uitzondering. Het was duidelijk het hoogtepunt van de dag en de programmering was daarom mooi opgebouwd. De tent puilde uit van de mensen en deze genoten met volle teugen van het optreden. Naar mijn mening kon deze dag niet beter afgesloten worden en het wordt weer uitzien naar de volgende editie.

Plus

  • Sterke programmering
  • Livestage
  • Jupiler Cruise
  • Sfeer en aankleding
  • Indeling terrein

Min

Tab 2 content

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws