Party blog: Blijdorp Festival [zaterdag 15 augustus 2015]

Lucas Boon | 17 augustus 2015
party reports


Party: Blijdorp Festival
Datum: zaterdag 15 augustus 2015
Locatie: Roel Langerakpark
Line-up: Boris Ross, Fur Coat, Kerri Chandler, Nino & Frankie, Till Von Sein, Hunee, Jovonn, Philou Louzolo, Tom Trago, Young Marco, Losgeld DJ crew, Palmbomen, Sofie Letitre, Stuff, Tears & Marble, Live:
Moiré, Live: NoizBoiz, Club von Westen, Job Smit & Marc Nolte
Naam blogger: Denise van de Ree

Rotterdam heeft er sinds vorig jaar een nieuw festival bij. Verantwoordelijk voor het festival is het Rotterdamse dj-duo/organisatie Nino & Frankie, bekend van concepten als Contra, Noah Floating Festival, Preach en De Lobby. In het Roel Langerakpark werd zaterdag de tweede editie van Blijdorp Festival gehouden. We konden dit jaar een uitbreiding verwachten met een extra stage gehost door Rotown en Motel Mozaique. Op deze stage werd ruimte gecreëerd voor elektronische live acts en bands. Gelukkig had dit fenomeen geen problemen met het verkrijgen van een vergunning, wat tegenwoordig best bijzonder is in Rotterdam. Dit fijne feestje vond plaats naast Diergaarde Blijdorp. Een verborgen groene oase nabij het centrum van Rotterdam. Op deze mooie locatie kon er voor €32,50 de hele dag genoten worden van veel elektronische muziek, kunst en cultuur.

Als inwoners van Rotterdam zijn we naar het goed bereikbare festival gefietst. Bij aankomst in het park verliep het wat trager. De security check duurde vrij lang en was erg grondig. Veiligheid stond hier waarschijnlijk hoog in het vaandel maar dat ervaren we maar als iets positiefs.

Bokito

Eenmaal binnen gekomen kwamen de eerste regendruppels al uit de lucht vallen. We hadden niet veel vertrouwen in de grauwe lucht die boven ons hing, dus gingen we op zoek naar onderdak. Daar was Bokito die ons een plek gaf om te schuilen. Deze overdekte stage was benoemd naar de befaamde ontsnapte aap uit Blijdorp, wat natuurlijk veel humor met zich mee bracht. De stage bestond uit een groene, ijzeren loods die was aangekleed met de nodige visuals en lichteffecten.

bokitoblijdorp

Bokito stond al warm te draaien met Young Marco en de loods begon steeds voller te stromen. Of dit nu kwam door het slechte weer of de fijne deuntjes was voor mij nog een vraagteken. Gelukkig bracht de dj van eigen bodem, Tom Trago, tijdens zijn twee uur durende set wat hardere, uptempo beats mee voor het publiek. De sfeer was gezet!

Speels

Aangezien er nog aardig wat neerslag uit de hemel viel, maar wij toch graag het festivalterrein wilde verkennen, hebben we wat regendansjes overwogen. Het terrein was aangekleed met grote, kleurrijke opblaasdieren achter hekken om het juiste, speelse ‘Blijdorp effect’ te creëren. Voor de bezoekers van suiker waren er gezellige tipi’s aanwezig waar even geschuild kon worden. In een van de tipi’s waren jazzplaatjes te beluisteren die gedraaid werden door de befaamde Rotterdammer Jules Deelder.

House legende

Pizza, grill, snacks, nachos en taco tempeh waren verdeeld over vier mooie foodtrucks in het midden van het terrein. Na het nuttigen van een heerlijk bio frietje regende het helaas nog steeds maar de Amerikaanse house legende Kerri Chandler, die tevens de headliner van dit festival was, mochten we natuurlijk niet missen. We hadden geen spijt van deze keuze aangezien we deze held, naast een top set, zelfs regendansjes hebben zien maken. Chapeau voor de gratis poncho’s bij de bars die deze act een stuk dragelijker maakte! Wel jammer dat de aankleding van de mainstage niet zo uitbundig was als de set van Mister Chandler zelf.

Doorweekt maar enigszins tevreden, hebben we het laatste uurtje afscheid genomen van Bokito tijdens een lekker disco setje van Hunee, afkomstig uit Duitsland.

Conclusie

Ondanks de vele regen, was het vooral een gezellige dag met een programma van goede kwaliteit. Liefhebbers van verschillende muzikale genres konden tijdens dit intieme feestje prima aan hun trekken komen. Ik ben benieuwd hoe Blijdorp Festival in de toekomst zal gaan groeien tot een meerdaags festival.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws