Party Blog: STRAF_WERK Festival [zaterdag 22 augustus 2015]

Eveline Meijer | 25 augustus 2015
party reports


Party: STRAF_WERK Festival
Datum: zaterdag 22 augustus 2015
Locatie: Sportpark Riekerhaven, Amsterdam
Line-up: Jamie Jones, Skream, Hot Since 82, Henrik Schwarz, Job Jobse, KiNK, Huxley, Julio Bashmore, De Sluwe Vos, Tom Trago, Boris Brechja, Noir, Adana Twins, Wouter S, U Know The Drill, Julian Alexander, Prunk, Luuk van Dijk, Amine Edge & DANCE, Barnt, Frankey & Sandrino, Nino & Frankie, Friend Within, Samuel Deep, Locklead, Finnebassen, Alex Niggemann, Kevin Duane, Feverfew, Chris Stussy, KERK! en Julian Alexander.
Naam blogger: Patrick van der Spoel

Op een stralende zomerdag met heel veel zon stond op voorhand niets een mooie editie van STRAF_WERK festival in de weg. Het Sportpark Riekerhaven was weer het decor voor deze derde, en wederom uitverkochte, editie. Met een sterke programmering met veel bekende namen is STRAF_WERK zich echt aan het vestigen als een van de betere zomersfestivals en Clublife was er vandaag bij om dat aan den lijve te ondervinden.

Aangekomen bij het sportpark Riekerhaven valt het meteen op dat er een vrij grote rij staat bij de ingang en het duurt ongeveer een half uur om binnen te komen. Nadat er in een kort tijdsbestek een kluis kon worden gehaald, stond er wederom een grote rij bij de muntenbalies. Ondanks het nieuwe systeem om vooraf al munten te bestellen, zorgde dit naar mijn mening niet voor kortere wachttijden. Munten waren te verkrijgen voor €2,75 per stuk. Er is een half uur geweest waarin de rijen iets langer dan gewoonlijk waren, dit doordat er meer dan zesduizend bezoekers binnenkwamen. De rest van de dag gingen de rijen erg vlot.

Bij de Violet stage stond Samuel Deep achter het mengpaneel. Hij zette met een vrij vlotte set de toon voor de rest van de dag. Naast veel bekende namen geeft STRAF_WERK ook jongere talenten de kans zich te laten zien. Zo draaide Chris Stussy bij de Desperados stage en beleefde daarmee zijn debuut op dit festival. Dit Leidse talent timmert al een tijdje aan de weg en met zijn optreden liet hij zien waartoe in staat is. Met zijn Chicago house zette hij deze kleine maar intieme stage flink op zijn kop en de vibe was hier geweldig.

Tegelijkertijd draaide Prunk op de mainstage, oftewel de Blanc stage. Voor een mainstage was het podium vrij karig. Het bestond uit een drietal driehoeken, het logo van STRAF_WERK. De aankleding van het terrein en de verschillende podia laat nogal wat te wensen over, maar er wordt bij STRAF_WERK duidelijk ingezet op de kwaliteit van de muziek. De Blue en Violet stage hadden een industrieel uiterlijk door het gebruik van containers, wat wel een tof gezicht was en een bepaalde sfeer uitstraalde. Qua faciliteiten was het terrein niet bijzonder. Er waren een aantal eettentjes en genoeg barren. Er waren echter wel weinig toiletten, waardoor het soms best ver lopen was om naar de wc te gaan. Verder niet te veel poespas, maar gewoon kwalitatief goede muziek.

Prunk draaide een lekkere set. Veel bezoekers, het viel op dat er voornamelijk begin-twintigers op dit festival zijn afgekomen, stonden te dansen in het zonnetje onder het genot een drankje en de house klanken van Prunk. Het nummer ‘’Gotta let you go’’, een edit van Biceps, zorgde voor een hoop gejoel en veel armen in de lucht. Hierna betrad Hot Since 82 het podium en deze Britse deejay weet hoe die een feestje moet maken. Het hoogtepunt van zijn ijzersterke set was de klassieker ‘’Domino’’ van Oxia waarop het publiek finaal uit zijn dak ging.

Aangekomen bij de Green stage was KiNK al begonnen aan zijn liveset. Wat hier gelijk opviel was een zeer enthousiaste menigte, wat mogelijk voortkwam uit de onvermoeibaarheid waarmee KiNK zijn platen met zichtbaar veel plezier aan elkaar draaide. Zijn energie straalde over op het publiek. Met een lange opbouw van zijn nummers zorgde hij ervoor dat iedereen gepassioneerd verlangde naar de drop. Zijn eigen track ‘”Cloud Generator’’ staat overal garant voor een uitzinnig publiek, zo ook hier op STRAF_WERK. Ook zijn remix van ‘’What you do’’, oorspronkelijk een plaat van Tom Trago & Tyree Cooper, sloeg erg goed aan. Het leuke aan deze stage was dat men ook achter de dj-booth kon dansen waardoor je een intiem gevoel kreeg. Het spreekwoordelijke dak ging er hier dan ook af.

Het was daarna tijd voor De Sluwe Vos bij de Violet stage. Zijn set is zoals altijd erg energiek en was ook wel wat harder dan wat we de voorgaande uren gehoord hebben. Het zorgde er in ieder geval voor dat iedereen daar uit zijn dak ging op zijn beats. In de anderhalf uur dat hij achter de draaitafels staat, weet hij in een mum van tijd het publiek voor zich te winnen en de tijd vliegt hier werkelijk voorbij. Noir begon bij de Blue stage net aan zijn set. Deze stage was vrij klein, maar het stond hier wel aardig vol. Ondanks dat was het publiek het eerste half uur vrij timide, waardoor ik overschakelde naar Henrik Schwarz in de enige tent op het festivalterrein.

Henrik Schwarz draaide live en dat maakte zijn optreden extra noemenswaardig. Hij draaide in een wat hoger tempo en gebruikte veel melodie in zijn set. Zijn optreden mag wel tot een van de hoogtepunten van STRAF_WERK festival genoemd worden. Van het begin tot het eind dat ik er was wist hij te boeien en het publiek was in extase. Helaas draaide hij een plaat waarvan de titel onbekend is, daar deze nooit is uitgebracht. Het valt te hopen dat hij ooit nog besluit deze track uit te brengen, want de Green stage veranderde in een gekkenhuis toen hij deze ten gehore bracht. Omdat Jamie Jones tegelijkertijd draaide, besloot ik halverwege te verplaatsen naar de mainstage voor de afsluiter van de avond. Jaimie Jones, een van de grootheden uit de scene, stelde zeker niet teleur en gaf een meer dan waardig afscheid aan een heerlijke editie van STRAF_WERK. Een festival die op muzikaal gebied de hele dag van hoge kwaliteit was en het kon daarom ook niet anders dan dat Jamie Jones hier een vervolg aan zou geven. Met platen als ‘’Work me goddammit ‘96’’ van Armand van Helden en een remix van het nummer ‘’Something’’ van Rich Pinder & Billy Kenny, ondersteunt door een arsenaal aan lichteffecten en lasers, werd deze dag vol hoogtepunten op een gedenkwaardige en gepaste manier afgesloten.

Plus

  • Sterke programmering
  • Diverse stijlen, voor ieder wat wils
  • Goede sfeer overal de hele dag

Min

  • Drukte bij ingang/uitgang/munten
  • Weinig wc’s

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws