Party blog: Tegenstroom Festival [22 augustus 2015]

Eveline Meijer | 27 augustus 2015
party reports


Party: Tegenstroom Festival
Locatie:
Lloyd Multiplein Rotterdam
Datum: Zaterdag 22 augustus 2015
Line-up: Dax J, Jeroen Search, Invite, Unit Moebius, Janick Megroot, Drijfhout, Rachid Prins, Justin Patti, Trus'me, Khalil & Steven Pieters, Lucien Foort, Taylan Alan & Martinos Tsavidis, Moody Mehran & Philou Louzolo, Tenpa & Oda, Housekell & Nikolajev, Damoon, De La Chef, Joe Manish, Carista, Kaitjily, Adrian Estrada, Thelonious, Sykess, Peter Groovin, Shamba Lion Sound System, The Illuminated, Original Dub Radix, Mystic Pulse, The High Class
Naam reporter: Sasha Dijkhoff

Tegen de stroming in, dat is de bedoeling van dit gloednieuwe festival in Rotterdam. Een festival die het compleet anders wil doen dan de andere festivals. Vandaag bundelden verschillende organisaties hun krachten om een stempel achter te laten op de underground scene in Rotterdam. Wij waren hier bij om verslag te doen van de ‘geboorte’ van Tegenstroom.

De organisatie wil met dit festival laten zien dat een diverse line-up goed genoeg kan zijn om een festival tot een succes te maken. Grote namen zijn niet nodig, want er loopt genoeg talent rond wat nog ontdekt mag worden. De focus ligt meer op de muziek dan op showelementen en grote indrukwekkende stages. In deze tijden van commerciële festivals met een grote eindshow en imposante stages houdt Tegenstroom het lekker simpel. Op deze manier komt de liefde en passie voor de muziek duidelijk naar boven, en dat hebben wij gemerkt!

Wij komen omstreeks half twee aan bij het Lloyd Multiplein in Rotterdam. Een asfalt terrein met containers, een echt underground sfeertje wat je kan vergelijken met bijvoorbeeld het NDSM werf, maar dan kleiner. Lekker industrieel dus. De wachtrij is ook zo gepiept en we gaan op weg naar de muziek.

Strobe

De grote witte tent die door Rotterdams techno-concept Strobe werd verzorgd trok als eerste onze aandacht toen we heerlijke techno-klanken met een flinke bas erin uit de tent horen komen. Hier is talent Drijfhout al bezig met harde opzwepende techno. De zon stond er ook flink op tijdens de danspassen waardoor het best warm werd, want stilstaan was natuurlijk ook geen optie.

https://www.youtube.com/ApH_4UC0Bi4

Om wat af te koelen begaven wij ons naar een overdekte chill area waar oude banken stonden die ontzettend lekker zaten. Hier konden de chillers gebruikmaken van lachgas-ballonnen of konden hier aan de waterpijp. Een heerlijke plek om er even tussenuit te knijpen. Nadat wij hier fijn de sfeer hadden kunnen proeven gingen wij weer op pad.

Triphouse Rotterdam

Wij verkennen de rest van het terrein ook even en komen zo bij de stage van Triphouse Rotterdam. Het is wel even lekker om hier te staan om wat gas terug te nemen na de Strobe-tent. Hier blijven we echter niet te lang en we gaan verder naar de Chillzone. Ook hier werd een ander soort stijl gedraaid, namelijk Reggae. Voor de echte liefhebber natuurlijk hartstikke chill en laidback. Een zeer kleine stage met een fijne sfeer.

Als liefhebbers van harde techno besluiten wij toch terug te gaan naar de Strobe-tent. Gedurende de dag werd de techno hier steeds harder. Tussendoor werd er om even af te koelen en de sfeer te proeven nog heerlijk gechillt in de chill area. Er waren opvallend veel bezoekers die graag een praatje maakte, wat natuurlijk de sfeer alleen maar ten goede kwam. Ook qua leeftijd zat er veel verschil in. Van jeugd tot aan volwassenen was aanwezig. Dit kwam natuurlijk door de diversiteit van de line-up en genre’s.

Talenten benutten

Met grote namen op de line-up kwam Tegenstroom niet, maar dit was naar onze mening ook niet nodig geweest. Kennis maken met nieuwe muziek vinden wij net als de organisatie belangrijk. We hebben deze dag dan ook veel nieuwe namen leren kennen die we niet snel zullen vergeten. We zijn vooral in de Strobe-tent verrast door Justin Patti. De laatste uurtjes van het festival sloten wij ook af in de Strobe-tent, wat er behoorlijk hard aan toe ging met Dax J die voor een beukende liveset zorgde. De man of the match was voor ons echt de beste man, Invite! Deze man sloot af met een paar snoeiharde nummers. Het aantal bpm ging flink omhoog tegen het einde aan. Als hij ons dan ook nog eens kennis laat maken met de track 'Hit Hard' van Robert Armani, dan weten wij zeker dat we niet anders dan tevreden naar huis kunnen gaan. Invite heeft mij zeker kennis laten maken met heerlijke tracks die nog niet in mijn playlist stonden. Precies waar dit festival om draaide.

https://www.youtube.com/74vnWNzzHDg

Prijzen

Wil jij je niet scheel betalen aan een festivalticket en daarvoor ook nog eens meer horen van underground muziek van onbekende namen, die wel degelijk talent hebben? Dan is Tegenstroom zeker een festival om te bezoeken. Ook de muntprijzen waren betaalbaar. Voor vijf munten betaalde je ongeveer €13,75. Een pizza punt kostte je een muntje. Fris kostte je een muntje, een flesje water 1,5 munt en mixdrankjes drie munten. Wij zijn er volgend jaar zeker weer bij, Tegenstroom heeft ons enorm verrast!

Plus

  • Diversiteit in de line up
  • Kennis maken met nieuwe muziek en talenten
  • Fijne sfeer bij jong en oud
  • De muziek als focus geslaagd

Min

  • Op het terrein was de muziek buiten de stages door elkaar te horen wat niet tijd fijn klonk. Geluid van een andere stage was vooral overdag ook te horen in de Strobe tent. Tip aan de organisatie: voortaan een betere set-up m.b.t. Het geluid systeem.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws