Party blog: Mysteryland [Zaterdag 29 augustus 2015]

Steven Wiertz | 31 augustus 2015
party reports


Wat: Mysteryland
Wanneer: zaterdag 29 augustus 2015
Waar: Voormalig Floriadeterrein, Haarlemmermeer
Line-up: Alesso, Jungle By Night, Nero, Nicky Romero, Oliver Heldens, AK, Dirtcaps, DubVision, DVBBS, Firebeatz, Julian Jordan, Mightyfools, Mike Mago, Sam Feldt, Ummet Ozcan, Vinai, MC Ambush,
Atmozfears, Audiofreq, B-Front, Festuca, Frontliner, Mad Dog, Max Enforcer, Noisecontrollers, Outbreak, Psyko Punkz, Villain, Waverider, Chris Liebing, Dave Clarke, JP Enfant, Pfirter, Robert Hood, ROD, Planetary Assault Systems, Apollonia, Art Department, Elias Mazian, Job Jobse, Maya Jane Coles, Olivier Weiter, The Martinez Brothers, Big General, Bramsterdam, DiscTwins, Doppelgang, Fashionpack, Ted Langenbach, Tommie Sunshine, Cookachoo, Fierce Ruling Diva, Sara Lee Vos, Aiscream, Christal Empire, Covergirl Sunny, Fritz The Face, Mitchel Kelly, Phalerieau, Vic Crezée, MC: Alainde Lon, Cleo, Hey Girl Hey, Jeff Solo, Lion Kojo, RipTide, Valentijn, Yuki, Jules de la Courgette, Julien Simmons, Juri Miralles, Khalil, MC: Chamireaux, A Made Up Sound, Ben Sims, Delta Funktionen, Mattikk, Sandrien, Sterac, Alamaison, Dennis Branko, Jazzy Jeff, Kris Kross, MikeyNice, Snelle Jelle, Sunny, TWRK, Walter Looks
Naam blogger: Steven Wiertz

Eindelijk, Mysteryland staat weer voor de deur, tijd voor een van de vetste festivals van het jaar! Dit wordt mijn tweede editie nadat ik ook vorig jaar aanwezig mocht zijn.  Ook dit jaar belooft weer veel moois met prachtig weer in tegenstelling tot vorig jaar en een niet al te onaardige line-up waaronder enkele van mijn favorieten, Oliver Heldens en Alesso. Voor het eerst is het festival meerdaags, waardoor men niet een, maar twee dagen kan genieten van Mysteryland. Vorig jaar was na afloop dan ook de vraag waarom het festival maar een dag duurt in plaats van twee!

Groot

Hierna nemen we even rustig de tijd om het immens grote terrein te gaan verkennen; een kleine vierdaagse kost het om van het ene naar het andere puntje te komen. Gelukkig verveel je je onderweg niet, het hele terrein is versierd met kleurige typisch-Mysteryland achtige kunstwerkjes. Van heuse kunststukken tot gekleurde lampions in de bomen, tot kleine stages waar het er al behoorlijk aan toe gaat. Opvallend is de Q-Dance stage. Deze lijkt op een enorme baviaan, ook dit jaar heeft Q-Dance duidelijk het budget niet verkleind.

Na een lange reis komen we rond drie uur binnen, net op tijd voor Oliver Heldens die de mainstage op komt na De Jeugd Van Tegenwoordig. Wat maakt hij de lange busreis al meteen helemaal waard! Hij draait een heerlijk setje zoals we dat gewend zijn van hem, een mix van zijn eigen en andere platen met een behoorlijk vleugje deephouse. Hij draait onder andere zijn nieuwe remix 'MHATLP' die hij samen met Da Hool gemaakt heeft en zijn track 'Shades of Grey' waarbij hij weer een van zijn bekende dansjes doet.

Ik was even vergeten hoe groot Mysteryland vorig jaar was. Met maar liefst zeventien stages, een brug die de twee enorme gedeeltes van het festival met elkaar verbindt, 60.000 feestgangers die een zo'n beetje overal over het terrein heen dwalen, niet enkel een grote mainstage, maar een hele hand vol aan grote stages, zodat het publiek mooi verspreid is over het festivalterrein.

Rond het einde van de set van NERO komen we weer aan bij de mainstage. Mooi op tijd want hierna staat R3hab op de planning! R3hab draait een set die maar weinig adempauzes kent, ondanks dat weet hij toch ook tijd te maken om platen te draaien zoals zijn eigen 'Revolution'.

Richting het einde

Wat vliegt deze dag toch snel voorbij, na R3hab blijven op de mainstage namelijk enkel nog Nicky Romero en Alesso over. Desalniettemin uiteraard geen kleine namen, de komende 2,5 uur gaan we zeker nog doorkomen dus! Nicky Romero draait een enorm sterke set, met een redelijk aantal van zijn eigen en zijn label Protocol's platen zoals 'Lighthouse', 'Legacy' en 'Let me Feel' (ism Vicetone).

Langzaam begint de lichtshow eigenlijk vorm te krijgen naar mate het donkerder wordt. Alesso is de laatste dj die op de mainstage plaats mag nemen voor vandaag. Na het beluisteren van zijn recente Tomorrowland set had ik hier grote verwachtingen bij, welke zeker ook niet onterecht bleken. Hij weet het publiek tot het eind in beweging te houden en te vermaken, afwisselend met fijne vocale en wat hardere platen. Ook laat hij duidelijk merken dat hij zijn landgenoten Axwell ^ Ingrosso steunt, hij weet het publiek namelijk heerlijk op te zwiepen met hun platen 'On My Way' en 'Sun is Shining'.

Uiteindelijk moet ook Alesso helaas de mainstage verlaten en begint de eindshow. Net zoals vorig jaar is het een eindshow met een rustig karakter, op Headhunterz & Crystal Lake - 'Live Your Life' na was het vooral even afkoelen en kijken naar de enorm gave vuurwerkshow waarbij menig bezoeker zich ongetwijfeld heeft afgevraagd wat dat allemaal niet heeft mogen kosten.

Kosten

Een dagticket voor Mysteryland op zaterdag was verkrijgbaar voor €71,50, de zondag was een tientje goedkoper. Een weekendticket was €120,-. Per 3,5 muntjes was je een tientje kwijt. Opvallend zijn de vele klachten over de hoge parkeerkosten bij het terrein, dit was €20,- per dag.

Conclusie

Jammer dat ik er maar weer een dag kon zijn! Wat was het groot, wat was het mooi. Hoogtepunten waren zoals verwacht Oliver Heldens, Alesso en Nicky Romero, maar ook de eindshow verdient weer een dikke pluim. En dan nog maar niet te spreken over alle artiesten die ik niet heb kunnen zien omdat het teveel moois op een dag was. De kosten liggen iets hoger dan een normaal festival, dat weegt echter ook prima op tegen datgene wat je er voor terug krijgt.  Mysteryland, tot volgend jaar!

Plus

  • Mooi aangeklede stages
  • Gave eindshow
  • Voor ieder wat wils

Min

  • Hoge parkeerkosten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws