Party Blog: Into The Woods [zaterdag 5 september 2015]

Mark Hofman | 8 september 2015
party reports


Party: Into The Woods
Wanneer: zaterdag 5 september 2015
Line-up: Extrawelt, Weval, Job Jobse, Juan Sanchez, Marcel Fengler en meer
Locatie: Amersfoort
Naam blogger: Rick Francissen

De dag voordat het sprookjesachtige intieme festival in de bossen van Amersfoort van start ging, werden er in hetzelfde tempo tickets aangeboden op Ticketswap als dat ze werden verkocht bij de start van de kaartverkoop. De ruim 25 millimeter regen die op de vrijdag gevallen is, zorgde dan ook voor enorme modderpoelen en poncho-taferelen, aldus de bezoekers van de vrijdag.

Na een ontelbaar aantal weerapps te hebben geraadpleegd en een geruststellend Facebook bericht van de organisatie te hebben gezien, stapten we met goede moed de trein in naar Amersfoort. In de shuttlebus naar het festival brak het zonnetje zelfs door wat zorgde voor een enthousiaste en vrolijke stemming.

Nieuwe indeling

Een aantal plekken waren net zoals de vorige editie weer terug te vinden zoals de Into The Groove stage met het daarboven gelegen parcours door de boomtoppen, het amfitheater waar dit keer live performende artiesten stonden en de vele decoratie over het gehele festivalterrein. Er was echter veel vernieuwing waardoor het festival weer fris aanvoelde.

Denk hierbij aan een volledig nieuwe stage (de locatie van het beukenbos) en kunstzinnige versieringen in, rondom en aan de bomen.

Stampen in de modderplassen

Op muzikaal gebied was vooral San Soda een heerlijke opwarmer, die eerder mocht beginnen dan gepland. Vervolgens zijn we direct doorgelopen naar het beukenbos waar Heiko Laux een rustig opbouwend, maar toch stevig setje neerzette.

Vooral bij deze stage was het hebben van laarzen een vereiste, wilde je je enigszins willen verplaatsen zonder heel de tijd naar de grond te kijken. Grote plassen water en veel modder bedekten dan ook een groot deel van het terrein. De organisatie heeft de bezoekers vooraf hierover netjes geïnformeerd. Veel bezoekers stonden dan ook vrolijk in de modderplassen te stampen.

into_the_woods_festival_2015_header_1432903322

Kunst x Festival

Wanneer we besloten om na Heiko Laux even wat te gaan eten, dwaalden we snel af naar een wat meer afgelegen gebied in het bos. Op deze plekken wordt door de combinatie van kunst, decoratie, locatie en muziek duidelijk waarom Into The Woods zich onderscheidt van andere festivals.

Met name wanneer we in het donker nogmaals een rondje lopen over het terrein komt de decoratie nog meer tot leven. Fluorescerende nepbomen, dieren, veel kleurrijke verlichting in combinatie met rookmachines, maar ook simpele lichtpatronen zorgen ervoor dat er overal op het festivalterrein wel iets te zien is. Tel daarbij de gemoedelijke sfeer die zelfs de barmannen en –vrouwen uitstralen en het festival is compleet.

De trein roept

Afsluiten deden wij bij Mind Against. Ondanks hun meeslepende rustige en mysterieuze muziek waren we genoodzaakt om een paar minuten voor de laatste klanken het bos te verlaten. De laatste trein halen had onze prioriteit. In de doorstroom naar het treinstation ligt voor de organisatie nog een verbeterpuntje. We konden alleen maar medelijden hebben met de mensen die tot de laatste beats hebben staan luisteren en vervolgens hun laatste trein niet hebben kunnen halen.

Conclusie

Into The Woods was wederom een geslaagd festival. Een boomtoppen parcour, veel decoratie en verschillende soorten verassende muziek zorgden voor een goede dag. Met dezelfde formule moet het volgend jaar ook weer een geslaagde editie worden, maar dan wel zonder regen en met een lekker zonnetje.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws