Party Blog: Q-Base [zaterdag 12 september 2015]

Mark Hofman | 14 september 2015
party reports


Party: Q-Base ‘Lock ‘n Load
Wanneer: Zaterdag 12 september 2015
Waar: Airport Weeze, Duitsland
Line-up: Audiofreq, Atmozfears, Brennan Heart, Frequencerz, Ran-D, Coone, Noisecontrollers, Radical Redemption, B-Front en meer
Naam blogger: Robin van der Kooi

En daar is ie weer! Dé festival afsluiter in de wereld van hardere stijlen. Iedere festival liefhebber kijkt hier op een ietwat vreemde manier naar uit. Ja, het is alweer het laatste festival met een buitencategorie indicatie en nee, het is absoluut niet de laatste editie want een festival op zo’n originele indrukwekkende locatie is maar weinig organisaties gegeven. Met twaalf area’s en ook nog eens een knallende line-up kan Q-base maar moeilijk overtroffen worden. Met daarbij de charme van muziek in de middag/nacht/ochtend is het in één woord elk jaar weer genieten!

The start

Ook dit jaar was de aankomst weer kippenvel. Waar je normaal gesproken een vlucht heb geboekt met Ryan Air en daar wat nerveus voor bent, is het verlaten vliegveld in Weeze wederom het decor van een uitdagende muziekmarathon startende op 17:00 uur en als je de finish haalde ging je om 07:00 uur dodelijk vermoeid richting je vertrek.
Na een kleine vertraging en een uiteindelijke autorit van een goede 2,5 uur, waren we dan ook dol enthousiast om de eerste melodieuze sounds van Sound Rush te horen. Deze twee ‘rising stars’ draaiden op de mainstage en onze indrukken waren een feit. Heerlijke vrolijke klanken waarbij de zonnestralen plaatsmaakten voor regendruppels. Gelukkig konden we met de hoeveelheid druppels leven en na het nummer ‘Euphoria’ gehoord te hebben, volgden twee andere melodieuze helden de heren op.

Baas Modulators

Nauwelijks bekomen van een overdosis aan vrolijke tracks, was het tijd voor Bass Modulators. Vervelend dat het nagenoeg de hele set nattig en klam was, maar het plezier was er niet minder om. Na het nummer I Want Your Love was het helemaal één grote natte kleffe bende en hebben we ons geen moment druk hoeven maken over ‘wat’ regendruppels. Nu doet het report waarschijnlijk overkomen alsof het één vrolijke natte bende was maar integendeel! Lets move on en we vervolgden onze dag bij de set van Trilok & Chiren die in de Back in Time area draaiden.

Back in the days

De area was een heerlijk degelijke open area waar je wel overdekt kon genieten van classic hardstyle nummers. Van alles passeerde de revue. Van Headhunterz tot aan Technoboy en van DBSTF tot aan Wildstylez. Optimaal genieten en de regen had er ook geen zin meer in, het werd notabene droog! Na deze set pikten we ook nog het begin van de Beholder mee en na een dikke zeventig minuten classics gehoord te hebben was het tijd voor Triple T from Italy.
Een originele act van Tatanka, Tuneboy en Technoboy. Drie Italiaanse helden die op ludieke wijze een anderhalf uur durende mix van eigen sounds zoals ‘Rage’ en ‘Skinner’ ten gehore brachten. Gelukkig werd het weer er beter op en konden we mooi droog genieten van Italiaanse hardstyle, in Duitsland, met een multi cullti aan publiek waarbij er opvallend veel Italianen present waren.

Artist of the day

Na een mooi uurtje Italian sound gehoord te hebben werd het tijd voor een tikkeltje harder, doffer en sneller. We kwamen uit in de Hangar waar onze rossige vriend uit Brabant aan de beurt was. Beter bekend als B-Front!

En wat ging hij tekeer. Letterlijk en figuurlijk want het leek alsof hij een overdosis aan Red Bull had genomen voorafgaande aan zijn set. Uitzinnig en losgeslagen waren de woorden die zijn emoties omschreven. Heerlijke sound, zijn nieuwste tracks en remixes én een uitzinnig publiek. Het was inmiddels vrij vol en de kou had inmiddels plaatsgemaakt voor warmte!

Endless Path, Psycho en Blackness zijn tracks die zo enorm de sound van B-Front weergeven. Tel daar het nieuwe nummer Divine bij op en je weet dat je als liefhebber enorm aan je trekken gaat komen. De sfeer zat er zo enorm in dat je je drankje, je vrienden en de toilet even liet voor wat het was en alleen maar bezig was met B-Front en zijn tracks!
Het was dan ook even een switch om naar de Dirty Workz area te gaan waar Josh & Wesz aan het werk waren. Ook al draaiden zij meer nieuwe platen, aan het niveau en de sfeer bij B-Front konden ze niet tippen. Wel moet gezegd worden dat de set goed was en bij het nummer Retroprospect ging iedereen goed uit zijn of haar dak. Een lekkere set om even bij te komen.

Tandje harder en sneller

Nadat we ons herpakt hadden was het de beurt aan Adaro. Deze king of hardstyle liet ons wederom in extase. Een flinke beukset met weinig breaks. De hangar was flink volgepakt en je kon dan ook des te meer genieten van je drankje. Het was immers hard nodig want bij zulk beukwerk moest er natuurlijk ook voldoende gedronken worden. Na bekende platen zoals ‘Open the Gates’, ‘My Soul to Take’ en ‘Dark Universe’ konden we wel weer stellen dat Adaro nooit maar dan ook nooit teleurstelt!
Na deze set was het de beurt aan Titan vs High Voltage. Ik kan alleen maar zeggen dat dit ook weer enorm genieten was. Met tracks als ‘Pattern 2’, ‘Wrong Impression’ en Chainsaw konden we de set als  hard en rauw omschrijven. Ook was deze set vooral erg gezellig want inmiddels waren er meer bekenden dan onbekenden in het aanwezige publiek. Zoiets geeft extra glans aan het gevoel wat je bij een bepaalde area heb. Dit keer was de Hangar het absolute hoogtepunt van Q-Base. Na de set van deze twee beukmonsters, letterlijk, was het tijd voor de Theracords bunker.

Oorpijn!

Nadat we ook maar één stap in de Theracords bunker hadden gezet wisten we dat je niet vooraan kon staan zonder gebruik te maken van oordoppen. Een ongekend hard geluidje en je oren werden op die manier dan ook bass-proof getest. Een live set van de man achter het label zelf genaamd Thera zette een heerlijke live set neer van dertig minuten. Dit was ook echt meer dan zat want vanwege het maximale geluid wilde ik mijn oortjes weer wat pijniging besparen. Hard Driver kon me hiermee helpen waardoor we nog dertig minuten van zijn set bij Dirty Workz meepikten. ‘POW!’,  was één van zijn nummers en na zijn set konden we onze laatste energiecellen vergeven in de Hangar.

Snoeihard einde

Nadat we bij Hard Driver even op adem konden komen wilden we afsluiten in de area waar we het meest prettige gevoel hebben gehad gedurende Q-Base 2015. De Hangar bracht ons deze en Warface hoefde het karwei ‘alleen maar’ af te maken. Niets bleek minder het geval want zijn set liep twee keer vast door het falen van de geluidinstallatie. Pech en ongelukkig, en Warface zelf baalde hier dan ook als een stekker van. Om hier niet teveel op door te gaan konden we gelukkig genieten van zijn behaalde niveau en is Warface ook altijd weer een zekerheidje. Na zijn ongelukkige set was het de beurt aan onze radicale boy, beter bekend als Radical Redemption.
En die maakte alles af! Heerlijke rauwe beuknummers waarbij je geen moment stil kon en wilde staan. ‘Pierce of Shit’ en ‘Mad Man’ waren nummers die in de oortjes verdwenen en gezien het feit dat zijn nieuwe albumrelease in aantocht is, draaide hij veel nummers die op dit album komen te staan. Een absolute knalset met een sfeertje dat als fantastisch kon worden omschreven.
Q-Base, zoals altijd een zekerheidje op de agenda, heeft zichzelf dit jaar wederom bewezen de hardste en rauwste afsluiter te zijn in de harder styles. Op naar 2016, al zal menig festivalbezoeker een klein beetje verdrietig zijn dat de zomer van 2015 er alweer op zit. Niet getreurd, het indoorseizoen staat alweer aan de voordeur! See you next year @ Q-Base 2016!

Plus

  • degelijk ingerichte area’s
  • zeer beperkte regenschade
  • de Hangar én mr. B-Front
  • Airport Weeze als locatie an sich

Min

  • geluid Theracords bunker
  • systeemsfalen Warface
  • pinapparaten die slechte communicatie hadden met de pinpas

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws