Party Blog: Rotterdam Outdoor (zaterdag 12 september 2015)

Mark Hofman | 15 september 2015
party reports


Wat: Rotterdam Outdoor
Waar: Roel Langerakpark, Rotterdam
Wanneer: 12 september 2015
Line-up: Speedy J, Oscar Mulero, AnD, Shifted,  Technasia, Michel de Hey, Subb An, Gabriel Ananda, Benny Rodrigues, Ben Pearce, Luna City Express, Dj Hell, Olivier Weiter, Ecktuh Soundsystem, Great Minds, PsyckoDJ, Human Resource, Reza, Franky Jones, Dimitri en meer.

Naam blogger: Patrick van der Spoel

Het is bijna half september en dat betekent dat het festivalseizoen zijn einde nadert. In  Rotterdam Outdoor had je een waardig festival gevonden om je zomer goed mee af te sluiten. Een plek waar ruimte was voor gevestigde namen en jonge talenten in diverse muziekstijlen, variërend van techno tot hiphop. Clublife Magazine was er voor jou bij om verslag uit te brengen!

Bij de 010 Classics stage zette Dimitri een prima set neer waarmee je lekker in de vibe kwam. Deze ervaren Amsterdamse deejay kent de fijne kneepjes van het vak en zorgde voor een, in mijn geval, leuk begin van het festival. In de enige tent van het festival was AnD begonnen aan hun set. Het geweld dat zij ter gehore brachten was eigenlijk misplaatst op dit tijdstip van de dag gezien de overige artiesten bij deze stage. Op een enkeling na stonden de meeste mensen stil of ze verlieten verbouwereerd de tent vanwege het veel te hoge tempo. Dit was jammer, want AnD kon hier vrij weinig aan doen en hadden gezien hun kwaliteiten meer verdiend. Ik besloot daarom het terrein te gaan verkennen.

Het Terrein

Het terrein was vrij kleinschalig, waarbij de stages dicht op elkaar stonden en alles snel te bereiken was. Dat was qua afstanden fijn, maar je hoorde daardoor bij diverse stages de muziek van een andere stage er doorheen. Dit was toch echt wel een groot minpunt. Verder was het terrein overzichtelijk ingedeeld met voldoende drink- en eetgelegenheden en er waren genoeg toiletten. Bij een aantal stages kwam in de aankleding sterk het Rotterdamse karakter naar voren door middel van onder andere containers en de befaamde kubuswoningen, maar verder was de aankleding niet bijzonder te noemen. Ook de visuals vielen een beetje tegen. De doorstroom op het festival was de gehele dag goed en er waren nergens rijen te zien bij een van de barren, kluisjes of entree. De muntpijs was €2,70.
Bij de Hey! stage stond Gabriel Ananda achter de draaitafels. De vrij rustige maar lekkere klanken van deze deejay worden goed ontvangen door het publiek en de sfeer werd met de minuut beter. Ondanks de prima sfeer besloot ik toch ook even een kijkje te nemen bij Olivier Weiter. Weiter weet altijd en overal een goede vibe te creëren en zijn optreden op Rotterdam Outdoor vormde daar geen uitzondering op. Met zijn melodische deephouse won hij het publiek voor zich.

Rotterdamse Trots

Rotterdams trots Benny Rodrigues was bij de Hey! stage inmiddels aan het draaien en deed dat met verve. Het ging hier goed los en onder andere het nummer ‘Outta this hood’ van Marquis Hawkes passeerde de revue. Benny stond ouderwets te vlammen en zijn energie werd overgebracht op het publiek. Dit gebeurde ook zeker bij de set van Oscar Mulero, die van begin tot eind boeiend was. Deze Spanjaard, die al op meerdere Nederlandse festivals stond deze zomer, liet niet na om zijn kwaliteiten andermaal te tonen. Hij stond twee uur lang te draaien en het was twee uur lang genieten. Het publiek werd ook steeds uitzinniger en iedereen had het zichtbaar naar zijn zin.

Overige stages 

Ook nog een kijkje genomen bij de Ecktuh Ecktuh stage. Daar stond Great Minds, bestaande uit Jiggy Dje, Winne, Sticks en Dokter Moon, geprogrammeerd rond de klok van 21:00 uur. Zij hadden al aangekondigd dat hun optreden op Rotterdam Outdoor voorlopig de laatste zou zijn en daar wilde ik graag bij zijn. Met bekende nummers als 'Geef acht'', 'Spaanse vlieg’ en 'Licht', zorgden zij voor veel energie bij de toegestroomde bezoekers en maakten er echt wat van. Rapper Sticks nam hier zelfs zijn nieuwe videoclip op voor het nummer 'Waar wacht je op?!' met Big2.

In de inmiddels volgelopen Electric Deluxe tent kon uiteraard niemand anders het festival beter afsluiten dan mister Electric Deluxe himself, Speedy J. Deze Rotterdamse deejay zorgde bij deze thuiswedstrijd voor een mooi slot van Rotterdam Outdoor, waarbij hij twee uur lang het publiek tot grote hoogte deed stijgen en hen in extase achter liet. Gelukkig was er ook nog een afterparty.

Conclusie

Het was een leuk, compact festival waarbij het jammer was dat het niet uitverkocht was. Bij sommige stages was het op sommige momenten heel rustig en dat is toch jammer. Compliment aan de organisatie voor de leuke, brede programmering! Het enige jammere was dat de muziek van diverse stages elkaar soms oversteeg, wat erg storend was. Ook met de aankleding kan iets meer gedaan worden, maar al met al was voor mij een meer dan prima afsluiter van het festivalseizoen.

[su_tab title="Plus"]

  • Brede progammering
  • Compact festival
  • Goede doorstroom
  • Genoeg faciliteiten

Min

 Minpunten:

- Muziek van verschillende stages overstemde elkaar

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws