Party blog: Ouwe stijl is Botergeil [zaterdag 19 september 2015]

Lucas Boon | 21 september 2015
party reports


Party: Ouwe Stijl is Botergeil
Wanneer: zaterdag 19 september 2015
Waar: Dhoem Dhaam Warehouse, Amsterdam
Line-up: Frantic Freak, Dione, Faniac, Xqruciator, Niro, Miss Zelda, The Nouky en meer
Naam blogger: Kim van den Heuvel

Met het festivalseizoen nog in de benen, brak op zaterdag 19 september het eerste evenement van het indoorseizoen aan. De organisatie Strength of Unity stelde de Dhoem Dhaam Warehouse in Amsterdam Noord toneel voor een spiksplinternieuwe editie van Ouwe Stijl is Botergeil. Wat je kunt verwachten op Ouwe Stijl? Een hoop moddervette early hardcore en terror, die je tegenwoordig nergens meer hoort. Natuurlijk bestaan er nog steeds een hoop early hardcore concepten, waarvan Mindcontroller een hele bekende is. Waar Mindcontroller qua muziek een feest der herkenning is voor de meeste gabbers, worden op Ouwe Stijl de vergeten underground pareltjes uit het stof getrokken. Uit alle hoeken en streken van Nederland en zelfs daarbuiten kwamen zo’n 700 gabbers bijeen om zich lekker te laten gaan in de Dhoem Dhaam.

Op naar Dhoem Dhaam

Sportief op de fiets reisden wij af naar Ouwe Stijl. De locatie is gelegen op een industrieterrein in Amsterdam Noord en gevestigd in een oude meubelfabriek, waardoor het geheel ook industrieel aandoet. Een grote vierkante stampbak, vergelijkbaar met een kleine HMH en voorzien van alle nodige voorzieningen, dat is hoe je je de Dhoem Dhaam moet voorstellen. De entree verliep vlotjes; zowel bij het fouilleren, de kluisjes en de muntjes waren wij direct aan de beurt, zodat er weinig feesttijd verloren ging. Nog even naar het toilet en naar de bar om de geleegde blaas weer te vullen en we zijn weer voldoende uitgerust om aan de uitputtingsslag Ouwe Stijl deel te nemen. Hakken kost veel energie!

Xqruciator

Een van de setjes die eruit sprong was toch wel die van Xqruciator. Hoewel hij de avond opende, wist hij de stemming er gelijk goed in te brengen met onbekende, maar heerlijke tracks. Het geluid stond goed hard, waardoor je hartslag gelijk meegevoerd werd naar het aantal bpm. Mooi om te zien dat Xqruciator zelf ook zo genoot van de muziek. Wij spraken de dj na afloop en over zijn voorbereiding zei hij dat hij er deze keer voor gekozen heeft om te improviseren en plaatjes te kiezen op basis van de sfeer die er op dat moment heerste. Hij voelde haarfijn aan wat het publiek nodig had, dus zijn platenkeus was een schot in de roos. Vaker improviseren, Xqruciator!

Faniac

De set van Faniac, daar zullen de mensen nog lang over napraten. De hele zaal van voor naar achteren ging los op de platen die hij ten gehore bracht. De temperatuur in Dhoem Dhaam was dan ook gestegen naar ongekende hoogtes en het zweet gutste van onze voorhoofden. Wat was het lekker dat er airconditioning in de zaal hing, want door die beuktracks van Faniac behoorde stilstaan allerminst tot de opties. Wij dansten, niet alleen voor onszelf, maar ook voor een gabber die helaas niet meer onder ons is. Ook wij kenden deze man en vinden het moeilijk te bevatten dat hij de keuze heeft gemaakt zichzelf van het leven te beroven. Als vaste bezoeker van Ouwe Stijl werd hij tijdens deze set herdacht. Aan het einde van zijn set zag je dat Faniac zich naar de hemel richtte om een laatste groet uit te brengen aan deze gabber. Hoewel hardcore voor veel mensen agressief klinkt, bindt het weer andere mensen en kan het dus ook gevoelig zijn. De eenheid die voelbaar is op deze gabberfeesten draagt daar ook zeker aan bij.

Eten, drinken en ander vermaak

Eten? Dat doen gabbers blijkbaar niet. Er was geen eetgelegenheid op Ouwe Stijl. Drinken werd verzorgd door personeel van Dhoem Dhaam zelf, voor het schappelijke bedrag van €2,50 per consumptie. Een kritische noot is dat er vele soorten fris terwijl de nacht vorderde niet meer verkrijgbaar waren. Al voor tweeën, dat was erg jammer. Daarentegen had de organisatie wel lachgasballonnen geregeld, die erg in trek waren. Er was tevens merchandise verkrijgbaar en er stond een stand met oude vinyl platen, die je daar kon kopen. Leuke details, dus.

Frantic Freak

De afsluiter van deze avond zou verzorgd worden door niemand minder dan Frantic Freak. Early terror zou op het menu komen te staan. Terror, zou je denken, wat een ellende. Dat woord schrikt af en als je een vergelijking maakt met de mainstream terror van tegenwoordig en je kent Frantic Freak niet, zou je denken dat dit een bak herrie is waar de gemiddelde hardcoreliefhebber niet vrolijk van wordt. Een bak herrie, ja dat was het. Maar dan in de positieve zin van het woord. Wat een heerlijke doorrolset! Juist doordat de muziek zo lekker door bleef rollen, had je absoluut niet het idee dat je naar terror zat te luisteren. Ja, het aantal bpm was omhoog geschroefd, maar zo dat je het niet echt merkte en wonder boven wonder was het nog steeds dansbaar. Wij gooiden voor de laatste keer vanavond onze voetjes van de vloer.

Conclusie

Een zeer geslaagde editie van Ouwe Stijl is Botergeil in een zeer aangename locatie, dat is wat geconcludeerd moet worden. De sfeer zat er van begin tot eind goed in. Organisatorisch goed geregeld, behalve dat het drinken zo vroeg op was. Heerlijke muziek, goed geluid. Wij hebben genoten, dus volgende keer zijn wij er graag weer bij!

Plus

  • Muziek
  • Sfeer
  • Geluid
  • Locatie
  • Lachgasballonnen
  • Gratis en schone toiletten
  • Flesjes water met dop

Min

  • Drinken vroegtijdig op
  • Geen eten
  • Rijen bij rokersruimte

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws