Party blog: Draaimolen Festival [zaterdag 19 september]

Lucas Boon | 21 september 2015
party reports


Party: Draaimolen Festival
Locatie: Charlotte Oord, Tilburg
Line-up: Ben Sims, Luke Slater, Maceo Plex, DJ Tennis B2B Pachanga Boys, Pieter Jansen, Tsepo, Kink, David August, Tale of Us, Kirk Degiorgo, Sigha, Surgeon
Datum: zaterdag 19 september
Naam blogger: Iris de Wit

Na alle goede verhalen over Draaimolen, mag ik het vandaag zelf meemaken: het is tijd voor Draaimolen Festival! We stappen op de fiets en fietsen naar het Charlotte Oord, waar een prachtige techno line-up op ons, en voor nog zo’n 5500 man, staat te wachten.

Sprookjesbos

We lopen het terrein op en wanen ons in een sprookjesachtig natuurgebied. Er waren hartjes in de aarde gestoken, roze en rode viooltjes in de grond en de liefkozende tekst ‘Don’t talk just kiss’ sierden de bosrijke omgeving.

Losgaan

Eenmaal aangekomen bij de Mainstage staan DJ Tennis B2B Pachanga Boys achter de desk.  Het begon allemaal wat langzaam en zweverig – zeker geen straf om naar te luisteren. Hij bouwde lang op, liet hem even knallen en dan weer hetzelfde verhaal. Dat is erg leuk als je ervan houdt, maar wij hadden zin om los te gaan. Dus we besloten om naar de Machinestage te gaan, waar Luke Slater het tegenovergestelde deed van wat er bij de Mainstage gebeurde. Het was hard, enigszins rauw en hij gunde het publiek geen tijd om stil te staan.

Na Luke Slater nam Ben Sims het stokje over. De visuals vlogen je hierbij om de oren en die kwamen goed tot zijn recht in het (inmiddels) donkere natuurgebied van Charlotte Oord.

Hoogtepunt

Mijn muzikale hoogtepunt van de dag was toch echt wel Maceo Plex. Toegankelijke en dansbare techno met zijn bekende tracks tussendoor. De stage kwam ook hier, eenmaal in het donker, goed tot zijn recht. Het waren een soort bergkristallen, die continu veranderden van kleur. De visuals waren hier verder niet al te heftig. Maceo Plex sloot zijn set uitmuntend af met Solitary Daze.

Afwachtende sfeer

Al met al heb ik goed kunnen genieten van deze avond en kan ik wat dj’s van mijn bucketlist afstrepen, want de line-up was echt fenomenaal. Van mijn Clublife-collega Thamar hoorde ik dat de sfeer overdag iets afwachtends had, maar ik had die indruk totaal niet in de avond. Iedereen was duidelijk op zijn hoogtepunt. Eigenlijk is dat wel jammer, want de vibe moet de hele dag goed zijn op een festival.

Totaalplaatje

De rest van het totaalplaatje was super! De aankleding was top en de sfeer was heel vriendelijk. Veel wc’s en er was goed ingespeeld op een eventueel tekort aan water om de handjes mee te wassen: handdesinfectie gel. Bij de bar werd je snel geholpen en de muntprijs was prima met €2,50 en de drankjes waren ook niet duur: maximaal anderhalf muntje voor een drankje. Het aanbod van eten vond ik ietwat karig met: crêpes, friet en hamburgers, maar ik vind dat niet erg want eten is, naar mijn mening, niet het belangrijkste op een festival. Ik vond het ook erg grappig dat hier en daar wat bejaarden te vinden waren – wat die daar deden zal ik me voorlopig nog af blijven vragen.

Plus


  • Locatie
  • Aankleding
  • Sfeer
  • Line-up
  • Muntprijs
  • Veel wc’s
  • Kwaliteit van het geluid

Min

  • Afwachtende sfeer overdag
  • Weinig aanbod aan eten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws