Party Blog: Summerlake [zaterdag 19 september]

Mark Hofman | 22 september 2015
party reports


Wat: Summerlake
Waar: Woerden
Wanneer: Zaterdag 19 september
Line-up: JAGGS, Ruben Verhagen, Shimmer, Low Profile, Matt Auston, Adam Seller, Man With No Shadow, Mr. Belt & Wezol, Ruben de Ronde, D’Ception, Sandrien, Driftmoon, Lucas & Steve, Audiotricz, RAM Official, Stefano Richetta, Funkerman, Max Enforcer, Menno de Jong, Donatello, ROULNDOORS, Tatanka, Signum, Rod Malmok, Tony Junior, E-Force, Sneijder, Mightyfools, Secret Cinema, Neophyte, Indecent Noice.
Naam blogger: Shirley van der Bilt

Helaas helaas, gisteren was het toch echt zover. Het festivalseizoen van 2015 kwam tot zijn einde (en wat is het voorbij gevlogen!). Gelukkig liet de zon nog wat zomerse stralen zien en konden we de hele dag genieten van lekkere beats op Summerlake in Woerden.

Al een aantal jaar staat dit festival steevast in mijn agenda om het seizoen mee af te sluiten. Summerlake weet namelijk elk jaar weer met kleine en grote namen een goed festival weg te zetten waar een heerlijke sfeer hangt die ik erg kan waarderen. Dit heeft mede te maken met de, ondanks dat er uitbreidingen hebben plaatsgevonden, kleinschalige opzet van het terrein en het gevarieerde publiek qua leeftijd. De gemiddelde leeftijd van dit festival ligt dan ook een heel stuk hoger dan dat we zien bij commerciëlere festivals.

Een modderige bedoeling

Na maar kort in de rij te hebben hoeven staan, stuitten we bij binnenkomst gelijk op het enige minpuntje van deze dag. De regen van afgelopen dagen had het terrein namelijk niet veel goeds gedaan. Ondanks ijzeren platen hier en daar was het terrein op veel plekken een modderige bedoeling. Binnen vijf minuten waren mijn Nikies niet meer zo zwart-wit want op vele plekken kon de modder helaas niet ontlopen worden. Ook bij de mainstage kon je op grote stukken veld bijna niet  lopen, laat staan dansen. Gelukkig was het veld groot genoeg en kon je op een groot deel wel prima staan en vooraan op de vlonders had je er helemaal geen last van. We begonnen bij de mainstage waar Mr. Belt & Wezol al aan hun set waren begonnen. Een lekkere set; goede beats en heerlijke meezingers zoals hun remix van ‘Finally’.

Even stampen

Sinds vorig jaar heeft Summerlake zich uitgebreid met een Hardstyle stage. Ook hier een prima line-up en we besloten na de set van Mr Belt & Wezol naar deze stage te gaan om eens even lekker een potje te ‘stampen’. De tent stond al aardig gevuld tijdens de set van Audiotricz. De twee jongens achter deze naam stonden met een grote smile toch echt wel  lekker te draaien. Hoewel hardstyle niet mijn favoriete muziekstijl is, kon ik de draaikunsten van deze twee best wel waarderen en gingen we maar vooraan staan om eens even lekker de voetjes van de vloer te laten gaan.

Food & Drinks

Ook aan de primaire levensbehoeftes van de mens op een festival is op Summerlake gedacht. Er waren voldoende bargelegenheden waar je snel een drankje scoren. Met een groot eetgedeelte op het terrein met picknicktafels kon je een lekkere maaltijd naar binnen werken. Pizza, frituur het was er allemaal. De muntjes op het festival kostten €10 voor 3,5 stuks.

(Weer) een top afsluiter!

Zoals ik al eerder zei, de zon liet zich verrassend veel zien deze dag en dat zorgde ervoor dat de festivalbezoekers de modderige bedoeling voor lief namen. Er hing een ontzettend gezellige sfeer bij alle stages. De gehele dag hebben wij bijna alleen maar doorgebracht op de mainstage. Hier kon je lekker in de zon staan en de muziek was top. Funkerman was hier de man die de beste set draaide. Ook op de technostage hebben we ons ‘s avonds even prima kunnen vermaken op de set van Rod Malmok, wellicht beter bekend bij de meesten als Benny Rodriquez. Onder deze naam is de dj te boeken voor zijn technosound. De set moest even op gang komen maar werd steeds beter en beter. Omdat we nieuwsgierig waren hoe Tony Junior het er vanaf zou brengen hebben we de technostage halverwege Rod Malmok verlaten. Niet een hele goede keus geweest want Tony Junior viel tegen. Zijn set had veel oude nummers als ‘Reload ‘ van Sebastian Ingrosso. Ondanks een paar dikke house nummers en het feit dat het publiek zich prima vermaakte viel zijn set vergeleken met de muziek gedurende de rest van de dag op de mainstage een beetje buiten de boot. Aan Mightyfools was de eer op om op de mainstage af te sluiten met een twee uur durende set. De dag was voorbij gevlogen en voor we het wisten kwam het ten eide met een vuurwerkshow waar je ‘u’ tegen kunt zeggen. Een ontzettend geslaagde afsluiter van het seizoen. Summerlake heeft het wéér voor elkaar gekregen!

Op naar volgend jaar

Er is een lichtelijke kater bij mij aanwezig omdat het nu toch echt klaar is met de buitenfeestjes van dit jaar. Het seizoen zit erop en we hadden hem niet beter kunnen afsluiten als dat we op Summerlake hebben gedaan. En dat maakt de kater wat minder zwaar. Summerlake geeft een goede combinatie tussen feesten en socializen en is een plek waar iedereen (jong en oud) lekker zichzelf kan zijn. Voor mij staat 17 september 2016 alweer geblokt in mijn agenda voor dit festival. Gegarandeerd een leuke dag en een volwaardige afsluiter van het festivalseizoen. Op naar volgend jaar!


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws