Party blog: Holi Fusion Festival [zaterdag 12 september 2015]

Steven Wiertz | 23 september 2015
party reports


Wat: Holi Fusion Festival
Waar: De Griend, Maastricht
Line-up: La Fuente, Vato Gonzalez, Dyna, Lady S, Noisy Champ, Zutopian, Biggi, Morello Twins, Dj Kaan, Praia del Sol, Rocky Wellstack
Wanneer: zaterdag 12 september 2015
Reporter en fotograaf: Steven Wiertz

Een zaterdagmiddag lekker onder gesmeten worden met gekleurd poeder - dan denk je al snel aan de Color Run. Hoe cool zou het zijn als er ook festivals waren waar mensen gewoon lekker elkaar kunnen onder gooien zonder dat je eerst er voor hoeft te zweten? Dat dacht de organisatie van het internationale Holi Fusion ook, wat nog een succes bleek te zijn ook!

Vertel me meer!

We kennen allemaal de verhalen van de (niet officiële) Color Run waar mensen de verf niet uit hun haren en kleren kregen, dat was stiekem wel een beetje hilarisch. Echter belooft de organisatie ons dat we deze verf netjes uit onze kleren krijgen. Ook de voorgaande edities stonden niet blauw van de klachten, dus dit durfde ik wel aan voor een keertje.

Bij aankomst, ergens in de middag, valt me meteen op dat iedereen al van boven tot onder gekleurd onder het poeder zit. De sfeer zit er goed in bij het publiek, dat overigens van jong tot oud aanwezig is. Het festival kent geen leeftijdsgrens dus ook ouders met hun kinderen waren aanwezig om van het spektakel te genieten en lekker te kliederen. Bij de main stage zit de sfeer er al redelijk in, het publiek gooit bij elke drop een flink gehalte aan gekleurd poeder de lucht in wat voor een leuk extra visueel effect zorgt. Elk uur kwam er ook vanuit de main stage een flinke dosis aan sfeerpoeder het publiek in geschoten.

IMG_3808

Leuk sfeertje!

Natuurlijk is er niks leukers dan naast je vrienden ook onbekenden flink onder te gooien, en gezien het feit dat niemand er al meer uit zag maakte dat toch niet meer uit!

Naast al dat gedoe met verfpoeder ga je natuurlijk ook naar een festival voor de muziek. De line-up zag er dan ook prima uit, hoe verder de avond vorderde hoe meer de muziek belangrijker werd. Hoogtepunten van de dag waren de sets van Vato Gonzalez en afsluiter Dyna. Het was al nagenoeg donker en de sfeer zat er goed in. Ondanks dat het festival geen hoogvliegers van nieuwe tracks bevatten, was het voornamelijk gefocust om het publiek in beweging te houden. Hierbij kun je denken aan tracks zoals 'Narcotic' van Liquido. Afgezien van dat kreeg het publiek toch af en toe een stampplaat voorgeschoteld zoals 'Live Your Life' van Headhunterz & Crystal Lake.

IMG_4190

Handig betaalsysteem!

Doorgaans koop je bij festival muntjes, die je dan weer in je broekzak stopt en eens in de zoveel tijd gebruikt om een biertje te halen. Erg jammer als je thuis komt en er dan nog achter komt dat je in je achterzak, tussen je pakje kauwgum of in je onderbroek nog een muntje of drie hebt zitten. Bij Holi Fusion hebben ze een pasjessysteem. Je koopt een pasje voor één euro, en kunt deze opladen met een gewenst bedrag. Dat bedrag hoeft niet rond of logisch te zijn, wat ook nog erg handig is.

Toegang tot Holi Fusion is ook niet erg duur, studenten konden voor ongeveer 25 Euro een ticket kopen, niet-studenten voor ongeveer dertig euro. Kinderen onder de zes jaar mochten gratis (onder begeleiding) naar binnen.

Conclusie

Als je nieuwe tracks wil horen of een knaller van een line-up wil dan is dit feest niks voor jou. Wil je daarentegen gewoon een gezellig dagje met je vrienden elkaar bekliederen, dan ga je je prima vermaken bij Holi Fusion. Hoewel het leeftijdsverschil aan het begin van de middag nog groot was, was dat eigenlijk totaal geen probleem. Ook qua kosten hoef je het niet te laten, gezien een ander festival je ook makkelijk hetzelfde of meer kost. De sfeer zat er goed in, iedereen leek het naar zijn zin te hebben, dus doel bereikt lijkt me zo! Ohja, de verf ging overigens prima uit de kleren! Tot een volgende keer Holi Fusion!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws