Party Blog: Sunset Festival [zaterdag 19 september 2015]

Mark Hofman | 24 september 2015
party reports


Beeld door Sven van Gestel Phot0graphy 

Party: Sunset Festival
Locatie : De Lillse Bergen, Lille
Reporter: Nina van Zelst
Fotografie: Sven van Gestel Photography
Line-up: Widstylez, FeestDJRuud, R3HAB, Alvaro, GlowInTheDark, Jetfire, The Partysquad, Pep & Rash, Da Tweekaz en meer
Datum: zaterdag 19 september 2015

Hoewel de meesten van ons het festivalseizoen vorig weekend al hebben afgesloten op Q-BASE, reizen we deze zonnige zaterdag naar de Belgische Lillse Bergen waar het genieten geblazen is van het laatste festival van het jaar: Sunset Festival! Met een klasse lineup ziet het ernaar uit dat dit een heerlijk feestje gaat worden.

Summer ain’t over till Sunset

Na wat problemen met de TomTom en een iets te lange boswandeling hadden wij het reizen wel gehad en stonden we te springen om binnen te komen. Eenmaal binnen (alles verliep lekker vlot) valt gelijk de decoratie van het festival op; terwijl de stages vrij simpel zijn, speelt Sunset erg met het concept van licht en lasers in het bos. Dit gaf het festival een Tomorrowland-achtige uitstraling, erg mooi! 'Summer ain’t over till Sunset', dus laten wij nu maar van die laatste zonnestraaltjes gaan genieten.

Black Cove

Eerste stop: Black Cove, de raw hardstyle/hardcore stage aan de rand van het festival. Hoewel deze stage best klein was, was hij prachtig! Het publiek stond geleidelijk omhoog, kijkend naar de DJ in het water, los te gaan in het zand (kleinere versie van de raw stage op Dominator). Act of Rage draaide hier een heerlijke set, misschien wel de beste van de dag, met tracks als 'Suicidal Bassline'. Voor de laatste keer dit jaar genoten wij van het ultieme
festival gevoel: een drankje, een dansje, een zonnetje en een optimaal losgaand publiek! Hier bovenop had de Black Cove mijn favoriete MC: Da Syndrome. Als er iemand enthousiast is en het publiek mee krijgt is deze man het wel, wát een held.

Red Ruins

De hardstyle stage Red Ruins ging los tijdens de set van Wasted Penguinz, zelfs op het VIP-deck kon je niet normaal staan. Overal waar je stond was je omringd door springende mensen, en elke paar minuten kwam er weer een ‘’Heeee.. Hoooo’’ voorbij. Het was mooi om te zien hoe blij de Belgen waren met deze hardstyle-tent, hij was de hele dag proppie vol! Hardstyle-held Wildstylez draaide vervolgens een geweldige set, met euforische
tracks als 'Lose My Mind'. De lasers en lichten vlogen je om de oren en dit zorgde ervoor dat je alleen alle vuisten in de tent zag, mooi man!

Mooie setjes nie?

Aangezien er negen stages waren en ruim honderd artiesten, kan ik niet alles benoemen. Daarom hier een paar shoutouts naar de lekkerste setjes van de dag: Freestyle Maniacs, FeestDJRuud, Playboyz, Miss K8 en EForce draaiden stuk voor stuk energieke en lekkere plaatjes en verdienen het zeker nog even genoemd te worden.

Green Oasis

Netjes om half 1 stonden wij klaar bij de mainstage voor de eindshow. Little did we know, dat Sunset niet zo werkt en we het vuurwerk al gemist hadden.. Oeps. Hier kan ik jullie dus niet zoveel over informeren. Gelukkig was het nog steeds genieten van Megamen die het laatste uurtje ervoor zorgden dat alle laatste energie eruit gesprongen werd. Een prachtige lasershow erbij maakte het een knallende eindshow!

De afsluiter

Sunset Festival is een waardige afsluiter van het festival seizoen; je hoort de beste en lekkerste muziek en de shows zijn erg mooi. De feestgangers zijn daarentegen onwijs verschillend, van warmhartigen mensen tot onrustzoekers. Of ik volgend jaar weer zou gaan, dat weet ik niet. Hoewel Sunset een geweldig festival is en we een heerlijke dag hebben gehad, kan het net niet opboksen tegen de Nederlandse glorie. Nu Sunset Festival dan echt afgelopen is zeggen we met pijn in ons hart gedag tegen het festivalseizoen en wensen we de nachtfeesten een hele goedenavond. Tot op Supremacy!

 

 

Plus

  • Licht/lasers
  • Muziek (alleen maar goede sets gehoord)
  • Kleinschalig maar toch groots
  • Locatie

Min

  • Geen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws