Party blog: Triangle XL [zaterdag 26 september 2015]

Lucas Boon | 28 september 2015
party reports


Party: Triangle XL
Wanneer: zaterdag 26 september 2015
Waar: Maassilo, Rotterdam
Line-up: Low Steppa, Benny Rodrigues, Vic Crezée, DJ Q en meer
Naam blogger: Anouk Duba

Na een succesvolle eerste editie in de Factory010 komt TRIANGLE op 26 september terug met een XL versie in jawel, de Maassilo. De meest ruige en indrukwekkende plek van Rotterdam als je het mij vraagt. Het concept van TRIANGLE is hetzelfde gebleven. Drie hele verschillende muziekstijlen, samen op één feestje.

Oude graanopslag

Vroeger was de Maassilo de grootste graanopslag van heel Europa. En dat zie je nu nog terug. De hoge plafonds zijn bewaard gebleven en in sommige ruimtes kun je oude graansilo’s tegenkomen. Er zijn zoveel ruimtes en kleine gangen, dat door de Maassilo lopen alleen al een unieke ervaring is. Een pluspunt was de enorme lounge ruimte, waar je kon chillen en naar een kunstenaar kon kijken. Er waren veel bars, waardoor je nooit lang moest wachten op je biertje. Ook bij de toiletten was het allemaal goed geregeld, met spekjes en pepermuntjes!

trianglexl2

Precies druk genoeg

De rij voor de ingang was lang, maar het publiek leek daar geen problemen mee te hebben. De harde klanken waren buiten al goed te horen en zorgden voor vreugde bij het publiek. In het begin werd er nog veel rondgelopen. Logisch, want het is gigantisch. De eerste paar uren werd er nog niet veel gedanst, dat kwam pas later toen het drukker werd en de muziek wat ruiger. Je kon zien dat iedereen het naar zijn zin had, maar toch hing er een oppervlakkige sfeer. Er werd niet veel gelachen en men was erg op zich zelf, dat was jammer. Gelukkig was het echt precies druk genoeg dus geen geduw en toch een gevulde zaal.

Van reggae tot house naar r&b

Dit feestje had een goede mix van drie muziekstijlen, er zat voor iedereen wat tussen. Van (foute) r&b naar ruige house. En als je al dat dansen zat was dan kon je bijkomen in de lounge ruimte met een reggae zanger op de achtergrond! De UK house zaal en de techno/house zaal waren mijn persoonlijke favoriet. De hitjes zoals 'Jump Around' waren ook een fijne toevoeging. Er was ook veel aandacht besteed aan de lichtshows, echt een pluspunt! De line-up was niet fantastisch, weinig grote namen, op Benny Rodrigues en Lil Kleine na.

Geen patat, maar bami en nasi!

Je kocht een muntje voor €2,50 en betaalde dan één muntje voor een (slap) biertje en anderhalve munt voor een wijntje, maar er was ook genoeg anders. Op het gebied van eten was er in plaats van de standaard kroketten en friet, bami en nasi (voor gemiddeld twee munten)! En er waren ook nog eens raketjes en suikerspinnen!

Conclusie 

Al met al vond ik dit een prima feestje, de muziek was erg afwisselend en met de Maassilo als locatie zit je bijna meteen goed. Er waren mooie lichtshows en vele extra's zoals de speciale lounge ruimte en een ouderwetse suikerspinkraam. Omdat er zoveel verschillends te zien en te horen was, voelde het bijna aan als festival. Maar dan binnen en 's nachts. En zonder fantastische line-up.

Plus

  • De unieke locatie
  • De verschillende muziekstijlen
  • Door de vele extra's als live art en lichtshows leek het bijna op een festival

Min

  • De drops kwamen vaak (te) laat

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws