Party Blog: Diplo @ Major Lazer Afterparty [zaterdag 3 oktober 2015]

Mark Hofman | 7 oktober 2015
party reports


Party: Diplo @ Major Lazer Afterparty
Wanneer: zaterdag 3 oktober
Waar: Q-Factory Amsterdam
Line-up: Diplo, Mr. Polska, Boaz van de Beatz, Hasse de Moor, Lady Bee, Tommi aka Cafe de Calaveras
Naam reporter: Ben Copeland

Het is alweer oktober en het festivalseizoen is officieel voorbij, maar er staat genoeg leuks voor de deur met ADE in het vooruitzicht. Deze feestmaand is goed begonnen met een optreden van Major Lazer in de Heineken Music Hall. Aansluitend vond een afterparty plaats in de Q-Factory in Amsterdam, waar Diplo draaide met een eigen set. En dat is ook zeker een report waard!

Even opwarmen

De avond in Q-Factory begon rustig: er waren twee zalen open en beide zalen voelden leeg aan. Waarschijnlijk waren de meeste feestgangers nog bij de HMH, en moesten ze nog richting de after kruipen na een geweldig concert van Major Lazer. Beide zalen waren bovendien niet bijzonder aangekleed en erg kil, veel meer aankleding dan twee Q-factory logo’s was er niet. De grote zaal werd in ieder geval wel goed opgewarmd met een heerlijke set van Boaz van de Beatz. Hoewel niet iedereen lekker meedeed met de pogingen om een Wall of Death of Moshpit te starten, ontstond er een goede sfeer en kon de man van avond met een opgewarmd publiek aan zijn set beginnen.

Los met Diplo

Toen Diplo het podium betrad en Boaz van de Beatz het stokje had doorgegeven, kon de afterparty écht van start gaan. Diplo zorgde ervoor dat de zaal van begin tot eind niet stil kon blijven staan. Een toffe mix van ‘How deep is your love’ van Calvin Harris deed het vooral goed bij het publiek, maar ook zijn nieuwste hitje met Justin Bieber zorgde ervoor dat iedereen uit z’n dak ging. Het herkenbare getik aan het begin van ‘Where Are Ü Now?’ was genoeg om alle handjes in de lucht te krijgen.

Weinig bijzonders

Helaas was er na Diplo’s set verder niet echt iets bijzonders te horen. Mr. Polska moest na Diplo de sfeer goed weten te houden, maar de zaal stroomde snel leeg toen hij begon. Ook in de kleinere zaal was het publiek karig en de muziek kon niet tippen aan de knallende set van de Amerikaanse dj.

Conclusie

Diplo heeft overduidelijk het feestje gemaakt. De rest eromheen viel door hem in het niet. Hij wist voor een geweldige afterparty te zorgen en liet het publiek in Q-Factory minstens zo hard los gaan als de bezoekers in de HMH. Kortom: een heerlijk feestje met dank aan Diplo!

Plus

  • Prima prijs
  • Main act

Min

  • De overige line-up
  • Sfeerloze zalen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws