Party blog: X-Qlusive Holland XXL [zaterdag 3 oktober 2015]

Eveline Meijer | 7 oktober 2015
party reports


Party: X-Qlusive Holland XXL
Wanneer: zaterdag 3 oktober 2015
Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Line-up: Atmozfears, Bass Modulators, B-Front, Frequencerz, D-Block & S-Te-Fan, Darkraver, Deepack, Deetox, Dr. Rude, FeestDJRuthless, Festuca, Frontliner, Mashup Jack, Dv8, Scope DJ, Pavo, Breakzero, Bouncingball, Jason Payne, Da Syndrome, Rave Van Fortuin, Shag Ü, Trilok & Chiren, Jones & Toyax
Naam reporter: Alex van Leeuwen

Q-dance heeft met X-Qlusive een zeer succesvol concept in de gelederen. Met de geniale edities van XQ Holland in 2009 en 2013 in het achterhoofd verscheen er een glimlach op ons gezicht bij het horen van de aankondiging van X-Qlusive Holland XXL 'Mag het een onsje meer zijn?'. De oude vertrouwde Heineken Music Hall werd voor een keer ingeruild voor het grotere broertje, de Ziggo Dome. De kaarten voor dit feestfestijn vlogen als warme broodjes over de toonbank. Binnen een mum van tijd waren de kaarten uitverkocht en kon de voorpret beginnen voor X-Qlusive beginnen. Vanaf station Duivendrecht en Amsterdam Bijlmer liep een in het oranje verklede meute richting de Ziggo Dome. Smurfen, Zwarte Pieten je kon het zo gek niet bedenken of het was op weg richting X-Qlusive.

Gaston en Hans Kazan

Waar normaal gesproken van tevoren een timetable werd afgegeven, was deze voor de main area niet vrij gegeven. Het feest werd officieel geopend met een openingsceremonie. Gaston Starreveld van de Postcode Loterij-show en Hans Kazan zorgden er voor dat het feest nu echt kon beginnen. Met FeestDjRuthless zat het met de sfeer gelijk goed. Dit duo bestaande uit Dj Ruthless en FeestDJRuud zorgden er voor dat de Ziggo Dome veranderde in een grote skihut met een in het oranje uitgedoste losgaande meute. Overal waren vrolijke gezichten in de zaal te zien. Je kon wel merken dat de Ziggo Dome volledig uitverkocht was, want dit zorgde ervoor dat het in de hoofdzaal af en toe veel te druk was. Strandballen, confetti en glitters, je kunt het niet zo gek bedenken of het was op X-Qlusive aanwezig. Een groot gekkenhuis was hier het gevolg van.

https://www.youtube.com/MfkO7JAgOjA

De goocheltruc van Hans Kazan waarbij zijn assistente in een kooi verdween liet het publiek versteld doen staan. Ineens stond daar Atmozfears in een konijnenpak en was de assistente verdwenen. Een geniale intro en het leverde veel verbaasde gezichten op in de zaal. Het was vet om te zien dat iedere artiest de moeite had genomen en veel nummers bewerkt hadden of er een eigen twist aan hadden gegeven. De artiesten waren allemaal ook verkleed en dit zorgt toch weer voor net dat kleine beetje extra in feestbeleving.

Boerenkool met Worst

Hoogtepunt van de tweede zaal was de set van Jason Payne. Vooral zijn remix van FTS met Jason Payne zorgde voor veel lachende gezichten. Het beuk en sloopwerk zorgde ervoor dat de Ziggo Dome op zijn grondvesten trilden. Beneden zorgde Vader Abraham en de Smurfen (B-front & Frequencerz) er met de dikke bassplaat voor dat iedereen helemaal uit zijn of haar dak ging. Sowieso was de sfeer vannacht top te noemen. Iedereen zong uit volle borst mee met de bekende tracks en jolige liederen. Prachtig om die eensgezindheid op een feest te zien.

Deetox en Lange Frans

Het optreden van Deetox en Lange Frans zal een hoop mensen ook bij blijven. Het was een mooi gezicht om Lange Frans te zien genieten en zelfs begon te hakken. Het nummer gaan we vast en zeker nog vaker op een feest horen. Het geluid in de Ziggo Dome is ook altijd dik in orde en vannacht was dit dan ook niet anders. De baselines gingen af en toe door merg en been en dit zorgt er automatisch voor dat de voetjes makkelijker van de vloer gaan.

Helaas, om zeven uur stierven de laatste klanken weg en zat het feest er op en moesten wij helaas weer huiswaarts keren. Bij Q-dance weet je altijd dat ze het beste uit een feest willen halen. Ook deze editie van XQ hadden zij weer flink uitgepakt qua show. Hierbij laat Q-dance toch wel zien dat ze meesters zijn in het organiseren van een goed feest. Met gastoptredens van onder andere Wolter Kroes, Lange Frans en Hans Kazan was de uitwerking van het X-Qlusive Holland-thema tot in de puntjes geregeld. De minpuntjes, zoals de drukte en de gladde vloer, namen wij dan ook voor lief. Met recht mogen we zeggen dat Q-dance samen met artiesten en publiek een geweldige nacht hebben weten neer te zetten.

Plus

  • Gastoptredens
  • Geluid
  • Sfeer

Min

  • Gladde Vloer
  • Drukte
  • Toegang tot tweede zaal

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws