Party blog: Duikboot [zaterdag 3 oktober 2015]

Eveline Meijer | 8 oktober 2015
party reports


Party: Duikboot
Wanneer: Zaterdag 3 oktober 2015
Waar: Graanbeurs, Breda
Line-up: Paul Woolford, Boris Werner, Tim Hoeben, Mikey Biemans en meer
Naam reporter: Cathelijne van Grinsven

Het festivalseizoen is nog maar net voorbij, maar de indoor-feesten zijn alweer begonnen, en wij waren bij Duikboot. Deze zaterdagavond konden we genieten in het midden van het centrum van Breda. Ik was er nog nooit eerder geweest en moet zeggen dat deze locatie erg tof is.

Het was wel weer even wennen: een feestje laat op de avond en aangezien ik totaal onbekend ben in Breda, hebben we eerst flink wat moed ingedronken in een paar cafeetjes. Samen met m´n vrienden waren we ook al vrij vroeg op het feest, rond twaalf uur.

Eerst even een rondje om te zien hoe de locatie is ingedeeld en de sfeer te proeven. In de rookruimte zat de sfeer er al lekker in en op toegankelijke dansmuziek en wat shots Jägermeister werden wij ook wat losser.

Beneden draaide Mikey Biemans vervolgt door Tim Hoeben die hun set lekker afstemde op het publiek. Omdat het feestje maar tot vier uur mag duren en door de smalle indeling van de `main` oogt het al snel druk en wordt er door een aantal mensen al uitbundig het konijnendansje gedaan. Kan iemand tegen hen zeggen dat dit echt een no-go is en dit uitsluitend mag wanneer je ouders een avond niet thuis zijn en je lekker in je eentje voor de spiegel staat te shinen? Dank!

Het is zonde dat het feestje maar zo kort mag duren, want na Tim Hoeben draait ook Paul Woolford heerlijke techno. De avond vliegt voorbij en Boris Werner is al aan de beurt om deze (niet zo lange brabantse) nacht af te sluiten. Ook hij laat absoluut de hele zaal continu dansen, maar een echte climax deze avond heb ik wel gemist.

In een stad als Breda had ik verwacht dat een avond met zo’n line-up uitverkocht zou zijn, maar blijkbaar is de stad hier wellicht nog niet helemaal klaar voor. Wat overigens zonde is, want de jongens van Duikboot hadden een goed programma gecombineerd met een heel toffe locatie. Het publiek was gemixt, maar zeker niet verkeerd. Ik houd ervan als een zaal gevuld is met mooie mensen en heel knap Breda had zich hier dan ook zeker verzameld.

Lang verhaal kort: een topprogramma op een vette locatie, georganiseerd in een stad waar een feest als dit voor veel mensen misschien nog wat onbekend terrein is. Dus daarom aan iedereen die in Breda en omstreken woont voor een volgende keer, dit is leuk: gaan!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws